فرگل صحاف در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به فعالیت ۹ مرکز روزانه، پیشمهارتی و تلفیقی برای افراد دارای اختلال طیف اُتیسم در این استان اظهار داشت: این مراکز خدمات توانبخشی، آموزشی و حمایتی را به حدود ۴۰۰ فرد مبتلا به این اختلال ارائه میدهند.
وی، «حمایت از خانوادههای افراد با اختلال اتیسم، وظیفه همگانی» را شعار مهم در رابطه با این اختلال دانست و گفت: هدف اصلی این مراکز، توانمندسازی افراد مبتلا و حمایت از خانوادههای آنان است.
مدیرکل بهزیستی استان افزود: اختلالات طیف اتیسم در سه سطح خفیف، متوسط و شدید دستهبندی میشوند و خدمات ارائهشده شامل توانبخشی، روانشناسی و در صورت نیاز، مداخلات دارویی است.
صحاف تصریح کرد: این مراکز با ۵۶ پرسنل تخصصی فعالیت میکنند و یارانه ماهانه هر فرد در مراکز روزانه ۴ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان است.
مدیرکل بهزیستی استان یادآور شد: یک مرکز اقامت موقت با ظرفیت ۵۰ نفر و یارانه ماهانه ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان برای هر نفر در حال ارائه خدمات است. وی اذعان داشت: خدمات ارائهشده شامل روانشناسی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، بازیدرمانی، آموزش خانواده و یک وعده غذای گرم است.
ساعات کاری مراکز از ۸ صبح تا ۱۷ عصر بوده و در صورت توافق با خانوادهها، تا ساعت ۱۹ نیز امکانپذیر است.صحاف همچنین به راهاندازی و فعالیت سامانه ملی و الکترونیک غربالگری، تشخیص و مداخله اختلال طیف اتیسم به آدرس autism.behzisti.net اشاره کرد و یادآور شد: این سامانه امکان انجام آزمون غربالگری توسط خانوادهها و ارجاع به پایگاههای تشخیص را فراهم میکند.
وی بیان داشت: خدمات دیگری از جمله پرداخت مستمری ماهانه، کمکهزینه درمان، معیشت، مناسبسازی منزل و وام خوداشتغالی برای خانوادهها و افراد مبتلا به اتیسم ارائه میشود.
همچنین، کودکان زیر پنج سال از خدمات رایگان بیمارستانی بهرهمند میشوند.
مدیرکل بهزیستی استان خاطرنشان کرد: حمایت از خانوادههای افراد دارای اختلال طیف اتیسم بسیار حائز اهمیت است چرا که این خانوادهها با چالشهای متعددی در زمینههای روانی، اجتماعی و مالی مواجه هستند.
وی افزود: ارائه خدمات حمایتی و توانبخشی به این خانوادهها نه تنها موجب بهبود کیفیت زندگی آنان میشود، بلکه کمک شایانی به کاهش فشارهای روانی، کاهش استرسهای مالی و ارتقای سطح سلامت روانی اعضای خانواده میکند.
نظر شما