به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، آرزو ذکاییفر سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی در جلسهای با حضور رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به سیاستهای کلان این مرکز گفت: با توجه به استراتژی رئیس سازمان بهزیستی کشور و همچنین انتظارات وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برنامهها را در مسیر مشخص شده به پیش میبریم.
وی گفت: توسعه رویکرد کارفرمایی و تقویت اشتغالهای اجتماعمحور یکی از موضوعات مهم در حوزه فعالیتهای سازمان بهزیستی در سال ۱۴۰۴ است. ما به دنبال مسئلهمحوری، توسعه محلهمحور و گسترش اشتغال اجتماعمحور از طریق گروههای خودیار و همیار هستیم که در حال حاضر نیز فعالاند اما توسعه آنها و اصلاح رویکردشان در دستور کار قرار دارد.
ذکایی فر افزود: در حوزه توانمندسازی اجتماعی، تمرکز ما بر مشارکت جوانان و زنان است. البته توانمندسازی ابعاد مختلفی دارد از جمله توانمندسازی اقتصادی از طریق اشتغال، توانمندسازی اجتماعی، روانی و معنوی. اما در جلسات کارشناسی مطرح شده که تمرکز این مرکز صرفاً بر بُعد اقتصادی نباشد، به همین دلیل ما بهطور پررنگ توانمندسازی اجتماعی را نیز دنبال میکنیم.
سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی با تأکید بر لزوم آموزش حرفهای به گروه هدف اظهار کرد: توانمندسازی آموزشی و فراگیری یک مهارت حرفهای برای تمام افراد بالای ۱۸ سال در اولویت ما قرار دارد. همچنین تقویت شبکههای خدمتی موجود در سازمان و استفاده از ظرفیت آنها، از جمله شبکه تسهیلگران و مربیان زندگی، یکی دیگر از برنامههای مهم ماست.
وی ادامه داد: بهبود و افزایش همکاری با شرکای اجتماعی و وزارتخانهها بهویژه در حوزه تأمین مسکن برای اقشار کمدرآمد نیز از برنامههای جدی ما در سال جاری است.
سامانه خدمات اشتغال سازمان بهزیستی ایجاد میشود
سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی سازمان بهزیستی با اشاره به اقدامات شاخص سال ۱۴۰۴ گفت: ایجاد سامانه خدمات اشتغال و بانک اطلاعاتی یکی از اقدامات مهم ماست. پیش از این اطلاعات بهصورت دستی ثبت میشد که قابل اتکا نبود اما با راهاندازی این سامانه در سه فاز، میتوان مشخص کرد چه تعداد فاقد شغل، دارای مهارت یا آماده ورود به بازار کار هستند. پس از انجام ارزیابی، رغبتسنجی و اهلیتسنجی، مشخص میشود فرد باید به سمت مشاغل خویشفرمایی یا کارفرمایی هدایت شود.
وی افزود: تاکنون فرآیند اشتغال بهزیستی تقاضامحور بود؛ یعنی مددجو برای ایجاد کسبوکار مراجعه میکرد اما بررسی ویژگیهای فردی، رغبت و اهلیت او انجام نمیشد. امیدواریم سامانه اشتغال تا هفته بهزیستی بهطور کامل رونمایی شود.
ذکاییفر درباره تسهیلگران شغلی گفت: ایجاد شبکه تسهیلگران شغلی از دیگر برنامههای مهم امسال است. در حال حاضر ۵۰۰ نفر در سراسر کشور از بهمنماه سال گذشته فعالیت خود را آغاز کردهاند.
وی گفت: طبق تعهد سازمان بهزیستی در سامانه اشتغال وزارت کار، باید ۵۵ هزار شغل ایجاد میکردیم، اما عملکرد ما فراتر بود و موفق شدیم ۶۹ هزار و ۵۰۰ نفر را در قالب تسهیلات اشتغال و ایجاد شغل پایدار حمایت کنیم.
تأمین ۱۴ هزار واحد مسکونی برای مددجویان در سال ۱۴۰۳
وی با اشاره به اقدامات معاونت تأمین و توسعه مسکن گفت: در سال گذشته برای تأمین مسکن ۱۴۰۰۰ خانوار شامل احداث، خرید و ودیعه اقدام کردیم. علیرغم اینکه در سال ۱۴۰۲، ۱۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای حوزه مسکن داشتیم، کاهش چشمگیر اعتبارات در سال گذشته اتفاق افتاد. با این حال موفق شدیم ۱۴ هزار مسکن برای مددجویان در سال ۱۴۰۳ ایجاد کنیم.
ذکاییفر به اقدامات معاونت توانمندسازی و رفاه اجتماعی هم اشاره کرد و گفت: بسته خدمتی توانمندسازی و مهارتآموزی گروه سنی ۱۳ تا ۱۸ سال در ۸ استان اجرا شد. تابستان فرصت مناسبی برای آموزش مهارتهای نرم و پایه است و برای گروه سنی بالای ۱۸ سال، آموزش مهارتهای فنی و حرفهای ارائه میدهیم.
وی افزود: پوشش کامل بیمه اجتماعی زنان روستایی و عشایری تحت پوشش سازمان انجام شده و سطح درآمدی این افراد نیز ارتقا یافته است. همچنین بودجهای برای تأمین تجهیزات آموزشی ۹ هزار دانشآموز در مناطق کمبرخوردار اختصاص یافت.
تدوین سند توانمندسازی بهزیستی در دست اجراست
وی درباره برنامههای تحولی سال ۱۴۰۴ گفت: ایجاد ۷۵۰ گروه همیار زنان تحت پوشش، تشکیل پرونده الکترونیک برای یک میلیون مددجوی در سن اشتغال، ایجاد ۲۵ نیروگاه تجمعی انرژیهای تجدیدپذیر خورشیدی در ۲۰ استان برای ۱۰ هزار فرد دارای معلولیت غیر قابل توانمندسازی، هوشمندسازی فرآیند دریافت خدمات اشتغال و اتصال به سامانه تأمین اجتماعی از جمله برنامههای ماست.
ذکاییفر افزود: سطحبندی خدمات اشتغال از طریق ایجاد ۵۰۰ پایگاه محلی اشتغالآفرینی و توسعه ۲۰ مرکز پشتیبانی شغلی نیز در دستور کار است. چرا که ممکن است مددجو بهصورت همزمان به خدمات مسکن و اشتغال نیاز نداشته باشد و ابتدا نیازمند خدمات اولیه دیگری باشد. این سطحبندی باید از طریق مراکز مثبت زندگی در سطح محلات انجام شود.
طرحهای حمایتی ویژه برای اشتغال زنان و مددجویان دارای مهارت
وی از توزیع ۱۰۰۰ ست چرخ خیاطی و گلدوزی برای زنان تحت پوشش با همکاری قرارگاه محرومیتزدایی سپاه و همچنین ۳۰۰۰ ابزار کار متناسب با رستههای شغلی نیازسنجی شده خبر داد و گفت: مقدمات انعقاد تفاهمنامهای در این زمینه با قرارگاه سپاه در حال انجام است.
سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی از اجرای برنامه آمادهسازی شغلی برای ۴۰ هزار متقاضی اشتغال خبر داد و افزود: مددجویان پس از کسب مهارت، باید دوره کارورزی را زیر نظر استاد ماهر بگذرانند. همچنین طرح کارورزی برای ۱۰۰۰ مددجوی دارای مهارت ولی فاقد تجربه در سال جاری اجرایی میشود.
ذکاییفر ادامه داد: تشکیل ۱۰۰ صندوق خرد محلی تلفیقی در قالب گروههای خودیار نیز در دستور کار است. این صندوقها به فعالیتهای اجتماعی کمک میکنند و با حمایت صندوق خودکفایی شغلی، میتوانند منجر به ایجاد ۵ هزار فرصت شغلی شوند.
وی گفت: تدوین سند توانمندسازی سازمان بهزیستی که اصلاح فرآیندهای سازمانی نیز بخشی از آن است، در حال انجام است و تا خردادماه آماده خواهد شد. همچنین هدایت و پیشرفت تحصیلی دانشآموزان با توجه به جمعیت ۲۰۰ هزار نفری دانشآموزان تحت پوشش و ۱۹ هزار دانشجو که عمدتا در رشته توانبخشی تحصیل میکنند از دیگر برنامههای مهم امسال است.
سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی افزود: در حوزه مسکن، کمک به تأمین مسکن برای ۶ هزار خانوار، شامل ۱۸۰۰ خانواده دارای دو عضو معلول، تأمین مسکن برای هزار خانواده تحت پوشش در تفاهم با قرارگاه محرومیت زدایی سپاه و حمایت از ۶ هزار خانوار تحت پوشش در سال ۱۴۰۴ برنامهریزی شده است.
ذکاییفر در پایان از برگزاری دو رویداد مهم در سال جاری خبر داد و گفت: یک رویداد با رویکرد علمی، آموزشی و نخبگانی ویژه دانشآموزان و رویداد دوم آیین تجلیل از کارفرمایان و کارآفرینان برتر حوزه اشتغال و کسبوکار خواهد بود.
انتهای پیام/
نظر شما