به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل؛ سیدحسن موسویچلک در جمع مدیران و کارشناسان ستادی این معاونت اظهار داشت: عیدها و مناسبتهای اینچنینی فرصتی برای ترویج مهربانی اجتماعی و یادآوری حق شاد زیستن هستند.
وی با اشاره به آنچه این روزها در جامعه میگذرد، گفت: روند روابط اجتماعی بین مردم بهگونهای است که زمینه برای ایجاد فاصله بین نسلی بیش از گذشته فراهم شده است، بهویژه آنکه توجه کمتر به حفظ و ترویج آیینهایی که بخشی از هویت جداییناپذیر ما ایرانیان هستند، مانند عید نوروز میتواند در ایجاد این فاصلهها نقش داشته باشد.
موسوی چلک بیان کرد: باید «نوروز» را بهانه کنیم تا بهقول «پیتر سینگر» دگر دوستی مؤثر را ترویج دهیم و به انسانها بیشترین شفقت را داشته باشیم؛ موضوعی که در سیره پیشوایان دینمان از جمله امام علی (ع) هم میبینیم؛ اینکه چگونه میتوان با دستگیری از مردم نیازمند، مروج مهربانی اجتماعی بود.
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: بیاییم لذت «عید نوروز» را با تکریم مادران، پدران و سالمندان، عشق ورزیدن به فرزندان و همسرانمان، ادای احترام به اساتید، معلمان، پیشکسوتان، همسایگان، دوستان، همکاران، خیرین و همه کسانی که دل در گرو ایرانزمین دارند و کسانی که تلاش میکنند تا روابط انسانی در جامعه حکمفرما شود، شیرینتر کنیم تا مردم با همه تفاوتهایی که دارند، در بستر پذیرش اجتماعی زیستی نیکو داشته باشند که این، مهمترین هدف مددکاری اجتماعی و سازمان بهزیستی نیز است.
وی ادامه داد: «نوروز» بهانهای است برای شادی کردن حتی در زمانهای که گرانیها و مشکلات، زندگی را بر مردم سخت کرده است ولی شادی، حق ماست. البته نیک میدانیم که شادی مردم در گرو حل مسائل مهم و اساسی زندگی است و تشدید مشکلات اجتماعی میتواند شادی اجتماعی را کمرنگتر کند.
موسویچلک تصریح کرد: برای افزایش نشاط و شادابی اجتماعی در جامعه میتوان از ظرفیتهای مختلف از جمله ظرفیتهای فرهنگی اقوام گوناگون و مناسبتهایی مثل «عید نوروز» بهره گرفت چرا که نوروز، روزگار نشاط است. بدون تردید این نشاط در عملکرد مثبت و سازنده افراد نیز اثرگذار است و برای ارتقاء سلامت اجتماعی هم اهمیت دارد.
وی یادآور شد: این نکته را باید به خودم هم یادآوری کنم که در زیستجهان ما، شادی و نشاط و مهربانی باید جایگاه ویژهای داشته باشند، چراکه شادی یکی از نیازهای روحی و فطری انسان است که در بسیاری از جنبههای حیاتی نقش مؤثری ایفا میکند. دین اسلام نیز که به تمام نیازهای روحی و جسمی انسان توجه داشته، این موضوع را بهطور جدی مورد توجه قرار داده است.
موسوی چلک گفت: بدون شک در جامعهای که مردم از شادی و نشاط بیشتری برخوردارند، بیشتر هم به یکدیگر مهر میورزند و سبک زندگی آنان نیز آکنده از مولفههای مرتبط با شادی است که در چارچوب فرهنگ آن جامعه معنا پیدا میکند.
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تأکید کرد: یکی از پیامهای عیدهای مختلف از جمله عید فطر، «تصمیم به شاد زیستن» است. بهقول مولوی: «مرا عهدی است با شادی، که شادی آن من باشد».
وی اظهار داشت: رفتارهای ما در عید فطر، از جمله شادباش گفتن به یکدیگر، دیدار با بزرگان خانواده، تقویت روابط خانوادگی، دیدار با کسانی که عزیزانشان را از دست دادهاند (نوعید دارند)، کمک به نیازمندان، پرداخت فطریه، سپاسگزاری از خداوند، پوشیدن لباس تمیز، پخش شیرینی و آرزوهای خوب برای دیگران، گوشهای از کارکردهای اجتماعی این عید است که همگی شادیآفرین هستند.
موسوی چلک اضافه کرد: فراموش نکنیم که شادی هم حق و هم یکی از نیازهای اساسی انسان است. باید بپذیریم که یکی از نیازهای بشر امروزی، ایجاد فرصتهایی برای شادی و نشاط است، چرا که در دنیای امروز و بهدلیل شیوه زندگی، فشارهای روانی مردم نیز افزایش یافته و نیاز به شادی بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به نقش جشنها در سلامت روانی مردم عنوان کرد: در گذشته، نیاکان ما برای ارتقاء سلامت روان، به مناسبتهای مختلف جشن میگرفتند و شادی را به خود و دیگران هدیه میکردند؛ چرا که بهقول حکیم فردوسی نیک میدانستند که: «چو شادی بکاهد، بکاهد روان / خرد گردد اندر میان، ناتوان». بیدلیل نیست که امام علی (ع) نیز فرمودهاند: «شادمانی موجب انبساط روح و مایه وجد و شادابی است».
وی در عین حال گفت: البته این را میپذیرم که در این مسیر باید اندازه نگه داشت. بهقول نظامی: «مقیمی را که این دروازه باید / غم و شادیش اندازه باید».
موسوی چلک ادامه داد: این عید را بهانه کنیم تا علیرغم تمام مشکلات و نگرانیهایی که وجود دارد ـ که کسی هم منکر آن نیست ـ با توکل به خدای مهربان تصمیم بگیریم که در چارچوب فرهنگ جامعه برای نهادینه کردن شادی و نشاط در زندگی فردی و اجتماعی بیش از گذشته تلاش کنیم، مهارت بیاموزیم و مثبتنگر باشیم.
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه باید با عشق ورزیدن به خود و دیگران، در مسیر گسترش شادی و خیر قدم برداشت، گفت: بهقول مولوی: «فکرت راست کن (گژ مبین)، نیکو نگر / هست آن فکرت شعاع آن گهر» و بهقول حافظ شیراز: «راهیست راه عشق که هیچش کناره نیست / آنجا جز آنکه جان بسپارند چاره نیست / هرگه که دل به عشق دهی، خوش دمی بود / در کار خیر حاجت هیچ استخاره نیست».
وی افزود: نباید اجازه دهیم که غم زیاد، بیش از عشق و نشاط لشکر بیاراید. باید شکیبا، خوشرو، خوشاخلاق و مهربان باشیم. چرا که فکر میکنم «آدمی را مهرها میپرورد». باید از موفقیت دیگران خوشحال شویم، در قبال تعهداتمان مسئولیتپذیر باشیم، متواضع، منظم، ساده، صادق، وفادار، امیدوار و تقسیمکننده شادیها باشیم.
وی تصریح کرد: در چنین جامعهای، سلامت روانی ـ اجتماعی بیش از مشکلات اجتماعی خود را نشان خواهد داد. این مهم، موضوعی است که عیدها و جشنها، بهویژه عید فطر میتوانند در جامعه نهادینه کنند.
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در پایان ضمن تبریک مجدد اعیاد نوروز و فطر به همکاران و خانوادههای آنان، گفت: بیاییم این مناسبتها را بهانه کنیم تا برای بهتر کردن حال مردم و افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور، که زندگی شایستهتری حق مسلمشان است، ما هم قدمی مؤثرتر برداریم. مرهمی بر زخمها، عاملی برای ترمیم گریهها، تقسیمکننده خندهها و فزاینده نیکیها و مهربانیها باشیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ارزش زندگی چیزی جز ترویج مهربانیها و خوبیها نیست. نکتهای که «حافظ شیرازی» نیز بهزیبایی به آن اشاره دارد: «ده روز مهر گردون افسانه است و افسون / نیکی بهجای یاران فرصت شمار یارا». همچنین آرزو میکنم دعای خیر مادر و پدر همیشه بدرقه راه زندگیتان باشد.
نظر شما