به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی، امروز در شورای اجتماعی شهرستان مهولات گفت: هفت جهتگیری تحت عنوان چرخشهای تحولآفرین در سیاستهای بهزیستی مدنظر دارم. یکی از این سیاستها، سیاست خانوادهمحوری به جای موسسهمحوری و مرکزمحوری است. برای اجرای این سیاست، همراه با سیاست توانمندسازی به جای اعانهبگیری و در ادامه آن، سیاست فرصتآفرینی را دنبال میکنیم تا افراد را بهصورت یکسان و قالبی نبینیم.
وی افزود: سالانه ۶ هزار کودک بیسرپرست یا بدسرپرست وارد بهزیستی میشوند. با سیاست خانوادهمحوری تلاش کردهایم که دستکم ۵۰ درصد این کودکان به خانواده خود بازگردند. همچنین، در همین راستا، اولویت ما این است که کودکان را به موسسات نفرستیم. در صورت نبود امکان بازگشت به خانواده اصلی، اولویت بعدی ما خانواده جایگزین " پدر بزرگ، مادر بزرگ، عمو، عمه و..." است. در کشور ۱۸ هزار خانواده جایگزین داریم که از آنها حمایت میکنیم.
۲۵ هزار فرزند خوانده در کشور
رییس سازمان بهزیستی گفت: اگر خانواده جایگزین پیدا نشود، به سراغ فرزندخواندگی میرویم. در حال حاضر، ۲۵ هزار فرزندخوانده در کشور داریم که به خانوادههایی واگذار شدهاند که صلاحیتهای زیستی، تأیید شده است.
وی افزود: سیاست دیگری که دنبال میکنیم، خانواده میزبان است. بهعنوان مثال، اگر والدین کودک در زندان و قرار باشد در آینده آزاد شوند، کودک را به یک خانواده میزبان میسپاریم. البته این واگذاری موقتی و مدتدار است و پس از بازگشت خانواده اصلی، کودک نزد آنها بازمیگردد.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: اگر هیچیک از این گزینهها ممکن نباشد، کودک به مراکز شبهخانواده سپرده میشود. در این مراکز، تعداد کودکان نباید از ۱۰ نفر بیشتر باشد، زیرا در غیر این صورت، دیگر شباهتی به خانواده نخواهد داشت. در حال حاضر، مراکز شبهخانواده در کشور فعال هستند که ۹ هزار کودک را تحت پوشش دارند، اما همچنان سیاست اصلی ما خانوادهمحوری است.
وی در ادامه بیان کرد: سیاست مهم دیگر، توانمندسازی است. در مراکز شبهخانواده کودکان تا ۱۸ سالگی نگهداری میشدند. در کشور، ۳۳ شیرخوارگاه برای کودکان زیر ۳ سال داریم، مراکز نوباوگان برای ۳ تا ۶ سال، مراکز کودکان برای ۶ تا ۱۲ سال، و مراکز نوجوانان برای ۱۲ تا ۱۸ سال فعالیت دارند. اما بعد از ۱۸ سالگی، این افراد باید وارد جامعه شوند و ما نباید آنها را در مراکز نگه داریم.
وی افزود: مشکلی که داشتیم این بود که بسیاری از این جوانان بعد از ۱۸ سالگی نمیتوانستند زندگی مستقلی داشته باشند و در برخی موارد، به آسیبهای اجتماعی دچار میشدند. بنابراین، سیاست توانمندسازی را در سه فاز طراحی و اجرا کردیم.
دکتر حسینی توضیح داد: در فاز اول، غربالگری انجام میشود تا ویژگیهای شخصیتی، علایق تحصیلی و علایق شغلی هر فرد مشخص شود. در فاز دوم، مهارتهای نرم زندگی بهصورت عملی و کارگاهی آموزش داده میشود. این مرحله تا، ۱۶ تا ۱۸ سالگی ادامه دارد. سپس در فاز سوم، آموزش یک مهارت شغلی متناسب با محل زندگی و ویژگیهای فرد آغاز میشود.
معتقدم هیچ فردی نباید از مراکز بهزیستی خارج شود مگر اینکه این سه فاز آموزش را طی کرده و مهارت شغلی مشخصی را کسب کرده باشد.
وی افزود: بعد از توانمندسازی، سیاست فرصتآفرینی را دنبال میکنیم تا این افراد بتوانند ازدواج کنند، مسکن داشته باشند و بهویژه، تحصیل و اشتغالشان تضمین شود.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: در مهولات، متقاضیان مسکن واجد شرایط از تسهیلات قرضالحسنه ۲۰۰ میلیون تومانی برخوردار خواهند شد. همچنین، کسانی که شرایط ساخت مسکن ندارند، از ودیعه مسکن بهرهمند میشوند.
وی افزود: در حوزه بهداشت و سلامت، تمام نیازمندان تحت پوشش خدمات کاشت حلزون، سمعک و ویلچر قرار خواهند گرفت
وی در پایان تأکید کرد: در بحث اشتغال، اولویت با جوانان رهسپار از بهزیستی، زنان سرپرست خانوار و افراد دارای معلولیت است.

رییس سازمان بهزیستی گفت: در حال حاضر، ۲۵ هزار فرزندخوانده در کشور داریم که به خانوادههایی واگذار شدهاند که صلاحیتهای زیستی، اخلاقی و روانشناختی آنها توسط مراجع ذیربط و مددکاران تایید شده است.
کد خبر 133631
نظر شما