اجرای برنامه "تأمین مالی خرد با رویکرد بانکداری نوین پیوندی" در سال ۱۴۰۴

رئیس مرکز توسعه کارآفرینی و توانمندسازی سازمان بهزیستی از اجرای برنامه "تأمین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی" به عنوان مدل نوین فقرزدایی در امسال خبر داد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر آرزو ذکایی فر، رئیس مرکز توسعه کارآفرینی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور درباره برنامه «تأمین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی» اعلام کرد: این برنامه به عنوان یک مدل نوین فقرزدایی در رأس برنامه‌های ۱۴۰۴ معاونت اشتغال و کارآفرینی قرار دارد.  

وی افزود: برنامه تأمین مالی خرد (Microfinance) با رویکرد بانکداری پیوندی، با هدف توانمندسازی، ایجاد و توسعه کسب وکارهای خُرد و بهبود معیشت روستاییان و ساکنان محلات کمبرخوردار شهری، به ویژه زنان و جوانان و تسهیل دسترسی آنان به تسهیلات بانکی بدون وثیقه و ضامن، حدود دو دهه است که فعالیت می‌کند.
  
ذکایی فر بیان کرد: الگوی بانکداری پیوندی ابزاری مفید و مؤثر در تسهیل دستیابی جامعه هدف سازمان بهزیستی به خدمات مالی خرد، بهبود معیشت آنان و در نتیجه پیشگیری از گسترش فقر  است.

وی افزود: این برنامه از سال ۱۳۸۶ در کشور با مشارکت سازمان بهزیستی، بانک کشاورزی، مؤسسه بین‌المللی توسعه خدمات مالی خرد روستا (تاک) و بخش غیردولتی همکار، آزمون و اجرا شده و با توجه به دستاوردهای آن از جمله ایجاد اشتغال و کسب وکارهای خرد و خانگی در مناطق روستایی و حاشیه شهرها، آموزش مدیریت مالی و اقتصادی، نحوۀ پس انداز، پرداخت وام داخلی بین اعضا، افزایش سرمایه اجتماعی، همبستگی و وفاق بین اعضا، در رأس برنامه‌های ویژه ۱۴۰۴ معاونت اشتغال مرکز توانمندسازی سازمان بهزیستی قرار گرفته است.  

 رئیس مرکز توسعه کارآفرینی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در حال حاضر این برنامه در حدود ۲ هزار روستا و ۷۰ محله شهری کم برخوردار در ۲۳ استان کشور در حال اجراست و حدود ۹۰ هزار نفر از روستاییان و ساکنان محلات هدف در قالب ۵۳۰۰ گروه خودیار (Self Help Group) از خدمات برنامه بهره‌مند شده‌اند.  

وی افزود: بانک کشاورزی ۶۱۳۰ میلیارد ریال با ضمانت گروهی اعضا (با تکیه بر سرمایه اجتماعی ایجادشده در گروه‌ها و اعتبارسنجی اجتماعی مؤسسه تاک و بانک) به گروه‌های خودیار تسهیلات بانکی پرداخت کرده که با ایجاد و توسعه کسبوکارهای خرد و افزایش درآمد، از چرخه فقر خارج شوند. 
 
ذکایی فر گفت: یکی از مولفه‌های مهم در پایداری اشتغال مددجویان بهزیستی و هدایت مسیر شغلی آنان، راهبری و تسهیلگری شغلی است. از این رو، شبکه تسهیلگران شغلی با هدف آماده‌سازی و پشتیبانی شغلی افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار، بهبودیافتگان اعتیاد و سایر گروه‌های هدف تحت پوشش و ارتقای کیفیت اشتغال‌های ایجادشده، به ویژه در خصوص گروه‌های خودیار، از اواخر بهمن ماه ۱۴۰۳ در تمام استان‌ها راه‌اندازی و فعال شد.  

وی افزود: این شبکه علاوه بر وظایف تشریح شده، مسئولیت تشکیل گروه‌های جدید خودیار و همیار و تقویت گروه‌های قبلی را نیز برعهده دارد تا از طریق آماده‌سازی شغلی، مهارت‌افزایی، اهلیت‌سنجی، راهنمایی و پشتیبانی شغلی، آگاهی و مهارت از کسبوکار افراد و گروه‌ها حمایت کرده و به پایداری شغلی مناسب برسند.  

انتهای پیام/

کد خبر 133569

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 16 =