شورای اداری بهزیستی خوزستان با موضوع برنامه ریزی جمع آوری زکات فطریه برگزار شد

صبح امروز۹ فروردین ماه ، جلسه شورای اداری بهزیستی خوزستان با محوریت هماهنگی و برنامه ریزی جمع آوری زکات فطریه،با حضور مدیر کل و اعضای شورای معاونین بهزیستی استان و حضور ویدئو کنفرانسی روسای بهزیستی شهرستانها برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان خوزستان،مهران کریمیان ،مدیر کل بهزیستی استان ضمن تبریک سال نو و عید سعید فطر   ، بر آمادگی و برنامه ریزی لازم توسط کلیه ادارات بهزیستی شهرستان  و مراکز دولتی و غیردولتی تحت نظارت  در سراسر استان  برای جمع آوری زکات فطریه تاکید کرد .

کریمیان  بر اهمیت بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی در ماه مبارک رمضان و به‌ویژه عید فطر برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی تأکید کرد و گفت: مشارکت‌های مردمی نقش بسزایی در توانمندسازی مددجویان دارد.

کریمیان جذب مشارکت‌های مردمی را از مهم‌ترین وظایف مدیران بهزیستی دانست و اظهار داشت: در بسیاری از مواقع، ما منابع دولتی کافی برای رفع نیازهای مددجویان نداریم، اما اگر مدیری در جلب مشارکت‌های مردمی موفق باشد، می‌تواند بسیاری از مشکلات مددجویان  را به‌سرعت حل کند.

وی همچنین تأکید کرد که امسال، عملکرد مدیران شهرستانی در حوزه مشارکت‌های مردمی به‌عنوان یکی از معیارهای ارزیابی آنان در نظر گرفته خواهد شد.

مدیرکل بهزیستی خوزستان با اشاره به صدور ۱۶۰ مجوز برای مؤسسات خیریه در استان، خواستار همکاری بیشتر این مؤسسات با ادارات بهزیستی شد.

وی گفت: این مؤسسات باید بازوی توانمند بهزیستی باشند و از ظرفیت‌های آنان در تبلیغات، جمع‌آوری کمک‌ها و اجرای برنامه‌های حمایتی استفاده کرد.

کریمیان به نقش مهم عید فطر در افزایش کمک‌های مردمی اشاره کرد و از مدیران شهرستان‌ها خواست که برای ایجاد پایگاه‌های جمع‌آوری زکات فطره و کمک‌های نقدی و غیرنقدی در سطح شهر، به‌ویژه در اطراف مصلاها، برنامه‌ریزی کنند.

وی تأکید کرد: تمام ادارات و مجتمع‌های بهزیستی در روز عید فطر و حتی یک روز قبل و بعد از آن باید آماده دریافت کمک‌های مردمی باشند.

وی همچنین از هماهنگی‌های لازم با امامان جمعه، نیروی انتظامی و شهرداری برای اجرای هرچه بهتر این طرح خبر داد و از همکاران خواست که حضور فعال‌تری در این برنامه‌ها داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی خوزستان ضمن تقدیر از شهرستان‌هایی که عملکرد مطلوبی در جذب مشارکت‌های مردمی داشته‌اند، اظهار امیدواری کرد که سایر مدیران شهرستانی نیز با تغییر نگرش خود، نگاه مشارکتی را در مجموعه خود گسترش دهند و  افزود: جلب مشارکت‌های مردمی باید با عشق و علاقه انجام شود تا این روحیه به سایر همکاران نیز منتقل شود.

کریمیان در پایان، بر اهمیت استفاده از تبلیغات محیطی در فضای حقیقی و مجازی برای جلب و جذب مشارکتهای مردمی و  تداوم این برنامه‌ها و تلاش همه‌جانبه برای حمایت از مددجویان تأکید کرد و ابراز امیدواری نمود که در عید فطر امسال، میزان قابل توجهی از کمک‌های مردمی جذب و در اسرع وقت بین خانواده‌های نیازمند تحت پوشش بهزیستی توزیع شود.


رستم کرد زنگنه، معاون مشارکت‌های مردمی بهزیستی خوزستان، نیز  بر ضرورت توسعه فرهنگ مشارکت اجتماعی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی تأکید کرد.

کردزنگنه  ضمن اشاره به اهمیت جذب سرمایه اجتماعی و مسئولیت اجتماعی افراد و شرکت‌ها، گفت: مشارکت تنها به دریافت کمک‌های نقدی محدود نمی‌شود، بلکه ایجاد سرمایه اجتماعی، فرهنگی و معنوی نیز در این فرآیند اهمیت دارد و بهره‌گیری از ظرفیت پزشکان، داروخانه‌ها و اقشار مختلف جامعه برای حمایت از مددجویان، از جمله راهکارهای اساسی در این زمینه است.


وی بر لزوم ایجاد نظامی شفاف و اعتمادساز در فرآیند جذب کمک‌های مردمی تأکید کرد و افزود: باید یک سازوکار مشخص برای نظارت و شفاف‌سازی کمک‌های مردمی ایجاد شود تا خیرین بدانند که کمک‌های آن‌ها در چه مسیری صرف می‌شود. از یک بسته معیشتی کوچک گرفته تا کمک‌های کلان، همه باید در سامانه‌های مربوطه ثبت و مستند شوند.

کرد زنگنه با اشاره به اهمیت نظارت در روند مشارکت‌های مردمی، اظهار داشت: عدم وجود نظارت کافی، زمینه‌ساز بروز فساد می‌شود. ما وظیفه داریم که کوچک‌ترین تخلفات را شناسایی و از آن‌ها جلوگیری کنیم. دستورالعمل‌های سازمان بهزیستی در این زمینه باید به‌دقت اجرا شوند تا علاوه بر حفظ حقوق مردم، دستگاه‌های نظارتی نیز اطمینان کامل از عملکرد صحیح ما داشته باشند.

معاون مشارکت‌های مردمی بهزیستی خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود، به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای تأمین جهیزیه مددجویان اشاره کرد و گفت: ما با همکاری مجمع خیرین کشور، گروه‌های جهادی و بهزیستی کشور، اقدام به تأمین جهیزیه برای مددجویان کرده‌ایم و کالاهای مورد نیاز به‌صورت رایگان تا مرکز استان حمل می‌شود و انتظار داریم شهرستان‌ها نیز در این مسیر برنامه ریزی لازم انجام دهند.


وی همچنین از اختصاص سالن ویژه‌ای برای برگزاری مراسم اهدای جهیزیه در سال جاری خبر داد و افزود: برنامه‌ریزی‌شده که با حضور تمامی عزیزان، این مراسم به بهترین شکل ممکن برگزار شود.

کرد زنگنه با اشاره به توزیع دستگاه‌های کارت‌خوان برای تسهیل در دریافت کمک‌های مردمی و فطریه  بیان کرد: تاکنون ۱۴۰ دستگاه سیار به‌منظور افزایش شفافیت و تسهیل در پرداخت‌های مردمی در اختیار شهرستان‌ها قرار گرفته شده است.

وی همچنین بر لزوم تسریع در روند صدور مجوز برای مؤسسات خیریه و مراکز غیر دولتی تأکید کرد و گفت: با اجرای فرآیندهای جدید، صدور مجوزها در درگاه ملی مجوزها ، به‌صورت خودکار و در کمتر از ۳۰ روز انجام خواهد شد و از روسای شهرستان‌ها و حوزه‌های تخصصی انتظار می‌رود که در چارچوب دستورالعمل‌های تخصصی عمل کنند تا از بروز مشکلات قانونی جلوگیری شود.


معاون مشارکت‌های مردمی بهزیستی خوزستان در پایان تأکید کرد که همکاری و تعامل همه‌جانبه بین ادارات، خیرین و مردم می‌تواند زمینه‌ساز تحولی اساسی در حمایت از نیازمندان باشد و امید است که با تلاش‌های صورت‌گرفته، امسال شاهد موفقیت‌های بیشتری در حوزه مشارکت‌های مردمی و جمع آوری فطریه  باشیم.

کد خبر 133523

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 10 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد