بیست و پنجمین جلسه کمیته مناسب‌سازی استان خوزستان برگزار شد

بعد از ظهر امروز ۲۱ اسفندماه ، بیست و پنجمین جلسه کمیته ستاد مناسب سازی استان خوزستان به ریاست مدیر کل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل استانداری ، و با حضور مدیر کل و کارشناسان بهزیستی خوزستان ، مدیر عامل انجمن جامعه معلولین استان خوزستان و نمایندگان دستگاههای عضو کمیته در سالن جلسات معاونت عمرانی استانداری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان خوزستان،  مدیر کل  دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل استانداری خوزستان با بیان اینکه جلسات نباید صرفاً برای پر کردن وقت و ارائه گزارش‌های تشریفاتی باشد، خواستار تحول در روند برگزاری این جلسات و اجرایی‌سازی مصوبات شد. 

بهنام مریدی تأکید کرد:  این  جلسات باید اثربخش باشند و مصوبات به گونه ای تنظیم شوند که قابلیت اجرا و پیگیری جدی داشته باشند .

 مریدی همچنین از شهرداری‌ها و نظام مهندسی خواست تا از همان ابتدای طراحی پروژه‌ها، ضوابط مناسب‌سازی را رعایت و در پایان کار نیز این موارد را به‌طور جدی بررسی کنند. 

وی ضمن تاکید بر  ضرورت عملیاتی‌سازی مصوبات، خواستار اجرای مصوبات پیشین و ارائه گزارش‌های دقیق از دستگاه‌های مرتبط  و  بازدید از اماکن عمومی و ارائه گزارش‌های تصویری برای بررسی رعایت ضوابط مناسب‌سازی  شد.


مدیر کل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل استانداری خوزستان  با بیان اینکه  در دنیا  احترام خاص  و ویژه برای  حقوق معلولان و سالمندان  قائل هستند ،گفت  : معلولان  حق حیات و زندگی  برابر با سایر افراد جامعه را دارند و  خواستار توجه بیشتر به نیازهای این قشر شد. 
 

 مریدی در پایان  از تمامی دستگاه‌ها خواست تا جلسات مناسب‌سازی را جدی بگیرند و با اجرای دقیق مصوبات، گام‌های عملی برای بهبود دسترسی‌پذیری اماکن عمومی بردارند. 


مهران کریمیان، مدیرکل بهزیستی خوزستان، با اشاره به آمارهای بالای معلولیت و سالمندی ،اعلام کرد: بیش از ۱۰ درصد جمعیت کشور به نوعی دچار معلولیت هستند و حدود ۱۲ درصد نیز سالمند بالای 60 سال محسوب می‌شوند و پیش‌بینی جمعیت شناسان نشان می دهد  تا سال ۱۴۳۰، بیش از ۳۰ درصد جمعیت ایران سالمند باشند و کشور ما به یکی از پیرترین کشورهای جهان تبدیل شود.

وی با تأکید بر لزوم آماده‌سازی زیرساخت‌ها برای  دسترس پذیری و بهره مندی سالمندان و معلولان ، افزود: متأسفانه بسیاری از شهرهای خوزستان در زمینه دسترس‌پذیری و مناسب‌سازی اماکن عمومی برای تردد افراد دارای معلولیت، سالمندان و حتی بیماران و  زنان باردار با مشکلات جدی مواجه هستند. 

کریمیان همچنین به قوانین مصوب در این زمینه اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۹۶، قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و ضوابط اجرایی آن  و همچنین کتاب ضوابط و مقررات شهرسازی  ومعماری برای معلولان ، به متولیان  ابلاغ شده  است و کلیه دستگاهها موظفند در طراحی ،تولید و احداث ساختمانها ،اماکن عمومی و معابر ،استانداردهای مناسب سازی را ارجرا و رعایت کنند و  اجرای این قوانین و مقررات نیازمند همکاری جدی تمام دستگاه‌های مرتبط است.

کاظم راد ،مدیرعامل انجمن جامعه معلولان  استان نیز با اشاره به اهمیت مناسب سازی مبلمان شهری و معابر  و حمل و نقل عمومی،  اقدامات صورت گرفته در این  زمینه را ناکافی  و ناچیز  دانست و بر لزوم توجه ویژه و  عزم جدی  برای مناسب سازی شهری و توسعه زیر ساخت‌های   دسترس پذیر،  برای آحاد جامعه  و بویژه  افراد با نیازهای ویژه  تاکید کرد.

کد خبر 132314

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد