به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان اصفهان، رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندی با بیان اینکه شهر دوستدار سالمند در جهت تحقق سند راهبردی و عملیاتی شهر دوستدار سالمند، یکی از طرحهای بینالمللی است که با همکاری وزارت خارجه و صندوقهای جهانی وارد ایران شده است، گفت: علاقهمندی همکاران در آن زمان و ورود طرح دوستدار سالمند به مدت یک دهه به طول انجامید و نهایتا منجر شد امروز از عملیات اجرایی کار در ۹ استان کشور رونمایی شود.
مژگان رضازاده ادامه داد: تلاش میکنیم در ایران باتوجه به حرکت به سمت سالمندی و جغرافیا و زیست بوم ایران که مناسب گردشگری است، یک بعد را به نام ایران در سازمان بهداشت جهانی به نام «گردشگری سالمند» ثبت کنیم. جلسات با وزارت گردشگری آغاز و شیوه نامهها تدوین شده و امید است این اتفاق محقق شود و ایران بتواند بُعد گردشگری سالمند را به نام جمهوری اسلامی ایران در WHO ثبت کند.
مجری تدوین سند ملی شهر دوستدار سالمند نیز گفت: شهر دوستدار سالمند شهری است که ساختار، امکانات و خدمات آن در راستای سالمندی پویا باشد. در جهان شبکه جهانی شهرهای دوستدار سالمند وجود دارد و اکنون اصفهان جزو این شبکه است. روند اضافه شدن شهرها به این شبکه رو به رشد است و ۲۸۷ شهر در سال ۲۰۱۳ شهر دوستدار سالمند بودند ولی اکنون هزار و ۷۰۰ شهر در جهان دوستدار سالمند هستند.
احمد شاهیوندی شاهیوندی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۳ تأکید بر سالمندی سالم بوده که سالمند از نظر فیزیکی و روانی سالم باشد، اما اکنون سالمند مولد مطرح است که بتواند رفاه خود را تأمین کند و ادامه فعالیت داشته باشد، اضافه کرد: ایران رتبه دهم دنیا را در جهان از نظر جاذبههای گردشگری دارد و امیدواریم بتوانیم بعد نهم گردشگری سالمند را به ابعاد شهرهای دوستدار سالمند اضافه کنیم. کشورهای توسعه یافته رفاه داشتند و بعد وارد سالمندی شدند در حالی که در کشورهای در حال توسعه اینگونه نبوده و بدون زیرساخت لازم وارد سالمندی شدند و نیاز است زیرساختهای لازم برای رفاه سالمندان ایجاد شود.
به گزارش روابط عمومی، طرح محیط دوستدار سالمند در ۹ استان با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، متخصصان و دانشگاهیان رونمایی و از فعالان این بخش تقدیر شد.
نظر شما