به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان خوزستان،مهران کریمیان عنوان کرد : بهزیستی خوزستان به عنوان یکی از اعضای شورای مبارزه با مواد مخدر استان، در زمینه پیشگیری ،درمان و کاهش آسیب اعتیاد و صیانت و توانمند سازی معتادان و همچنین افراد مبتلا به HIV( ایدز) برنامه های تخصصی و متنوعی دارد.
مدیر کل بهزیستی بیان کرد:در زمینه پیشگیری از اعتیاد بهزیستی در محلات شهری و روستایی و در محیط های آموزشی و کار گاه های صنعتی و کارگری در قالب تیم های اجتماع محور و مربیان آموزش دیده اعتیا د فعالیت می کند.
وی با بیان اینکه ۵۳ مرکز درمان اقامتی بهبود و بازتوانی افراد با اختلال مصرف مواد(کمپ)در استان زیر نظر بهزیستی فعالیت می کنند، گفت : از ابتدای سال تا کنون قریب ۱۴ هزار نفر از مراکز تحت نظارت بهزیستی خدمات درمانی و روانشناختی و تخصصی دریافت کرده اند .
کریمیان افزود: در راستای کنترل و کاهش آسیب اعتیاد مخصوصا در زمینه پیشگیری از انتقال اچ آی وی ایدز و عفونتهای منتقله ناشی از آن در استان مراکز کاهش آسیب فعالیت می کنند و به معتادین سخت در دسترس یا معتادانی که تمایل به ترک ندارند خدمات بهداشتی و آموزشی ارائه می کنند.
مدیر کل بهزیستی خوزستان عنوان کرد: در سطح استان ۴ مرکز گذری سرپناه ،۴ ایستگاه سیار کاهش آسیب (کانکس )و۲دستگاه خودروی ون (موبایل سنتر)ویژه معتادانی که در مناطق آسیب خیز و حاشیه شهر در پاتوقها حضور دارند و تمایلی به درمان ندارند یا به مراکز بهزیستی مراجعه نمی کنند خدمات ارائه می کنند و به زودی با رایزنیهایی که با سازمان بهزیستی کشور صورت گرفته دو خودرو و یک کانکس سیار تا پایان سال به مراکز ارائه کننده خدمت در استان افزوده خواهد شد وفعالیت خود را شروع خواهند کرد.
مهران کریمیان اظهار داشت:در سال جاری دو مرکز صیانت و توانمند سازی که ویژه معتادان بهبود یافته ای که درمان خود را در مراکز درمانی به اتمام رسانده اند و بنا به دلایلی فاقد سرپناه هستندافتتاح شد.
کریمیان تصریح کرد: در حال حاضر ۳ مرکز صیانت و توانمند سازی در اهواز فعالیت میکنند که در این مراکز به افراد بهبود یافته خدمات تخصصی روانشناختی و توانمند سازی و آماده سازی شغلی و... ارائه و جهت بازگشت این افراد به چرخه طبیعی در طی یکسال اقامت داده می شود.
وی افزود:از مجموع مراکزی که درزمینه اعتیاد تحت نظارت بهزیستی فعالیت می کنند ۴ مرکز ویژه بانوان هستند که دو مرکز در مرکز استان(شهرستان اهواز) یک مرکز ماهشهر و مرکز دیگری در اندیمشک خدمات تخصصی به جامعه هدف ارائه می دهند همچنین دو مرکز باشگاه مثبت درشهرستان اهواز و شوش تحت نظارت بهزیستی به افرادی که متاثر از بیماری اچ آی وی هستند خدمات حمایتی و توانمند سازی ارائه می کنند.
کریمیان عنوان کرد:رویکرد درمانی در مراکز تحت نظارت بهزیستی بیشتر غیر دارویی وپرهیز مدار و پیشگیرانه بوده و بیشتر خدمات در راستای توانمند سازی افراد مبتلا به بیماری اعتیاد می باشد.
مدیر کل بهزیستی خوزستان در پایان خاطر نشان کرد: سازمان بهزیستی افتخار دارد در راستای مردمی سازی و مشارکت مردم در امر پیشگیری از آسیب های اجتماعی از جمله اعتیادبیش از ۹۰ درصد از فعالیت های خود را در حوزه اعتیاد به مو سسات غیردولتی و NGO ها ی فعال در زمینه پیشگیری از اعتیاد واگذار کرده است.
نظر شما