به گزارش روابط عمومی، برنامه خود مراقبتی و آگاه سازی با تاکید بر تاب آوری و مهارت ورزی (خاتم) با حضور مدیرکل، رئیس اداره فوریت های اجتماعی، پیشگیری از آسیب های اجتماعی و بازتوانی اعتیاد بهزیستی استان، مدیر و کارشناسان بهزیستی شهرستان اردبیل و جمعی از تسهیلگران در محل مرکز آموزش های تحصصی بهزیستی استان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی، حامد رضایی، مدیرکل بهزیستی استان، در خصوص اجرای برنامه خود مراقبتی و آگاه سازی با عنوان برنامه خاتم گفت: برنامه مذکور طبق برنامه های سازمان بهزیستی کشور، فعالیتی هدفمند بوده که بر کرامت انسانی با هدف افزایش سواد سلامت اجتماعی، سواد رسانه ای و برقراری شبکه ارتباطی سازنده بین مخاطبین و ارائه دهندگان خدمات تخصصی، سعی در بالابردن دانش و آگاهی های عمومی، عزت نفس و خود شکوفایی بانوان و دختران دارای دامنه سنی ۱۳ تا ۴۰ سال در حوزه مسائل روانی، اجتماعی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی را دارد.
مدیرکل بهزیستی استان اظهار داشت: این برنامه تلاش خواهد کرد تا گروه های مورد نظر به استقلال، خود باوری و احیای حقوق مادی معنوی خود دست یابند و با تغییر شرایط بتوانند بر محیط زندگی کنترل نسبی داشته باشند.
رضایی در خصوص برخی از اهداف این برنامه هم اشاره ای کرد وگفت: ارتقاء دانش و آگاهی گروه های هدف در رابطه با سواد سلامت جنسی، رسانه ای، مهارت های زندگی برای صیانت از آنها، توانمند سازی تسهیلگران، برقراری نظام شناسایی، ارجاع برای یاری رسانی و ارائه مشاوره های فردی در معرض خطر از دیگر اهدافی هستند که در این برنامه پیگیری خواهند شد.
مدیرکل بهزیستی استان در بخش دیگر از سخنان خود با اشاره به اهمیت فراگیری و ارتقاء سواد رسانه ای مخاطبان و تسهیلگران مجری برنامه گفت: بحث پیشگیری یکی از مسائل و مباحث بسیار مهم هست که برعهده بهزیستی نهاده شده است که با اجرای برنامه های دقیق و هدفمند برنامه های پیشگیری و آگاهسازی می توان بسیاری از خلا ها و کمبودهای موجود در جامعه و خانواده ها را پر نموده و به سالم سازی محیط و اجتماع کمک نمود.
رضایی با اظهار این مطلب که سازمان بهزیستی رسالت خود را در حوزه های مختلف پیشگیری از معلولیت ها، آسیب های اجتماعی و بسیاری موارد دیگر در قبال کم کاری سایر سازمان ها و نظام آموزشی به خوبی ایفا می کند گفت: گاهاً برخی از افراد جامعه از دریافت کامل و جامع آموزش ها بازمی مانند که خوشبختانه بسیاری از این کمبودها رد سطح جامعه از طریق آموزش های تخصصی و حرفه ای بهزیستی تامین و تزریق می شوند.
وی با توجه به اهمیت آموزش سواد رسانه ای در سطح جامعه و لزوم فراگیری دانش و مدیریت آنها نیز خاطر نشان کرد: بحث سواد رسانه ای، مواجهه با رسانه و فضای مجازی همچنین استفاده از فرصت های آن به منظور کاهش مخاطرات موجود اهمیت بالایی دارد.
او ادامه داد: بحث سایبر بولینگ یا قلدری مجازی امروزه به یکی از آسیب های مطرح و حساس جامعه تبدیل شده است و افراد با عدم آشنایی کافی به فضای مجازی و همچنین مدیریت صحیح و درست آن اقدام به برخی فعالیت هایی می کنند که بر ذهن و رفتار کودکان و نوجوانان تاثیرات نامناسب و مخربی می گذارند لذا امروزه بحث توجه به رژیم مصرف رسانه حائز اهمیت بوده و نیاز به مشارکت و عزم عمومی دارد تا به خوراک مجازی خود هم بپردازیم.
گفتنی است دربرش برنامه خود مراقبتی و آگاه سازی خاتم امسال، تعداد ۲ هزار نفر پیش بینی شده است که در ۷۰ محله شهرستان های استان اجرا خواهد شد و در این خصوص ۶۵ نفر از تسهیلگران طی کارگاه های آموزشی ۲۴ ساعته آموزش های تخصصی لازم را در طی ۶ روز فرا گرفته و به مخاطبین مورد نظر انتقال خواهند داد.
شایان ذکر می باشد تولید محتوای رسانه ای، نوشتاری، شنیداری در قابل موشن گرافی، کلیپ، پوستر، بنر و... و. جزو برنامه های مرتبط با این دوره می باشند که آموزش های لازم در این زمینه توسط استاتید و صاحبنظران مربوطه ارائه می شود.
نظر شما