سرپرست بهزیستی خراسان رضوی در این جلسه گفت: تکیه بر خرد جمعی، روش مدیریتی است که به آن باور دارم. هر کارشناس و متخصص در حوزه خود با ارائه راهحلهای مؤثر برای مشکلات پیچیدهای که با آن روبرو است، ما را در انتخاب بهینه از میان گزینههای متعدد و اتخاذ تصمیم صحیح یاری میکند. خرد جمعی، ضمیر ناخودآگاه یک سازمان است و برآیند نظرات گروهی از افراد به جای یک فرد است. به همین منظور، دست یاری به سمت شما دراز میکنم تا با نظرات تخصصی خود، شرایط را برای تحولی بنیادین، عمیق و صحیح مهیا نمایید.
مهدی برجی افزود: چالشهای هر معاونت به جد پیگیری و به کشور ابلاغ خواهد شد. برنامه تحولی مناسبی برای افزایش شادابی و احساس رضایت میان همکاران و ارائه خدمات بهتر به مددجویان به زودی تنظیم خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: اصلیترین کار بهزیستی توانبخشی است. برخی از مسئولیتهای بهزیستی با دستگاههای دیگر مشترک است مثلا در موضوع اعتیاد، کودکان کار و خیابان، زنان سرپرست خانوار و... نیز دستگاههای دیگر نیز متولی و مسئول هستند اما توانبخشی افراد دارای معلولیت فقط مختص بهزیستی است و نیاز داریم که خدمات توانبخشی و توانمندسازی با نگاه تحولی ارتقاء یابد.
در ادامه معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی، گفت: پرداخت حق پرستاری افراد دارای معلولیت شدید یکی از مسائلی است که درحال حاضر با آن مواجه هستیم. 11 هزار نفر از حق پرستاری ماهیانه بهرهمند میشوند اما جمعیت زیادی همچنان پشت نوبت قرار دارند .
حمیدرضا علیزاده رضایی افزود: تاکنون در غربالگری بینایی و شنوایی بسیار موفق عمل کردهایم و در غربالگری شنوایی رتبه اول را کسب نموده ایم اما همچنان نیازمند همکاری و تعامل بیشتر با آموزش و پرورش و مهدهای کودک در مسیر اجرای این طرحها هستیم. درخصوص اولین آزمون استخدامی ویژه افراد دارای معلولیت نیز باید دستگاه ها توجیه شوند و پیگیریهای لازم انجام گیرد تا در فرآیند به کارگیری افراد دارای معلولیت کارشکنی اتفاق نیفتد و حقی ضایع نگردد.
وی ضمن تاکید بر لزوم پیگیری و نظارت بیشتر شورای اداری استان و دستگاه قضایی بر اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، گفت: علیرغم تلاش های صورت گرفته در خصوص اجرای قانون حمایت از معلولین توسط کلیه دستگاه ها و نهادهای مردم نهاد اما بازهم شاهد کاستی های در این زمینه هستیم که امیدواریم با ممارست و پیگیری های لازم این کاستی ها برطرف گردد.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی افزود: بخش زیادی از افرادی که در مراکز شبانه روزی بهزیستی ساماندهی شدهاند را اتباع تشکیل میدهند. این افراد از ناحیه دستگاه قضایی به مراکز معرفی میشوند و متاسفانه با چالشهای متعددی در راستای نگهداری از آنها در مراکز مواجه هستیم که نیاز است با اداره امور اتباع و مهاجرین در این خصوص رایزنیهایی صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: پیگیری تشکیل کمیته استانی نظارت بر اجرای قانون حمایت از افراد دارای معلولیت، پیگیری گنجاندن برنامه Cbrدر قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت به منظور الزام قانونی شرکای کاری در همکاری، حمایت از خانواده های دارای معلول مقیم در مراکز شبانه روزی با افزایش یارانه تعیین شده و کاهش سهم مشارکت خانواده در 4 دهک پایین درآمدی، افزایش یارانه مراکز با توجه به تورم، توسعه مراکز روزانه به ویژه در مناطق کم برخوردار از مهمترین اولویتهایی است که باید مدنظر قرار گیرد.
نظر شما