شهرام رجبی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به فعالیت مرکز آموزشی- توانبخشی افراد دارای اختلال اتیسم "کوشان" در زنجان اشاره کرد و افزود: فرد دارای این اختلال پس از شرکت در کمیسیون پزشکی و تشکیل پرونده جهت استفاده از خدمات به مرکز فوق معرفی می شود.
وی اضافه کرد: فرد دارای اختلال در مرکز توسط تیم تخصصی مورد ارزیابی بالینی قرار می گیرد سپس با توجه به سطح کودک و مهارت های خود از برنامه توانبخشی- آموزشی بهره مند می شود.
این مسوول، روش های آموزشی برای این مددجویان را در مرحله اول به صورت تعاملی و ارتباطی اعلام کرد و گفت: بعد از ایجاد رابطه با مربی و مرکز، برنامه های تخصصی به روش های «ای بی ای و تیچ» ( ABA/TECCH ) ارائه و به صورت مدون در پرونده هر مددجو ثبت می شود.
سرپرست معاونت امور توانبخشی بهزیستی استان زنجان ادامه داد: همچنین به گروه های هدف، برنامه جدید ارائه و آموزش مهارت های فردی و خودیاری نیز در برنامه های روزانه آنها درج می شود.
وی خاطر نشان کرد: مداخلات کارشناسانه نیز به صورت همه روزه در روند درمان این بیماران انجام و تمامی برنامه ها به خانواده ها ارائه می شود و حتی این خانواده ها مورد راهنمایی و مشاوره قرار می گیرند.
سرپرست معاونت امور توانبخشی بهزیستی استان زنجان از خانواده ها خواست برای اطمینان از وجود نداشتن علایم اختلال در فرزندشان به درگاه https://autism.behzisti.net مراجعه و نسبت به ثبتنام و اجرای آزمون غربالگری ۱۰ سوالی اقدام کنند.
وی یادآور شد: همچنین خانواده ها میتوانند با مراجعه به پایگاه غربالگری با راهنمایی مربیان و کارشناسان آموزش دیده، کودک خود را از نظر احتمال داشتن علایم این اختلال مورد سنجش و غربالگری قرار دهند.
اختلالات اوتیسم در سه سطح خفیف، متوسط و شدید دسته بندی میشود و در این میان ملاک تحت پوشش قرار گرفتن کودکان مبتلا تشخیص و تایید معلولیت در کمیسیون های پزشکی و توانبخشی این سازمان است.
نظر شما