منصوره بابایی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت توجه به ابعاد سلامت جسمی و روانی کودکان در سالهای اولیه زندگی، تاکید کرد که این مسئله نقش حیاتی در پرورش نیروی انسانی سالم و مولد در آینده دارد.
وی افزود: سلامت روان کودکان در سنین پیش از دبستان بهویژه در پنج و ۶ سالگی از اهمیت ویژهای برخوردار است، چراکه اختلالات روانی و اضطرابی در این سنین اگر به موقع شناسایی و درمان نشود، میتواند تأثیرات منفی طولانیمدتی بر زندگی فردی و اجتماعی کودک بگذارد.
مسئول دفتر مشاوره بهزیستی استان قم گفت: برنامههای غربالگری اضطراب از جمله اقدامات پیشگیرانهای است که سازمان بهزیستی از سال ۱۳۹۱ بهطور جدی در دستور کار خود قرار دادهاست، این برنامهها با هدف شناسایی زودهنگام اختلالات روانی، بویژه اختلالات اضطرابی در کودکان طراحی شدهاند، طبق تحقیقات علمی، اختلالات اضطرابی از شایعترین مشکلات روانی دوران کودکی به شمار میروند که در صورت عدم درمان بهموقع، ممکن است در سنین نوجوانی، جوانی و حتی بزرگسالی ادامه یابد و مشکلات جدی در زندگی فرد ایجاد کند.
بابایی توضیح داد: برنامههای غربالگری اضطراب با تشخیص زودهنگام اختلالات، از بروز مشکلات جدیتر در آینده پیشگیری خواهد کرد، این برنامهها نهتنها خدماتی ارزانقیمت را به خانوادهها ارائه میدهد، بلکه به دلیل شناسایی سریع مشکلات، به کاهش بار بیماریهای روانی و اجتماعی در جامعه نیز کمک میکند.
وی در ادامه گفت: کودکان در سنین پنج و ۶ سالگی ممکن است نشانههای اضطراب را بروز دهند، اما این علائم اغلب مورد توجه قرار نمیگیرند، طرح غربالگری اضطراب به والدین این امکان را میدهد که با بررسی وضعیت روانی کودکان خود، در صورت لزوم از خدمات مشاورهای و درمانی بهرهمند شوند و از تشدید اختلالات روانی و اضطرابی در بزرگسالی پیشگیری کنند.
به گفته بابایی، خانوادههای قمی میتوانند برای ثبتنام در طرح غربالگری اضطراب و تکمیل پرسشنامه مربوطه به سایت سامانه جامع خدمات مشاوره بهزیستی مراجعه کنند، پس از تکمیل ثبتنام، در صورت نیاز به خدمات مشاورهای، اطلاعرسانی از طریق پیامک به والدین صورت خواهد گرفت.
نظر شما