هنر درمانی در بهزیستی جدی گرفته شده است

آیین اختتامیه ششمین جشنواره منطقه تئاتر افراد دارای معلولیت کویر کرمان با حضور دکتر افسانه فخری، رئیس امور هنری معلولان سازمان بهزیستی کشور، علیرضا وحیدزاده، مدیرکل بهزیستی استان کرمان، ایوب فلاحی مدیرکل اجتماعی فرهنگی استانداری کرمان ،محسن روحی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان،اعضای هیئت داوران جشنواره ، گروه‌های شرکت کننده در این جشنواره، هنرمندان و مردم کرمان در سالن زنده یاد کامیابی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان برگزار شد. در این آیین پس از سخنرانی مدیر کل بهزیستی استان کرمان نماینده هیئت داوران این جشنواره، به ارائه گزارشی از روند برگزاری جشنواره و تحلیل و ارزیابی آثار پرداخت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان کرمان علیرضا وحیدزاده، مدیرکل بهزیستی استان کرمان، در آیین اختتامیه ششمین جشنواره تئاتر افراد دارای معلولیت کویر کرمان، ضمن قدردانی از تلاش‌های برگزارکنندگان، از برنامه‌های متنوع سازمان بهزیستی برای حمایت از هنرمندان دارای معلولیت و توسعه هنر درمانی خبر داد و گفت هنردرمانی در بهزیستی جدی گرفته شده است.

آغاز جشنواره از شهریورماه

علیرضا وحیدزاده با اشاره به روند آغاز این جشنواره گفت: «این جشنواره  از شهریورماه و با واگذاری میزبانی به استان کرمان شروع شد. پنجم شهریورماه فراخوانی منتشر کردیم و تا پایان ماه ۹۶ اثر به دبیرخانه ارسال شد که پس از بازخوانی توسط هیئت داوران، ۷۶ اثر به مرحله بعد راه یافتند. از میان این آثار، ۱۶ اثر به مرحله نهایی و نمایش عمومی راه پیدا کردند و امروز از نمایش‌های برتر تقدیر خواهد شد.»

تقدیر از تلاش‌های گروه‌ها و افراد

وی با قدردانی از تمامی افرادی که در برگزاری این جشنواره نقش داشتند، افزود: «بخش دولتی، غیر دولتی و افراد دارای معلولیت تلاش‌های بسیاری کردند تا این رویداد به نتیجه برسد. این گونه برنامه‌ها می‌توانند مسیرهای تازه‌ای ایجاد کرده و آینده‌ای روشن‌تر برای افراد دارای معلولیت رقم بزنند.»

برنامه‌های توانبخشی هنری سازمان بهزیستی

وحیدزاده با اشاره به برنامه‌های توانبخشی هنری سازمان بهزیستی اظهار داشت: «ما تاکنون ۱۶۱۰ مرکز توانبخشی هنری در کشور راه‌اندازی کرده‌ایم که به ۶۰ هزار توانخواه خدمات هنر درمانی ارائه داده‌اند. همچنین، ۳۵۰۰ مربی در زمینه هنر و نمایش آموزش دیده‌اند. در کنار این اقدامات، ۱۳۰ پایگاه ثابت و سیار هنر در ۱۵ استان محروم کشور فعال شده‌اند.»

وی خاطرنشان کرد: «اولین پلاتوی نمایشی ویژه افراد دارای معلولیت در استان کهگیلویه راه‌اندازی شده و ما نیز در کرمان به چنین ظرفیتی نیاز داریم. راه‌اندازی خانه‌های هنر و افزایش ۳۰ درصدی اعتبارات هنر درمانی نیز از برنامه‌های سازمان برای توسعه فعالیت‌ها در مناطق روستایی و شهری است.»

نگاه نو به هنر درمانی

مدیرکل بهزیستی کرمان با اشاره به تغییر رویکردهای سازمان بهزیستی ادامه داد: «سازمان طی دهه گذشته به سمت موضوعاتی معطوف شده که زمانی دست‌نیافتنی به نظر می‌رسید. ما در تلاشیم با برگزاری نمایشگاه‌های کشوری و جشنواره‌های هنری، استعدادهای هنرمندان دارای معلولیت را در سطح ملی و بین‌المللی به نمایش بگذاریم.»

رفع موانع برای هنرمندان دارای معلولیت

وحیدزاده تصریح کرد: «معلولیت تنها زمانی می‌تواند محدودیت باشد که ما موانع را برطرف نکنیم. اگر انتخاب‌های متعددی برای افراد دارای معلولیت فراهم شود، آنان هرگز معلولیت را به عنوان محدودیت احساس نخواهند کرد.»

پایان سخن

وی در پایان سخنان خود تأکید کرد: «افراد دارای معلولیت همان‌طور که در عرصه‌های ورزشی پرچم ایران را برافراشته نگه می‌دارند، می‌توانند در حوزه‌های هنری نیز افتخارآفرین باشند. ما باید موانع را از سر راه آن‌ها برداریم و مسیر را برای شکوفایی استعدادهایشان هموار کنیم.»

کد خبر 125267

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد