«هزارو ۷۰۰ نفر از سالمندان خراسان رضوی در مراکز نگهداری سالمندان زندگی میکنند». این جمله را هم علیزاده این طور تکمیل میکند: چهل مرکز نگهداری از سالمندان در خراسان رضوی فعال است.
معاون توان بخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی به افزایش ۳۰ درصدی جامعه سالمندی در کشور تا سال ۱۴۳۰ اشاره و بر لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه، برای جلوگیری از افزایش میزان سالمندان در ایران، تأکید میکند.
او یکی از عوارض پیر شدن جامعه را نبود نیروی کار و ایجاد مشکلات اقتصادی میداند و بیان میکند: سند ملی سالمندان با ابعاد مختلف در سال ۱۳۹۹ تصویب شد، اما اقدام خاصی برای اجرای این سند انجام نشد که لازم است دستگاههای مرتبط در این زمینه برنامه ریزی کنند و اقدامات لازم را انجام دهند.
علیزاده درباره برخی گلایهها از وضعیت مراکز نگهداری از سالمندان نیز بیان میکند: بیشتر مراکز نگهداری از سالمندان در خراسان رضوی استیجاری هستند؛ اگر به هر علتی ازجمله اجاره سنگین، فضای کم یا نامناسب و... هر مرکزی بخواهد جابه جا شود، باید قبل از انجام هر اقدامی به اداره کل بهزیستی اطلاع دهد، ما نیز کارشناسانی را به مکان جدیدی که این مرکز میخواهد منتقل شود، اعزام میکنیم تا آنجا را بررسی و تأیید کنند.
به گفته او، هزینه نگهداری از سالمندان مجهول الهویهای که دستگاه قضا به اداره کل بهزیستی معرفی میکند، در قالب یارانه به مراکز نگهداری از سالمندان پرداخت میشود. میزان این یارانه در سال جاری به ازای هر سالمند مجهول الهویه، ۷ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان است. همچنین، یارانه سالمندان خانوادههای بی بضاعت که تحت پوشش اداره کل بهزیستی خراسان رضوی هستند، بیش از ۶ میلیون تومان است و مابقی شهریه را خانوادهها پرداخت میکنند.
نظر شما