افزایش ۴۰ درصدی میزان مستمری در سال آینده/افزوده شدن عبارت«زنان بد سرپرست و بی سرپرست» به متن قانون بودجه

نشست صمیمانه مشاورین امور بانوان بهزیستی از سراسر کشور با حضور دکتر فاطمه محمد بیگی رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی،دکتر موحدی دکتر ساوالان پور و دکتر مهر دوست مدیران کل معاونت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دکتر بختیار خلج مشاور امور بانوان وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی،دکتر احمدیان مشاور امور بانوان سازمان بهزیستی کشور و جمعی از مشاورین امور بانوان ادارات بهزیستی استان ها از سراسر کشور،صبح امروز در ساختمان ستاد بهزیستی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل در این نشست نمایندگانی از  میان مشاوران امور بانوان در استان ها به بیان مهمترین دغدغه های حوزه زنان پرداختند. مواردی همچون پیگیری تعطیلی روزهای پنج شنبه، عدم اجرای قوانین دورکاری برای بانوان باردار، عدم وجود جایگاه مشاور امور بانوان درساختار سازمانی در استان ها، مشکلات زنان دارای معلولیت و... و. مهمترین درخواست های بانوان حاضر در نشست از مسئولان بود.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده و نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی در این نشست پس از استماع گزارش و درخواست نمایندگان کارگروه ها، بانوان شاغل در بهزیستی را بانوان پرچمدار حمایت از اقشار مظلوم جامعه دانست و گفت: آنچه بیش از هر چیز ما را دور هم جمع کرده است حس بشر دوستی، مهربانی و ذوق و شوق برای بقاست که ما را به جایی رسانده که حاضریم بقای خود را فدای بقای افراد جامعه کنیم

وی با اشاره به حدیث شریف «الجارُ ثُمَّ الدّارُ» گفت:این حدیث از حضرت زهرا(س) و دعا کردن در حق دیگران قبل از دعا کردن برای خود، حدیثی است که سازمان بهزیستی مشمول آن است.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی بودجه سال ۱۴۰۴ در مجلس گفت: اخبار خوشی برای بهزیستی داریم که افزایش میزان مستمری در سال آینده به میزان ۴۰ درصد و افزودن واژه «زنان بی سرپرست و بد سرپرست» به متن قوانین بودجه ای از این دست است.

وی افزود:در حوزه تسهیلات، وام اشتغال زایی، بیمه و ... نیز اتفاقات جدید افتاده است. برای تضمین وام زنان سرپرست خانوار دارای معلولیت که در دهک های ۱ و ۲ درآمدی قرار دارند، دولت را ضامن وام ها کرده ایم و صندوقی به این منظور درنظر گرفته شده است. همجنین مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان از محل هدفمندی یارانه ها برای بیمه زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته شده است و بیمه زنان خانه دار نیز در دستور کار فراکسیون زنان و خانواده قرار دارد.

محمد بیگی تصریح کرد:رسیدگی به زنان خانه دار از  اولویت های ماست و اینکه خانه داری به عنوان یک شغل محسوب شود و بیمه داشته باشد، می تواند به شکل پیشگیرانه ای  در کنشگری زنان در جامعه نقش ایفا کند.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی همچنین به شغل محسوب شدن دستیاری پزشکی در قانون جدید بودجه اشاره کرد و گفت:برای نخستین بار در قانون بودجه ،دستیاران پزشکی از  بیمه تأمین اجتماعی و بازنشستگی بهره مند شده اند و این کار می تواند از موج مهاجرت و خروج نخبگان از کشور کم کند و قدرت خدمت رسانی به جامعه افزایش می یابد.

وی اظهار امیدواری کرد که این تغییرات جدید بتواند تا حدودی مشکلات مطروحه در حوزه زنان را حل کند.

رویکرد خانواده محوری؛ اولویت دولت چهاردهم

دکتر رویا احمدیان مشاور امور بانوان سازمان بهزیستی کشور در این نشست، گفت:با توجه به اینکه توانمندسازی اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، محرومیت زدایی و دید پیشگیرانه از اهداف بهزیستی است، دفتر زنان و خانواده سازمان در این امر برنامه ریزی و هماهنگی را با همیاری و همکاری اعضای شورای معاونین و در رأس آنها رئیس سازمان صورت می دهد و تلاش می کند با  ریل گذاری به اهداف برسیم.
وی افزود:با همکاری بانوان فرهیخته، زنان فعال و کارآفرین، نخبگان پژوهشی، فرهنگی، هنری، علمی، و... تلاش می کنیم عاملیت برای اثربخشی و تبدیل بانوانی که به نوعی غیر فعال هستند را وادار به فعالیت کنیم تا بتوانیم با رویکرد خانواده محوری که در دولت چهاردهم نیز اولویت دارد، در تصمیم سازی از این بانوان بهره مند شویم.
وی با تصریح این نکته که تمامی برنامه ها با و برای دو گروه زنان سرپرست خانوار و بانوان همکار(با دید خانواده محور) انجام می گیرد، گفت:دفتر امور بانوان سازمان بهزیستی در پیگیری اهداف و برنامه های خود با تشکیل اتاق فکر در قالب کرسی های هم اندیشی، کارگروه های پژوهشی و آموزشی، برپایی جلسات بررسی اهداف و شاخص های مربوط به بهزیستی در  سیاست های پایه ای و در رأس آن برنامه هفتم توسعه(بندهای حوزه زنان و خانواده)، ایجاد بانک اطلاعات زنان نخبه و توانمند و... فعالیت کرده است.

تصمیم گیری و تصمیم سازی بانگاه تکریم زنان و خانواده
دکتر نرجس بختیار خلج مشاور امور بانوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با اشاره به ظرفیت بی نظیر حضور نیروهای تخصصی در سازمان بهزیستی، گفت:اولویت در انتصاب زنان در نهادهای اجرایی از جمله دستگاه های متبوع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، موجب می شود مشکلات زنان و خانواده در سیاست گزاری ها لحاظ شود.
وی با اشاره به دو موضوع ادبیات و گفتمان سازی و خانواده محوری و حضور تخصصی بانوان در حوزه های مختلف، گفت:مشاورین بانوان سالهاست که با ادبیات این حوزه آشنا هستند و از شما می خواهیم به عنوان مشاور کمک کنید تا زنان در عرصه های تخصصی ایفای نقش کنند چرا که تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها با نگاه تکریم زنان و خانواده بیشتر می شود.
بختیار خلج گفت:با رویکرد خوب رئیس جمهور  انتصابات زنان در حد ارشد صورت گرفته است که نشانگر حضور زنان در عرصه تصمیم سازی هاست و قدردان این برکات هستیم. 
همچنین با نگاه علمی تخصصی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ساختار کمیته زنان و خانواده در استان ها به عنوان شورای هماهنگی استان ها با حضور ۳۰۰‪ نفر از بانوان در ادارات کل زیر مجموعه وزارتخانه،مشکلات زنان را به عنوان دستور جلسات را از طریق مکاتبه منتقل می کنند و این رویکرد خوبی که می بینیم تعامل تخصصی با خانم ها و بهره مندی از این ظرفیت است.. 

تحکیم بنیان خانواده و توانمند سازی زنان؛فصل مشترک بهزیستی و معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری 

دکتر بهناز موحدی مدیر کل برنامه ریزی و هماهنگی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهور گفت:دغدغه مندی های سازمانی شما و ارائه داده هایی از کف جامعه و ارتباط مستقیم شما با گروه های آسیب پذیر و آسیب دیده کمک ارزنده ای به ما می کند و دو مأموریت اصلی و مشترک بهزیستی و معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، تحکیم بنیان خانواده و توانمند سازی زنان است.

وی با اشاره به ماده ۱۰ قانون اساسی گفت:در این ماده قانون گذار اعلام می کند خانواده بنیادی ترین رکن اجتماع است و باید مورد حمایت قرار گیرد و روح این قداست در بسیاری از سیاست گذاری های کلان ما دیده می شود.مهمترین گزاره و اصلی ترین مضمون در ایران تحکیم و پایداری خانواده است و کج کارکردی نهاد خانواده؛سایر ارکان جامعه را تحت الشعاع قرار می دهد.

کد خبر 124991

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد