به گزارش ایرنا، امروزه دیگر هیچ محدودیتی برای افراد دارای معلولیت نمیتوان متصور بود زیرا از کارهای علمی و فرهنگی گرفته تا هنری و اقتصادی اثری را از افراد بااراده دارای معلولیت میتوان یافت.
در این راستا، جشنواره منطقهای تئاتر طلوع با داورانی برجسته و شناخته شده در بین مردم، بستری را ایجاد کرده است تا هنرمندی این افراد در عرصه تئاتر و بازیگری و توانمندیهای آنها بار دیگر به نمایش گذاشته شود.
افراد دارای معلولیت نباید حس کنند که فراموش شده اند
یکی از داوران هفتمین جشنواره تئاتر منطقهای افراد دارای معلولیت«طلوع» در گفتوگو با خبرنگاران، گفت: افراد دارای معلولیت نباید حس کنند که فراموش شده اند و هر کار خوب در قبال این افراد، یک عمر در ذهنشان حک میشود.
«مجید قناد» افزود: افراد دارای معلولیت گرچه در بخش جسمانی دچار نقص هستند، اما برخی از آنها از نظر ذهنی یا شنوایی از افراد سالم هم بهتر عمل میکنند.
وی ادامه داد: همان طور که انسانهای سالم نیاز به تشویق دارند، این افراد هم نیاز به توجه و تشویق دارند و زدن یک لبخند به آنها، سبب امیدواری آنان خواهد شد.
قناد با بیان اینکه برای کار کردن با این افراد، کارگردان باید از حوصله بالایی برخوردار باشد، گفت: تمرین و به ثمر نشستن یک اجرای خوب با این افراد به چهار پنج ماه تمرین نیاز دارد.
وی گفت: کمک هر موسسه و نهادی به این عزیزان قابل تقدیر است و آنها نباید احساس کنند که فراموش شدهاند زیرا بعضی وقتها این افراد کاریهایی انجام میدهند که از ما انسانهای عادی جلوتر هستند.
این پیشکسوت تلویزیون و تئاتر خاطرنشان کرد: مردم تبریز، مردم با ذوق و شوقی بوده و از قدیم مهمان نواز هستند.
وی با بیان اینکه از ۱۳۶۲ تا کنون با افراد دارای معلولیت کار کرده و خواهم کرد، اظهار کرد: ما از طریق تئاتر به این افراد زندگی اجتماعی را یاد میدهیم و چه اشکالی دارد که با یاد دادن یک حرفه به آنان، به کسب درآمدشان کمک کنیم تا خانوادهای را اداره کنند.
افراد دارای معلولیت استعدادهای ویژهای دارند که باید به درستی هدایت شوند
یکی دیگر از داوران هفتمین جشنواره تئاتر منطقهای افراد دارای معلولیت«طلوع» در گفتوگو با خبرنگاران، گفت: افراد دارای معلولیت استعدادهای ویژه ای دارند که اگر درست هدایت شوند، منجر به تولید کارهای ماندگاری می شود.
«فرهاد بشارتی» در حاشیه برگزاری هفتمین جشنواره تئاتر منطقهای افراد دارای معلولیت«طلوع» افزود: برای تئاتر هر حرکتی انجام شود، قابل تقدیر است که اگر در زمینه معلولان باشد، این اهمیت دو چندان میشود و چه هنری بهتر از تئاتر که افراد دارای معلولیت را دور هم جمع میکند تا خود را شناخته و از گوشه گیری و انزوا دربیایند.
وی با بیان اینکه برگزاری چنین جشنوارههایی خانوادهها را به حمایت از فرزندانشان تشویق میکند، گفت: این حمایت ها، ادامه دهنده راه زندگی آنها میشود تا استعدادشان را کشف کرده و هر سال در عرصه هنری بهتر بدرخشند.
این هنرمند سینما و تئاتر با بیان اینکه برای دومین بار است که در تبریز و برای شرکت در این جشنواره حضور پیدا میکند، خاطرنشان کرد: امیدوارم پرچم تئاتر افراد دارای معلولیت در شهرها و استانها سرافراز نگه داشته شود تا این افراد بتوانند توانایی خود را نشان بدهند.
تئاتر فرصتی برای حضور افراد دارای معلولیت در بطن جامعه است
یکی دیگر از داوران هفتمین جشنواره تئاتر منطقهای افراد دارای معلولیت«طلوع» در گفتوگو با خبرنگاران، گفت: برگزاری این جشنوارهها باعث میشود افراد دارای معلولیت از انزوا خارج شده و خودشان را در بطن جامعه ببینند.
«آرش دادگر» اظهار کرد: برگزار کنندگان این جشنواره به میزبانی شهر تبریز سنگ تمام گذاشتند.
وی با بیان اینکه داوری در این جشنوارهها برایم هیجان انگیز بود، اظهار کرد: اوایل کار به خود می گفتم که شاید به دلیل احساسات نتوانم قضاوت درستی داشته باشم اما در این اجراها با فوران خلاقیت از کسانی که انتظار نداشتم، روبهرو شدم.
دادگر افزود: توانمندی که در این افراد دیدهام را در افراد سالم خیلی کمتر مشاهده کرده ام و هنر تئاتر سبب میشود تا معلولین، محدودیت خود را کنار بگذارند.
این کارگردان تئاتر ادامه داد: افراد دارای معلولیت حتی در تئاتر منطقهای کاسپین نیز خوش درخشیدند به گونهای که همه ما سر وجد آمدیم.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه امیدوارم این نوع جشنوارهها گسترش پیدا کند و درمان گری از طریق تئاتر همه گیرتر شود، اظهار کرد: خدا را شکر میکنم در کشور ما دلسوزانی از اهل تئاتر هستند که این عزیزان را همراهی میکنند تا از دنیای انزوا و ناتوانی خارج شده و خودشان را در بطن جامعه ببینند.
افراد دارای معلولیت، دنیای شیرین و متفاوتی دارند
کارگردان تئاتر حیله روباه گفت: افراد دارای معلولیت، دنیای شیرین و متفاوتی دارند. این افراد شاید در اذهان بقیه، فردی معلول تلقی شوند اما از خلاقیت و نابغهی بی نظیری برخوردار هستند.
رقیه حسنی، نیز اظهار کرد: نمایش در مورد روباهی بود که با حیله گری همه را فریب می داد اما در آخر خودش از طرف خرگوش فریب خورده و خرگوش هم با دوستانش این موفقیت را جشن گرفت.
وی با بیان اینکه ۱۸ سال است که مربی افراد دارای معلولیت هستم، افزود: بازیگران این نمایش برای اولین بار بود که تئاتر اجرا کرده و در جشنواره شرکت کردند.
حسنی افزود: چون این قشر از نظر ذهنی و جسمی دارای معلولیت هستند، زمان بیشتری برای تمرین نیاز بود. افراد گروه وقتی فهمیدند که برای جشنواره به تبریز میآیند، ذوق زده شده و مشتاق یادگیری بیشتری بودند.
این کارگردان خاطرنشان کرد: صفر تا صد این نمایش اعم از رنگ آمیزی، دوختن عروسکها و طراحی صحنه بر عهده خود بچههای دارای معلولیت بود، حتی در طول کار و در بسیاری از موارد، نظراتی ارائه می کردند که برای خود ما هم جذاب و خلاقانه بود.
به گزارش ایرنا، هفتمین جشنواره تئاتر منطقهای افراد دارای معلولیت «طلوع» از ۱۸ آذرماه با حضور گروههایی از استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان و قزوین به میزبانی تبریز برگزار شده و گروههای برتر طی مراسمی در روز ۲۱ آذرماه تجلیل میشوند.
نظر شما