به گزارش خبرگزاری موج از هرمزگان ، آیین گرامیداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت با حضور سامیه جهانشاهی مدیرکل بهزیستی استان هرمزگان، سپیده جوادی مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری هرمزگان، مهدی نوبانی شهردار بندرعباس، رییس و اعضای شورای شهر بندرعباس، نمایندگان دستگاه های اجرایی، مدیران انجمن ها و تشکل های توانبخشی تحت نظارت بهزیستی، جمعی از افراد دارای معلولیت و خانواده های آنها در پارک شهید دباغیان برگزار شد.
سامیه جهانشاهی مدیرکل بهزیستی هرمزگان در این مراسم با تبریک روز جهانی افراد دارای معلولیت، از همت و همراهی انجمن ها و تشکل های توانبخشی تحت نظارت بهزیستی استان در برپایی این مراسم تشکر کرد و افزود: برپایی این مراسم با مشارکت همه انجمن ها و اجرای برنامه های فرهنگی از سوی افراد دارای معلولیت نشان از توانمندی و ظرفیت و پتانسیل بالای هنری این عزیزان دارد.
وی در ادامه با اشاره به شعار امسال تحت عنوان توسعه نقش افراد دارای معلولیت؛ الهام بخش آینده ای فراگیر و پایدار، افراد دارای معلولیت را بخش اعظمی از جامعه هدف تحت پوشش بهزیستی عنوان کرد و اظهار کرد: در حال حاضر بالغ بر ۳۰هزار و ۶۰۰ توانخواه در استان هرمزگان از خدمات مستمر و غیر مستمر بهزیستی بهره مند هستند.
جهانشاهی تصریح کرد: در این سازمان در حوزه افراد دارای معلولیت بیش از ۳۰ فعالیت و طرح و برنامه به صورت تخصصی خاص این افراد انجام میشود که شامل تأمین مسکن، مناسب سازی مسکن، مناسب سازی خودرو، مستمری، حق پرستاری، هزینه تحصیل و درمان، تأمین اندام مصنوعی و غیره می باشد.
وی تامین حق پرستاری معلولین ضایعه نخاعی به ۵۷۷ نفر، مناسب سازی محیط زندگی و خودرو ۳۱۵ نفر، کمک به نگهداری معلولان و بیماران روانی مزمن در خانواده برای ۲هزار و۲۹۹نفر، ارائه خدمات توانبخشی مبتنی بر جامعه به ۹۵۰۰ نفر و تامین و توزیع ۲۰هزار و ۷۷۳ وسایل کمک توانبخشی را بخشی از خدمات بهزیستی به افراد دارای معلولیت عنوان کرد.
مدیرکل بهزیستی هرمزگان همچنین از پوشش ۱۰۰ درصدی خدمات توانبخشی مبتنی بر جامعه در روستاهای استان خبر داد و گفت: در سال جاری در خصوص خرید اقلام کمک توانبخشی نسبت به سال قبل رشد ۱۷ درصد، در میزان افزایش دریافت کنندگان حق پرستاری رشد ۶۷ درصد و در پوشش غربالگری در حوزه پیشگیری از معلولیت ها رشد ۵۹ درصدی داشته ایم.
جهانشاهی اضافه کرد: در حال حاضر بیش از یک هزار ۵۹۱ نفر از دانش آموزان و ۳۷۶ نفر از دانشجویان دارای معلولیت از خدمات کمک هزینه تحصیلی بهره مند گردیده اند.
مدیرکل بهزیستی استان ایجاد اشتغال پایدار و توانمند سازی جامعه هدف را یکی از مهم ترین سیاست های سازمان بهزیستی برشمرد و اظهار داشت : در راستای کمک به راه اندازی واحدهای شغلی حمایت شده معلولین و کمک به کارگاه های تولیدی حمایتی از سال گذشته تاکنون نزدیک به ۹۵ میلیارد و ۵۰۰ ریال یارانه پرداخت شده است.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه تعداد ۳۱ مرکز توانبخشی روزانه و شبانه روزی در استان فعال هستند اظهار کرد: درمراکز شبانه روی جمعا نزدیک به ۵۲۱ نفر شامل سالمندان، بیماران روانی مزمن و معلولان ذهنی نگهداری می شوند.
در مراکز روزانه توانبخشی نیز نزدیک به یک هزار و ۱۴ نفر از خدمات آموزشی و توانبخشی، حرفه آموزی و کارگاه تولید حمایتی بهره مند گردیده اند.
جهانشاهی با اشاره به رسالت سازمان بهزیستی در امر آگاهسازی بیان داشت: دفتر پیشگیری از معلولیت های بهزیستی، فعالیتهای مختلفی از جمله غربالگری شنوایی و بینایی کودکان ، برنامه های آگاهسازی پیشگیری از معلولیتها و رصد میزان شیوع و بروز معلولیتها را برعهده دارد که مهمتر از همه و تخصصی ترین فعالیت آن انجام مشاوره ژنتیک و آگاهی رسانی در جهت ارتقاء سطح سلامت و کاهش معلولیت براثر ناهنجاری ها و بیماری های ژنتیک است.
وی گفت: مشاوره ژنتیک در سه سطح ، قبل از ازدواج، قبل از بارداری و حین بارداری انجام می شود.
یاد آور می شود؛ قرائت بیانیه روز جهانی افراد دارای معلولیت، اجرای برنامه های متنوع فرهنگی و هنری از سوی افراد دارای معلولیت و پخش کلیپ فعالیت های بهزیستی و مراکز غیردولتی تحت نظارت در حوزه توانبخشی از دیگر بخش های این مراسم بود.
در حاشیه این مراسم نیز نمایشگاهی از دستاوردهای افراد دارای معلولیت در معرض دید عموم قرار گرفت.
https://www.mojnews.com/n/31rP
نظر شما