در رسانه| مطالبات اولیه معلولان و قوانینی که اجرا نمی‌شوند

ایسنا/ایلام معلولان به‌عنوان بخشی از جامعه نیازها، در خواست‌ها و مطالباتی دارند که کمتر به آن‌ها توجه می‌شود.

مناسب‌سازی معابر، حق مسلم افراد دارای معلولیت است و ایجاد شهری بدون مانع، وظیفه همه ما است، امیدواریم با همکاری مسئولان و آگاهی‌بخشی به شهروندان، شاهد بهبود وضعیت مناسب‌سازی معابر در ایلام باشیم.

خبرنگار ایسنا با چند فرد دارای معلولیت حرکتی در خصوص مشکلات شهر برای معلولان به گفتگو نشسته است.

«م.د یک جوان 29 ساله معلول ایلامی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بزرگترین مشکل ما این است که پیاده‌روها وضعیت مناسبی ندارند، پر از دست‌انداز و چاله‌چوله هستند، با ویلچر اصلاً نمی‌شود تردد داشت.

وی گفت: همچنین هیچ جای مناسبی برای پارک‌کردن ماشین نیست. مجبورم وسط خیابان پیاده شوم.

این معلول افزود: این مشکلات تأثیر بسیاری بر کیفیت زندگی ما داشته است، من کمتر از خانه بیرون میروم، ترجیح می‌دهم جایی نروم.

 / مطالبات اولیه معلولان و قوانینی که اجرا نمی‌شوند

«بهروز.م»  معلول 46 ساله اهل ایلام نیز با ارائه پیشنهادهایی به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: اول از همه باید پیاده‌روها مناسب‌سازی شوند، بعد هم باید رمپ‌های مناسب در همه ساختمان‌ها وجود داشته باشد همچنین باید یک سری پارکینگ‌های ویژه برای معلولان ساخته شود.

وی گفت: همچنین باید با مردم هم صحبت شود و این مسئله مطرح شود که معلولان هم در شهر حق زندگی دارند.

«شعبان ر» نیز در خصوص مشکلات معلولان حرکتی افزود: رسانه‌ها باید صدای ما باشند، باید مشکلات ما را به گوش مسئولان و مردم برسانند.

وی خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی قانون ابلاغی در خصوص سهمیه 3 درصد استخدام معلولان را رعایت نمی‌کنند و به این قانون توجه نمی‌کنند، در شرایط مختلف معمولاً حقی برای معلولان در جامعه قائل نمی‌شوند.

«حسین نورعلیوند» مدیرکل بهریستی استان ایلام در این خصوص به ایسنا اظهار کرد: این هفته نه‌تنها فرستی برای اصلاح نگرش جامعه نسبت به معلولان و زمینه‌سازی برای حمایت جمعی و اجتماعی از این قشر بوده بلکه بهانه‌ای است تا تأثیر و نقش افراد دارای معلولیتدر جامعه، توسعه یافته و با نگاه به نیازهای آن‌ها و تحقق قانون جامع معلولان، آینده‌ای فراگیر و پایدار برای آن‌ها ترسیم شود.

وی افزود: همه دستگاه‌های اجرایی مکلفند در تحقق ماده 15 تبصره یکقانون حمایت از حقوق معلولان، 3 درصد مجوزهای استخدامی را به افراد دارای معلولیت اختصاص دهند.

نورعلیوند خاطرنشان کرد: قانون حمایت از معلولان در سال 1369 در مجلس شورای اسلامی تصویب و در قالب 34 ماده، 10 فصل . 29 تبصره برای اجرا به همه دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است.

«احمد کرمی» استاندار ایلام در پیامی هفته معلولان، فرصت مغتنمی برای ارج‌نهادن به همت والا و خستگی‌ناپذیر هم‌نوعانی است که در عمل ناتوانی را زمین‌گیر کرده‌اند.

وی در این پیام آورده است: معلولیت باوجود ایجاد محدودیت‌های بسیار، هرگز نتوانسته مانع بروز توانمندی، خلاقیت و عزت‌نفس در این قشر شود و بسیاری از این عزیزان، امروز در سطوح مختلف جامعه نقش‌آفرینی ممتازی می‌کنند و عزتمندانه در میدان زندگی حضور دارند.

 /مطالبات اولیه معلولان و قوانینی که اجرا نمی‌شوند

استاندار ایلام در ادامه این پیام آورده است: عزیزانی که با تکیه بر خالق یکتا، در مسیر توسعه و آبادانی ایران اسلامی کوشا هستند و موفقیت‌های چشمگیری را به ارمغان آورده‌اند. در این راستا مسئولان و متولیان امر در استان نیز باید نهایت تلاش، توان و ظرفیت موجود را برای بهبود خدمات‌رسانی به جامعه هدف به‌کار گیرند و در این مسیر ضمن این‌که هیچ‌گونه اهمال و کم‌کاری پذیرفتنی نیست بلکه آنچه لازم و شایسته این عزیزان است، محقق شود.

10 تا 16 آذرماه هفته معلولان با شعار «توسعه نقش افراد داری معلولیت، الهام‌بخش آینده‌ای فراگیر و پایدار» است.

انتهای پیام

کد خبر 124063

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد