سازمان ملل از سال ۱۹۹۲ یک روز بین المللی، تحت عنوان روز جهانی افراد دارای معلولیت تعیین کرده است. هدف از تعیین چنین روزی، درک و پذیرش افراد دارای معلولیت، افزایش اگاهی عمومی و تجلیل از دستاوردها و مشارکت های معلولان در جامعه است. در تعریفی که امروزه سازمان بهداشت جهانی از معلولیت ارائه میکند، نقص یک عضو چیزی بیشتر از یک تفاوت نیست. این تفاوت اگر فرد را با محدودیت هایی در زندگی روزمره اش رو به رو ساخت و او را از حقوق بدیهی انسانی اش محروم کرد، باید ما را متوجه ایرادهای قوانین و سیطره کلیشه های اجتماعی نادرست در جامعه کند .
افراد دارای معلولیت برای زندگی همچون سایر افراد جامعه حقوق مشابه دارند و هیچگونه استثنایی نباید دامنگیر تحقق حقوق انسانی آنان شود؛ حقوقی مانند حق داشتن زندگی خصوصی و خانوادگی، دسترسی به خدمات بهداشتی و اجتماعی، فرصتهای آموزشی و شغلی، مسکن، حمل و نقل، دسترسی به اطلاعات و برخورداری از زندگی اجتماعی، تسهیلات ورزشی، تفریحی و حضور در جامعه و مداخلۀ کامل سیاسی در تمامی موضوعات مربوط به آنان و این امر محقق نمیشود مگر با فرهنگسازی و تغییر نگرش آحاد جامعه نسبت به موضوع معلولیت، رفع موانع محیطی، ایجاد شرایط اشتغال معلولین، مناسب سازی فضای شهری و...
اینجانب ضمن گرامیداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت ، از تمامی توانخواهانی که با تلاشهای ارزشمند خود الهامبخش جامعه هستند، قدردانی نموده و آرزوی سلامتی، موفقیت و دستیابی به قلههای افتخار را برای ایشان دارم. همچنین از خانواده بزرگ بهزیستی که در مسیر حمایت، توانمندسازی و تحقق حقوق این عزیزان گام برمیدارند، صمیمانه تشکر و قدردانی مینمایم.
نظر شما