به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، تور بازدید از مراکز توانبخشی بهزیستی اردبیل به مناسبت هفته معلولان، پیش از ظهر امروز با حضور مدیرکل بهزیستی استان اردبیل و مدیر توانبخشی معلولان استان و خبرنگاران از ۴ مرکز توانبخشی معلولان کمتوان اردبیل انجام شد. حامد رضایی در بازدید از مرکز اختلالات طیف اوتیسم "فکور" اظهار کرد: دغدغه اصلی بهزیستی این است تا در بحث اجتماعیسازی و آموزش معلولان، کمکرسان باشد.
وی افزود: در این راستا برخی مراکز توانبخشی شامل کارگاه هستند و برخی دیگر به آموزش مهارت میپردازند و از لحاظ سنی تقسیمبندی شدهاند و با شعار "توسعه نقش افراد دارای معلولیت، الهامبخش آیندهای فراگیر و پایدار است"، به فعالیت میپردازند.
۲۸۴ کودک اوتیسم در استان اردبیل شناسایی شدندمدیرکل بهزیستی استان اردبیل عنوان کرد: ۲۸۴ کودک اوتیسم در استان شناسایی شده و ۲ مرکز ارائه خدمات آموزش روزانه در این راستا وجود دارد و آموزشهای لازم ارائه میشود.
رضایی از تاسیس مرکز اوتیسم در شمال استان خبر داده و گفت: موافقت شده تا یک مرکز اوتیسم نیز در شمال استان و در شهرستان پارسآباد احداث شود که این امر نیز با مشارکت مردم در مرحله تعیین مسئولیت قرار دارد. وی با اشاره به اینکه ۲۸ پرسنل تخصصی در عرصههای مختلف مشغول به کار در موسسه توانبخشی اوتیسم "فکور" هستند، بیان کرد: برای هر یک مددجو در مرکز اوتیسم ماهانه ۴ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان یارانه توانبخشی اهدا میشود. مدیرکل بهزیستی استان اردبیل تشریح کرد: خدمات اجتماعی در این موسسه شامل خدمات هنری، آموزشی، گفتار درمانی برای کودکان و خدمات مشاوره هم برای خانوادهها و هم برای طیف اوتیسم است.
۶۵ مددجوی ۲ تا ۱۵ سال در این موسسه، تحت آموزش هستندفکور، مسئول موسسه توانبخشی کودکان اوتیسم فکور، به تشریح برخی از فعالیتهای این موسسه پرداخته و گفت: خدمات روانشناسی، گفتار درمانی و حرکات ورزشی بر اساس طیفها و دستهبندی مددجویان، انجام میشود. وی افزود: سازمان بهزیستی کشور، سامانهای طراحی کرده تا خانوادهها در صورت مشکوک بودن به کودکان مبتلا به اوتیسم، با پاسخ دادن به سوالات طراحیشده این کودکان را برای غربال و شناسایی به مراکز ارجاع دهند و در صورت مثبت بودن نتیجه به بهزیستی برای تشکیل پرونده و انجام آموزشهای لازم معرفی کنند.
۷ کودک اوتیسم با مراحل درمانی به مدارس کودکان استثنایی راه یافتنداین مربی کودکان اوتیسم به توصیف دیگر فعالیتهای موسسه پرداخته و عنوان کرد: اصلیترین هدف ما در این موسسه، توانمندسازی این کودکان است، از این رو ۷ کودک در ادوار گذشته با انجام مراحل آموزش و گفتار درمانی به مدارس استثنایی راه یافتند.
فکور بیان کرد: این کودکان هوش خوبی دارند و میتوانند با تمرین گفتار به روابط مناسب دست یابند. وی با تذکر بر خانوادهها در راستای معرفی کودکان به مراکز آموزشی، تصریح کرد: شاید برای یاد دادن یک نوع رنگ به کودکان اوتیسم نیازمند ۵ ماه زمان باشیم لذا خانوادهها باید زمان طلایی آموزش را در نظر بگیرند و یکی از اصلیترین دغدغهها زمانی است که خانوادهها کودکان را به مراکز توانبخشی معرفی میکنند.
لزوم تاسیس پارک خاص برای کودکان اوتیسم با حمایت شهرداریدر ادامه، مدیرکل بهزیستی استان بر لزوم تاسیس پارک بازی برای کودکان اوتیسم اشاره کرده و گفت: با همکاری شهرداری در تلاش هستیم تا یک پارک خاص برای کودکان اوتیسم تاسیس کنیم تا این طیف از مددجویان نیز از خدمات اجتماعی بهرهمند شوند و در این راستا، نیازمند حمایتهای لازم هستیم.
در ادامه این بازدیدها، از مرکز توانبخشی کودکان مبتلا به اختلالات شنوایی "بیان" نیز دیدن به عمل آمد.
۲۵۰ کودک در ۴ مرکز توانبخشی شنوایی از خدمات بهزیستی برخوردار هستندمدیرکل بهزیستی اردبیل با اشاره به خدمات بهزیستی در پیشگیری از معلولیت در بخش شنوایی کودکان، عنوان کرد: بحث شنوایی سنجی و پیشگیری از معلولیتهای شنوایی و معرفی به دکتر جهت کاشت حلزون یا استفاده از سمعک در سنین پایه از مهمترین اقدامات بهزیستی است.
وی افزود: کاشت حلزون برای کودکان زیر ۴ سال در تمام کشور رایگان بوده و بالای ۴ سال نیز تا ۵۰ درصد بر عهده سازمان بهزیستی است. رضایی عنوان کرد: کاشت حلزون در شهرهای تهران و تبریز انجام میشد و در دو سال گذشته رشت و گیلان نیز به این مراکز اضافه شدند و معلولین شنوایی کودکان اردبیل نیز در این مراکز پذیرش میشوند.
بیش از ۹۰ درصد مشکل شنوایی کودکان قابل درمان استحمزه محمودی، شنواییشناس و مسئول مرکز توانبخشی ناشنوایان "بیان" اظهار کرد: مرکز توانبخشی بیان به مدد سازمان بهزیستی از سال ۱۳۸۷ شروع به کار کرده است و پیش از آن فعالیتی در این خصوص برای توانبخشی کودکان انجام نشده بود. وی افزود: کلاسهای آموزشی در سه سطح انجام میشود و مربیان مختلف در بخش گفتار درمانی و مشاوره برای کودکان فعالیت میکنند و این کار با هدف آماده شدن برای رفتن به مدارس انجام میشود. محمودی عنوان کرد: کودکانی که به مرحله درمان برسند به مدارس عادی معرفی میشوند و دیگر کودکان که از طریق آموزشهای گفتار درمانی به سطح کامل درمان نرسیدند، به مراکز کاشت حلزون معرفی میشوند.
مسئول موسسه بیان، یادآور شد: تا سطح ۱۵ سالگی خدمات درمانی در مرکز اختلالات شنوایی انجام میشود و در مراحل بعد با کاشت حلزون و با ارائه خدمات لازم، بیش از ۹۰ درصد معلولیت شنوایی کودکان درمان میشود. وی تصریح کرد: نکته مهم این است که تمام هزینههای کودکان به عهده بهزیستی بوده و برای ارائه خدمات هزینهای از خانوادهها حتی در تامین سمعک نیز گرفته نمیشود.
۸ مرکز حرفه آموزی معلولین ذهنی در استان اردبیل وجود داردسومین بازدید مراکز توانبخشی مربوط به مرکز توانبخشی معلولین ذهنی یسنا بود.
رضایی در بازدید از این مرکز توانبخشی اظهار کرد: یارانه مددجویان توانبخش معلولان ذهنی نیز مبلغ ۳ میلیون و ۵۴۰ هزارتومان است که این مقدار جدا از یارانهای است که برای خانوادهها در نظر گرفته شده است. مدیر کل بهزیستی استان اردبیل با اشاره به تولیدات صنایع دستی توسط مددجویان معلول ذهنی در موسسه یسنا، عنوان کرد: کلاسهای آموزشی و توانبخشی در بخشهای مختلف انجام میشود که تولیدات نقاشی و صنایع دستی توسط مددجویان نشان از پیشرفت آنها دارد. شاهمحمدی مسئول موسسه توانبخشی معلولیت ذهنی "یسنا" نیز به تشریح فعالیتهای موسسه پرداخته و گفت: توانبخشی معلولین ذهنی مونث و پذیرش بالای ۱۴ سال در موسسه ما انجام میشود.
وی افزود: برگزاری دورههای آموزشی شامل نقاشی، تولید شمعهای زینتی، عروسکسازی، ساخت کیفهای تزئینی و برگزاری مسابقات هوش از دیگر فعالیتهای موسسه در راستای ارتقاء سطح هوش مددجویان است.
۲۷۵ مددجو در مرکز مراقبتهای شبانهروزی نگهداری میشوندبازدید از مرکز توانبخشی و نگهداری حضرت ابوالفضل(ع) چهارمین مرکز توانبخشی بود که مدیر کل بهزیستی و اصحاب رسانه از آن بازدید کردند. یوسف غفرانی، مسئول مرکز توانبخشی و نگهداری حضرت ابوالفضل در خصوص شرایط مددجویان، اظهار کرد: ۲۷۵ نفر مددجوی تحت مراقبت به طور شبانهروزی در این مرکز حضور داشته و خدمات مختلفی چون آموزش، فیزیوتراپی و درمان بیماریهای اعصاب و روان را پذیرا میشوند. وی افزود: ۱۲۵ نفر پرنسل در این مجموعه به ارایه خدمات مختلف به مددجویان میپردازند. همچنین عمده تجهیزات این مرکز با کمک خیرین تهیه شده و حتی در بحث تامین غذا و گوشت و برنج مصرفی نیز خیرین پیشقدم هستند و لذا تهیه تجهیزات پزشکی و فیزیوتراپی و نوسازی ساختمان نیز در مدتزمان اخیرا انجام یافته است.
۴۰ میلیارد تومان مستمری ماهانه به مددجویان استان پرداخت میشودمدیرکل بهزیستی استان، به تشریح آمار در توانمندسازی مددجویان استان پرداخته و بیان کرد: ماهانه بیش از ۴۰ میلیارد تومان مستمری به مددجویان تحت پوشش بهزیستی پرداخت میشود. وی افزود: ۲۷ هزار و ۳۱۵ پرونده معلولان، تحت پوشش بهزیستی است و ۳ هزار و ۴۴۷ پرونده در هشت ماهه اول امسال تشکیل شد که مدتزمان تشکیل پرونده نیز ۲ ماه کاهش یافته است.
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل عنوان کرد: ۳۰ صندوق شامل ۴۵۸ نفر معلول و خانوادههای آنها وجود دارد و این افراد میتوانند تسهیلات دریافت کنند. رضایی با اشاره به تامین ویلچر ورزشی برای معلولین ورزشکار، عنوان کرد: طی قراردادی با ولیچرسازی زنجان، ۱۰ ویلچر برای رشته بسکتبال با ویلچر تامین شد که قیمت متوسط هر ویلچر ۶۰ میلیون تومان بود.
نظر شما