ارائه خدمات و مشاوره های ژنتیک در قالب طرح های محله محور به خانواده ها

معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اهمیت آموزش و ارائه خدمات ژنتیک برای جلوگیری از تولد فرزندان دارای معلولیت گفت: این خدمات می تواند در قالب طرح های محله محور بهزیستی به خانواده ها ارائه شود.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر سیدجواد حسینی، معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور در دیدار با مدیران و مسئولان بنیاد ژنتیک ایران با بیان اینکه تعداد ۶۵ هزار خانواده دارای ۲ معلول و یا بیشتر تحت پوشش بهزیستی قرار دارند گفت: یکی از اقدامات مهم سازمان بهزیستی ارائه خدمات مشاوره ژنتیک به زوج هایی است که در خانواده خود افراد دارای معلولیت دارند است.

وی ادامه داد: از هر اقدامی که بتواند از تعداد افراد دارای معلولیت ما بکاهد استقبال می کنیم و در این راستا اقدامات بنیاد ژنتیک بسیار اثرگذار است.

رییس سازمان بهزیستی با بیان اینکه نگاه ها به مسائل یا نهادی و سختاری است یا پاتولوژیک و سبب شناسانه گفت: معمولا میان مسئولان ما نگاه سبب شناسانه حاکم است و آنها بعد از بروز مشکل به دنبال حل آن هستند در حالی که نگاه ساختاری به دنبال حل مسائلی می رود که موجب مشکل شده است.

وی با بیان اینکه جلوگیری از تولد فرزندان دارای معلولیت همان نگاه ساختاری است ادامه داد: این نوع نگاه موجب می شود تا جامعه هزینه کمتری متحمل شود. عقل سلیم می گوید با اقدامات ساختاری کاری کنیم که اگر شده حتی یک فرد دارای معلولیت کمتر متولد شود.

دکتر حسینی با بیان اینکه بهزیستی تنها دستگاهی است که مسئولیت پیشگیری در کشور را دارد افزود: پیشنهاد می کنم که بنیاد ژنتیک اتاق فکر بهزیستی باشد و ایده برای ارائه خدمات به ما بدهد. 

وی تاکید کرد: مشاوره به خانواده ها اهمیت زیادی دارد و ما میتوانیم در قالب طرح بهزیست محله یا مراکز مثبت زندگی به صورت محله محور آموزش های ژنتیک به خانواده ها ارائه کنیم.

کد خبر 123065

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =