معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی در خصوص این دوره آموزشی، گفت: ارتقای سطح سواد سلامت گروه هدف برنامه و دانش آموزان مقطع دهم و یازدهم متوسطه هدف اصلی برنامه پیشگیری از معلولیتها در بانوان سرپرست خانوار و دانشآموزان است.
حمیدرضا علیزاده رضایی افزود: محتوای آموزشی برنامه آگاهسازی پیشگیری از معلولیتها در بانوان سرپرست خانوار و دانش آموزان با عنوان "آن چه باید برای پیشگیری از معلولیتها بدانیم " تدوین گردیده است . در این کتاب با مفاهیم سلامت و پیشگیری از بیماریها و معلولیتها، سلامت دستگاه اسکلتی- عضلانی، سلامت بینایی و سلامت شنوایی، مفاهیم ژنتیک و بیماریهای ژنتیکی، حوادث غیر رانندگی (غیرترافیکی )، حوادث رانندگی ترافیکی و مثالهای عملی و...ارائه میگردد.
وی خاطرنشان کرد: گروه هدف این برنامه، بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش معاونت اجتماعی و توانبخشی سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی و خانوادههای آنها و دانش آموزان پایههای دهم و یازدهم متوسطه میباشند.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: این برنامه از سال 1375 آغاز و طی سالیان گذشته در کل استان خراسان رضوی همانند دیگر استانها برگزار گردیده است. استفاده از برنامههای پیشگیری از معلولیتها در خصوص جلوگیری از بیماریهای ژنتیکی بسیار لازم و ضروری است و یکی از گروه های هدف این برنامه دانش آموزان پایه دهم و یازدهم می باشند که با علل معلولیتها بالاخص معلولیتهایی که دلایل ژنتیکی دارند، آشنا شوند و این میتواند در آینده به کاهش بیماریهای ژنتیکی کمک نماید و در کاهش هزینه های حمایتی بهزیستی موثر باشد.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته طرح آگاهسازی پیشگیری از معلولیتها در بانوان سرپرست خانوار در 18 شهرستان و پیشگیری از معلولیتها در دانشآموزان پایه دهم و یازدهم در 6 شهرستان اجرا گردید و در نهایت 3هزار نفر از آموزشهای این طرح بهرهمند گردیدند. در نظر داریم که در سال جاری این طرح را برای یک هزار و 150 نفر از بانوان سرپرست خانوار و 2 هزار و 200 نفر از دانشآموزان اجرا نمائیم. این طرح بعد از آموزش 100 نفر آموزشگر اجرایی خواهد شد.
نظر شما