برگزاری اولین نشست کشوری مرور فرآیندهای نظارتی حوزه کودکان کار و خیابان

اولین نشست کشوری مرور فرآیند و سازکارهای نظارتی حوزه کودکان کار و خیابانی صبح امروز توسط مرکز فوریت‌های اجتماعی، پیشگیری از آسیب‌ها و بازتوانی اعتیاد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل، این جلسه با حضور دکتر سلمان حسینی مدیر مرکز، دکتر محسن کرمانی معاون اورژانس اجتماعی، کارشناسان مرتبط استان ها و شهرستان های سراسر کشور برگزار شد.

دکتر حسینی، مدیریت مرکز پیشگیری از آسیب‌ها و بازتوانی اعتیاد، ضمن اشاره به اهمیت نظارت پیشگیرانه بر لزوم مستمر بودن و فرآیند محوری و عملکرد محور بودن نظارت اشاره کرد و افزود: نظارت باید به سبب‌شناسی اتفاقات منجر شود و بر اساس آن برنامه مداخله تدوین شود.

در ادامه، دکتر محسن کرمانی معاون اورژانس اجتماعی اظهار داشت: نظارت مفهوم عام و بسیطی است اما مفهوم مورد نظر ما نظارت به مثابه یکی از شئون مهم حاکمیت است و آنچه در این زمینه باید معیار و ملاک عمل قرار گیرد، نظارت کارآمد است.

وی افزود: برای تبیین گزاره نظارت کارآمد این موضوع را باید در چارچوب چرخه سیاستگذاری مورد توجه قرار گیرد. به طور خلاصه چرخه سیاست‌گذاری از سه جز سیاست، اجرا و نظارت تشکیل شده است. در این چارچوب نظارت کارآمد به معنای کسب اطمینان از اجرای مناسب سیاست توسط مجری است تا نتیجه مورد نظر حاصل شود.

کرمانی گفت: هدف از تشکیل این جلسه و رویکرد حاکم بر آن، افزایش ضریب کارآمدی فرآیند و سازوکارهای نظارتی در حوزه کودکان کار و خیابانی است.

وی بیان کرد: در بحث نظارت تأخیر و تعجیل قابل پذیرش نیست فرایند نظارت در زمان مناسب باید انجام شود؛ همزمان باید به نقاط قوت و ضعف توجه و باید از رویکردهای سلیقه‌ای پرهیز و اقدام نظارتی مطابق با دستورالعمل و استانداردهای تعیین شده انجام شود.

کرمانی با بیا اینکه نه رویکرد بازپرسانه و نه ملاطفت بیش از حد در امر نظارت جایز نیست؛ گفت: نظارت باید با جدیت توأمان با احترام باشد و گزارش نظارتی باید به شکل مستند و مبتنی بر شواهد باشد. بعد از نظارت، وظیفه داریم نسبت به پیگیری موضوع و رفع چالش¬ها اقدام کنیم و در یک جمله باید برای نظارت برنامه مدون داشته باشیم.

در پایان، کرمانی اشاره کرد که طی ماه گذشته و با ابلاغ بهزیستی کشور، بازدیدی جامع از تمامی مراکز نگهداری کودکان کار و خیابانی در سراسر کشور انجام شد. هدف از این بازدید، بررسی وضعیت مراکز از نظر ارائه خدمات و اطمینان از رعایت حقوق کودکان در این مراکز بود؛ این مراکز به‌صورت هماهنگ و با توجه به دستورالعمل‌های تدوین شده مجدداً مورد نظارت قرار گرفتند؛خوشبختانه، تاکنون مشکلی جدی از سوی استان‌ها گزارش نشده است.

در ادامه این نشست، دکتر خاک‌رنگین، رئیس گروه توانمندسازی و مراقبت از کودکان کار و خیابانی، روند نظارت و چالش‌های موجود در بازدیدها را بررسی و اهداف، فرآیندها و استانداردهای نظارتی را مطابق با دستورالعمل‌ها بازگو کرد.

کد خبر 121705

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =