همکاری سه انجمن علمی در اجرای طرح بهزیست محله

دومین شورای مشورتی سازمان بهزیستی کشور با حضور جمعی از صاحب نظران، اساتید دانشگاه، مدیران و مسئولان فعلی و اسبق سازمان بهزیستی، بعد از ظهر امروز در ساختمان ستاد بهزیستی کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل؛ رئیس سازمان بهزیستی کشور در این نشست با بیان اینکه ذخیره دانشی محله محوری در کشور که در سطح طراحی و اجرایی در این زمینه فعالیت کرده اند در این جلسه حضور دارند، گفت: خبرگان سازمان بهزیستی همه طرح های موجود در زمینه محله محوری را بررسی کرده اند و هر کاری در سازمان بهزیستی با نظر شورای مشورتی انجام خواهد شد.

دکتر سید جواد حسینی با اشاره به سیاست و جهت گیری سازمان بهزیستی مبنی بر چرخش های تحول آفرین،گفت: اولین سیاست ما در بهزیستی توانمند سازی است به گونه ای که همه ۱۶۰ فعالیت بهزیستی باید معطوف به توانمند سازی شود و در در حال حاضر سند جامع توانمند سازی در حال تدوین است.

وی افزود: سیاست بعدی فرصت آفرینی است به این مفهوم که پس از توانمند سازی، فرصتی برای رشد در اختیار افراد بگذاریم و در حال حاضر موضوعات ازدواج، مسکن و به ویژه اشتغال پایدار در این خصوص دنبال می شود.

دکتر حسینی همچنین به سیاست محله محور با ابعاد مشارکتی، پیشگیری و توانبخشی اشاره کرد و افزود: اولین فعالیتی که بر مبنای محله محوری انجام می گیرد، آموزش سالمندان در زمینه های  سلامت سالمندی، ورزش و تفریحات، نظام ارجاع سالمندان و.... در مکان هایی همچون مدارس، مساجد، سرای محلات و ... و با آموزش نیروهای انجمن فرزانگان است.

وی افزود: همچنین با انجمن ژنتیک ایران نیز مذاکراتی در خصوص آموزش های پیشگیرانه و با انجمن  اپتومتری در مورد غربالگری تنبلی چشم و خدمات آگاه سازی و مداخلات درمانی برای سالمندان انجام شده است و به طور کلی محله محوری را با اتکا به شبکه داوطلبان محله و شبکه داوطلبان عمومی دنبال خواهیم کرد. 

دکتر محمدی با تأکید بر اهمیت فرد محوری و خانواده محوری پیش از محله محوری، گفت: خانواده های  فعال می توانند محله محوری را صورت دهند و گاه حتی در یک خانواده، یک فرد فعال می تواند خانواده را پیش ببرد، بنابراین فرد و خانواده محوری، پیش نیاز محله محوری است. 

وی همچنین سازمان بهزیستی را تنها سازمان در کشور دانست که مسئله سلامت اجتماعی را دنبال می کند و گفت: سلامت جسمی هم تحت تأثیر سلامت روان قرار می گیرد که لازم است وارد عملیات اجرایی شویم و در جریان کار اصلاحات لازم صورت پذیرد.

دکتر انوشیروان محسنی بندپی نیز با اشاره به اینکه عدم پیشگیری از هر معلولیت و آسیب اجتماعی بار مالی، روحی و روانی بر دوش بهزیستی می گذارد، گفت: اقدامات پیشگیرانه از وظایف بهزیستی است و تداوم همه سیاست گذاری ها و تصمیماتی که بتواند به سمت کاهش، کنترل و مداخلات اجتماعی موثر و بهنگام حرکت کند منجر به افزایش عوامل محافظ و کاهش عوامل خطر می شود. 

دکتر واعظ مهدوی نیز با بیان اینکه توانمندسازی کار همه دستگاه هاست، گفت: توانمندسازی اجتماع محور بسیار مهم است که ۲۴ رویکرد در این زمینه احصا شده و در بسیاری از وزارتخانه ها به نوعی اجرا شده و یکی از قوی ترین رویکردهای اجتماع محور اجرا شده همیاران سلامت روان در بهزیستی بوده است.

دکتر احمد دلبری در این نشست با اعلام اینکه در حوزه سالمندی عقب ماندگی ۵۰ ساله داریم که اگر امروز به فکر آن نباشیم از سال ۱۴۱۰ به بعد بحران سالمندی گریبانگیر کشور خواهد شد، گفت: تهدید اصلی جمعیت سالمندی انزوا و تنهایی است که با تقویت شبکه های داوطلبانه، راه اندازی کمپین های اطلاع رسانی، استفاده از نهادها و انجمن های محلی و ایجاد رویدادها و خدمات حمایتی محلی در قالب طرح های محله محور می توان اقدامات موثری انجام داد.

دکتر رفیعی با اشاره به رویکرد اجتماع محور در سازمان بهزیستی گفت: با وجود ۱۷ هزار نیروی انسانی برای ۱۷۰ وظیفه اساسی سازمان بهزیستی، یکی از راه ها رفتن به سوی مردم است.برای کارها تسهیلگری صورت گیرد ولی تصمیم گیرنده مردم باشند.

دکتر گراوند نیز در این نشست با اشاره به مطالعات صورت گرفته در خصوص حاشیه نشینی گفت: مطالعات تفصیلی در خصوص ۱۲۰ شهر و محلات آنها صورت گرفته که این آمادگی وجود دارد مستندات تحقیقات و اقدامات در اختیار سازمان بهزیستی قرار گیرد.

دکتر محجوبی در خصوص خدمات ژنتیک گفت: محلات و مدارس بهترین پایگاه ها برای آگاه سازی و آشناسازی با خدمات مشاوره ای و غربالگری ژنتیک به منظور افزایش جمعیت جوان بدون معلول اوری است که آماده همکاری با سازمان بهزیستی هستیم.

دکتر ملایی گفت: ۳۰۰۰ اپتومتریست آماده همکاری با خدمات محله محور و طرح های خدمات بینایی در زمینه پیشگیرانه و مداخلات تشخیصی و درمانی در محلات هستند.

گفتنی است این جلسه با معرفی طرح شبنم(شبکه بنیان نظام سلامت اجتماعی مبتنی بر محله) با استفاده از ظرفیت های متعدد محلات و در زمینه اصلی سلامت اجتماعی آغاز شد.

کد خبر 126616

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =