ایجاد فرصت شغلی برای ۴۰۰ معتاد بهبودیافته در قزوین

مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: از جمله عملکرد موثر مرکز مدیریت مورد بهزیستی استان می‌توان به فرصت‌سازی شغلی برای ۴۰۰ معتاد بهبودیافته در سال گذشته اشاره کرد.

علی دهباشی‌پور در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی صبح قزوین با اشاره به اقدامات اداره کل بهزیستی استان در جهت پیشگیری و کاهش گرایش به سمت اعتیاد اظهار کرد: در حال حاضر ۲۰ مرکز اقامتی بازتوانی ترک اعتیاد، سه مرکز توانمندسازی و پنج مرکز مدیریت مورد، خدمات مربوط به ترک و مراقبت‌های بعد از ترک مواد را برای بهبودیافتگان بدون مکان ارائه می‌دهد.

تشکیل ۶۱ تیم اجتماع‌محور در مناطق بحرانی استان

وی با اشاره به مهم‌ترین اهداف دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی استان گفت: یکی از خدمات این دفتر، آگاه‌سازی و پیشگیری اجتماع محور اولیه از گرایش افراد به سمت مصرف موادمخدر است لذا ۶۱ تیم اجتماع‌محور در مناطق بحرانی استان تشکیل شده است.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین در مورد انجام فعالیت‌های درمانی اعتیاد توسط مراکز بهزیستی عنوان کرد: اقدامات درمانی اعتیاد با پذیرش افراد از طریق مراکز ماده ۱۵ و ۱۶ پیگیری می‌شود که در مراکز ماده ۱۵ بیماران تمایلی با رضایت خانواده به صورت داوطلبانه پذیرش می‌شوند.

وی ادامه داد: در مرکز ماده ۱۶ هم بیماران اجباری با دستور قضائی پذیرش شده و تحت اقدامات درمانی برای ترک اعتیاد قرار می‌گیرند.

این مسئول خاطرنشان کرد: پذیرش بیماران ماده ۱۵ طبق تعرفه اعلامی بهزیستی انجام می‌شود و درصورت عدم بضاعت خانواده‌ها، یارانه کمک هزینه درمان از سوی بهزیستی پرداخت می‌شود.

دهباشی‌پور عنوان کرد: پذیرش اجباری بیماران به صورت رایگان است و تامین اعتبار مراکز ماده ۱۶ از سوی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر صورت می‌گیرد.

فعالیت ۲۰ مرکز ترک اعتیاد در استان قزوین

وی ادامه داد: در حال حاضر ۲۰ مرکز ترک اعتیاد با احتساب یک مرکز ماده ۱۶ متعلق به مردان و یک مرکز زنان تحت نظارت بهزیستی قزوین خدمات بستری و درمان بیماران را با رویکرد پرهیزمدار انجام می‌دهند و در ۲۰ مرکز اقامتی ماده ۱۵ ظرفیت پذیرش بیماران تمایلی، پاسخگوی نیاز متقاضیان ترک است.

این مسئول خاطرنشان کرد: در خصوص ظرفیت ماده ۱۶ برای درمان معتادان اجباری باید گفت که این کمپ در قزوین پاسخگوی جمع‌آوری معتادان متجاهر استان نیست و ضرورت دارد اقدامات لازم برای ظرفیت‌سازی از سوی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان صورت پذیرد.

ارائه خدمات به حدود ۵ هزار بیمار درگیر با اعتیاد در قزوین

وی عنوان کرد: ۴ هزار و ۹۴۹ بیمار درگیر با اعتیاد طی ۶ ماهه ابتدای سال جاری خدمات درمانی و کاهش آسیب از مراکز و موسسات تحت نظارت بهزیستی استان دریافت کرده‌اند که این آمار در سال گذشته خدمات‌رسانی به ۱۰ هزار و ۵۹۶ نفر بوده است.

دهباشی‌پور با بیان اینکه اولویت پذیرش در مرکز ماده ۱۶ با بیماران متجاهر و کارتن‌خواب است، عنوان کرد: بر اساس ظرفیت موجود در کمپ ماده ۱۶ استان سعی شده به هر شهرستان با همکاری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی ظرفیتی برای پذیرش بیماران هر شهرستان به صورت دوره‌ای داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: به منظور ارائه خدمات کاهش آسیب به معتادان پرخطر، خدمات بهداشتی، یک وعده غذای گرم و مراقبت‌های درمانی از طریق ایستگاه‌ها و مراکز گذری کاهش آسیب و سرپناه شبانه برای معتادان پر خطر انجام می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین در ادامه گفت: در حال حاضر یک مرکز سرپناه شبانه مخصوص مردان، یک مرکز برای زنان، دو مرکز گذری کاهش آسیب و پنج ایستگاه کاهش آسیب، خدمات لازم را به جامعه هدف خود ارائه می‌دهند تا علاوه بر کنترل بیماری‌های همراه با مشکل اعتیاد، آسیب‌های اجتماعی معتادان پرخطر را کنترل و پیشگیری کنند.

وی اذعان کرد: مراکز مدیریت مورد و مراقبت‌های پس از ترک در استان نیز خدمات قابل توجهی به معتادان بهبود یافته ارائه می‌دهد که از جمله آن خدمات درمانی و دندانپزشکی، اشتغال فرد بهبودیافته و حمایت از خانواده این افراد است.

فرصت‌سازی شغلی برای ۴۰۰ معتاد بهبود یافته در سال گذشته

دهباشی‌پور یادآور شد: از جمله عملکرد موثر مرکز مدیریت مورد بهزیستی استان می‌توان به فرصت‌سازی شغلی برای ۴۰۰ معتاد بهبود یافته در سال گذشته اشاره کرد.

وی در پایان گفت: پرسنل شاغل در مراکز مرتبط با خدمات‌رسانی به بیماران درگیر با معضل اعتیاد شامل روانشناس، پزشک، مددکار و مددیار است که به تناسب نیاز بیماران و طبق دستورالعمل‌ها مشغول ارائه خدمات هستند.

کد خبر 121620

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد