به گزارش خبرنگار ایرنا، روح الله خدابنده لو روز دوشنبه در جلسه مناسب سازی استان با بیان اینکه یکی از اقدامات بسیار مهم دبیرخانه مناسب سازی، ارزیابی دستگاههای اجرایی در این خصوص در جشنواره شهید رجایی است، افزود: چهار ملاک مناسب سازی ورودی اصلی، آسانسور، سطوح شیبدار و فضاهای بهداشتی در شاخصهای عمومی و شاخصهای دسترسی آسان توانخواهان به فضاهای اداری مد نظر قرار گرفت.
وی اظهار داشت: این چهار ملاک مناسب سازی با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در بین ۶۶ دستگاه اجرایی در سطح استان با ۵۰ امتیاز مورد ارزیابی قرار گرفت.
این مسوول ادامه داد: اختصاص شاخص های ارزیابی مناسب سازی ساختمان های اداری در جشنواره شهید رجایی یکی از بزرگترین موفقیت های ستاد مناسب سازی است چون دستگاه های اجرایی الگویی برای مناسب سازی در کل جامعه به شمار می رود.
به گفته خدابنده لو بر اساس نتایج حاصل از ارزیابی های انجام شده می توان اذعان کرد که مناسب سازی جامعه در حال پیشرفت و نهادینه شدن است.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان به وضعیت کیفی دستگاه های اجرایی در خصوص مناسب سازی استان اشاره کرد و گفت: میانگین امتیاز نهایی ۴۱ تا ۵۰ با وضعیت خوب، ۲۵ تا ۴۱ با وضعیت متوسط و امتیاز کمتر از ۲۵ با وضعیت ضعیف ارزیابی شده است.
برخی ساختمانهای پزشکان در زنجان برای تردد معلولان مناسب نیست
وی به آیین نامه اجرایی ماده سه قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت اشاره کرد و گفت: تمامی دستگاه های مشمول موظفند از زمان اجرایی شدن این آیین نامه، ساختمان ها، اماکن موضوع تبصره یک و ماده سه قانون را برای دسترسی افراد دارای معلولیت به خدمات مطابق مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری مناسب سازی کنند.
این مسوول اضافه کرد: با توجه به استقرار دستگاه های اجرایی شهرستان های خرمدره، ماهنشان و ایجرود در مجتمع ادارات شهرستان که مالکیت آن با فرمانداری شهرستان مربوطه است، اجازه انجام اصلاحات و مناسب سازی به مدیران دستگاهها داده نمی شود.
خدابنده لو افزود: این امر هر ساله موجب کاهش امتیاز کلی دستگاه ها در شاخص مناسب سازی می شود که امیدواریم با مکاتبات صورت گرفته راهکارهایی برای رفع این مشکل اتخاذ شود.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان به نصب تابلوهای پارک ویژه معلولان در سطح شهر اشاره و خاطر نشان کرد: متاسفانه شاهد پارک افراد غیر معلول در محل پارک ویژه معلولان هستیم که اعمال جریمه های بازدارنده در این خصوص در احقاق حقوق معلولان بسیار موثر است.
مقوله مناسب سازی چندان میان مدیران ملموس نیست
مدیرعامل جامعه معلولان استان زنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه معلولان همواره مطالبهگر بوده اند، گفت: تا زمانی که یک مسؤول خود را در جایگاه معلول نبیند و به مشکلات آنان واقف نباشد، درک دقیقی از این موضوع مهم نخواهد داشت.
مهدی قنبری موحد با بیان اینکه طبق آمار جهانی ۱۰ تا ۱۵ درصد افراد جامعه معلول هستند، افزود: حوادث مختلفی به معلولیت منجر می شود و در این میان مناسب سازی فضاها و اماکن برای معلولان از ابعاد مختلفی اهمیت دارد.
وی با تاکید بر اینکه مقوله مهم مناسب سازی صرفا برای معلولان نیست و به قشرهای آسیب پذیر همانند سالمندان و کودکان نیز اختصاص دارد، گفت: جلسه مناسب سازی در این استان پس از هفت ماه تشکیل شده است و متاسفانه این مقوله مهم چندان در بین مدیران ملموس نیست.
این مسوول خاطر نشان کرد: دستگاه هایی اجرایی بودجه خاصی را برای امر مناسب سازی دارند که امیدواریم این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر زنجان نیز در این جلسه، گفت: مناسبسازی شهر برای همه شهروندان با اولویت معلولان ضروری است.
مجید ناصحی مقدم با بیان اینکه معابری در شهر وجود دارد که تردد در آنها نه تنها برای معلولان بلکه برای شهروندان عادی هم مشکل است، افزود: برخی پیادهروها در هوای سرد و بارشها لغزنده میشود که برای پیشگیری از معضلات، کفپوش برخی معابر اصلی تعویض شد و در سایر نقاط نیز انجام میشود.
این عضو شورای اسلامی شهر زنجان در مورد اصلاح برخی مبلمان شهری با توجه به نیازهای جسمی و روحی شهروندان، گفت: طراحی مبلمانهای گرد برای ایجاد دورهمی بین شهروندان و شکلگیری فرهنگ گفتوگو در دستور کار قرار گرفته است.
ناصحی مقدم با تاکید بر اینکه باید اعتباری برای مناسبسازی فضاها و اماکن در بودجه ۱۴۰۴ گنجانده شود، گفت: اتوبوسهای جدید مناسب سازی شده است اما ونها به لحاظ ابعاد خودرو امکان جابهجایی ویلچر را ندارد.
در پایان این جلسه، اداره کل تعزیرات حکومتی استان، بانک رفاه کارگران، شرکت های برق منطقه ای و آب و فاضلاب استان در ارزیابی های صورت گرفته در اجرای مناسب سازی به عنوان دستگاه برتر شناخته شدند.
نظر شما