به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استات اصفهان به نقل از ایرنا، سامانه تصمیم طرح مشترک سازمان بهزیستی و قوه قضاییه بهمنظور کاهش طلاق است که متقاضیان طلاق در آن ثبت نام میکنند و جلسههای مشاوره برای آنها با هدف سازش برگزار میشود.
مدیرکل دفتر مشاوره و امور روانشناختی بهزیستی کشور روز شنبه در نشست تخصصی کارشناسان بهزیستی استان اصفهان که به مناسبت هفته جمعیت برگزار شد، افزود: در رابطه با طلاق در «سامانه مسیر» (مدیریت مراکز مشاوره خانواده قوه قضاییه) نیز سال گذشته ۲۰ هزار پرونده پایشی داشتیم.
معصومه توکلی همچنین با اشاره به تاکید قوانین و اسناد بالادستی کشور بر موضوع فرزندآوری، تصریح کرد: بهزیستی بهعنوان سازمان دوستدار خانواده به این موضوع ورود کرده است.
وی گفت: بررسیها نشان میدهد برخی خانوادهها که از بضاعت مالی مناسبی نیز برخوردارند تمایل چندانی به فرزندآوری از خود نشان نمی دهند که بخش قابل توجه آن به اضطراب و نگرانی خانوادهها باز میگردد.
توکلی تاکید کرد: تمایل نداشتن به فرزندآوری بسیار فراتر از دغدغههای مالی است و نباید فقط روی این موضوع متمرکز شد بلکه لازم است زمینههای روانشناختی این مساله بررسی شود.
وی افزود: نمیتوان این مساله را فقط با یک گفت و گوی ساده مطرح کرد اما با ارائه راهکار باید به کاوش بیشتر آن پرداخت.
رییس دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: بیش از سه هزار و ۲۰۰ مرکز مشاوره دولتی و غیردولتی زیر نظارت سازمان بهزیستی در کشور فعالیت میکنند و در دسترس بودن و پاسخگو بودن از خصوصیات مهم آنهاست.
توکلی با بیان اینکه بهزیستی بهمنظور تحکیم خانواده فعال است، افزود: ما در رابطه با فرزندآوری معتقد هستیم که باید بررسی تخصصی بیشتری علاوه بر ارائه ایدهها صورت گیرد.
وی ادامه داد: اصفهان بهعنوان نخستین استان به این مساله ورود پیدا کرده و فرهنگسازی در زمینه مشاوره و ارائه خدمات روانشناختی مؤثر بوده است.
وی همچنین با بیان اینکه سازمان بهزیستی کشور در سال گذشته یک میلیون و ۳۰۰ هزار مشاوره حضوری در مراکز خود داشته است، اظهار کرد: بیش از سه هزار جلسه مشاوره پارسال در مراکز مشاوره تحت نظارت بهزیستی برگزار شده است.
رییس دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: بیش از ۲ هزار مربی متخصص در این زمینه در مراکز بهزیستی کشور فعالیت میکنند.
توکلی با بیان اینکه ارائه آموزشهای پیش از ازدواج، روابط زوجین، فرزندپروری و مهارتهای زندگی از دیگر خدمات مراکز بهزیستی است، تصریح کرد: یک میلیون و ۸۰۰ هزار مشاوره موفق نیز از طریق سامانه تلفنی ۱۴۸۰ در سال گذشته صورت گرفت.
به گزارش ایرنا، طبق گزارش سازمان ثبت احوال اصفهان، سال گذشته بیش از ۱۷ هزار و ۸۰۰ مورد ازدواج و بیش از هفت هزار و ۶۰۰ طلاق در این استان رخ داد.
۵۰ درصد جمعیت استان اصفهان بین ۳۰ تا ۶۴ و ۱۲ درصد بالای ۶۴ سال هستند که با این روند در ۱۵ سال آینده احتمال وارونگی جمعیت سالمند در استان وجود دارد.
جمعیت استان اصفهان حدود پنج میلیون و ۳۴۹ هزار نفر و نرخ رشد آن ۱.۳ درصد است. این عدد در کشور ۱.۶ و جایگاه اصفهان در کشور رتبه ۲۵ است.
نظر شما