رییس سازمان بهزیستی با تاکید بر ضرورت توانمندسازی مددجویان این نهاد گفت: منطقه عاری از بیکاری با پرداخت وام اشتغال به هزار مددجوی این نهاد و در قالب شرکت تعاونی در گلستان راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل، سیدجواد حسینی عصر امروز در دومین نشست تخصصی رویداد حامی صدای خاموش با موضوع پیامدها و آسیب‌های اجتماعی کودک‌آزاری در گرگان، اظهار کرد: طبق برنامه قرار بود بهزیستی امسال برای ۶۰ هزار نفر شغل پایدار ایجاد کند که تاکنون ۵۰ درصد این تعهد انجام شد.

وی همچنین وعده داد مراکز بینابینی برای کودکان بی‌سرپرست بیمار و دارای شرایط خاص در گلستان راه‌اندازی خواهد شد.

رییس سازمان بهزیستی، توانمندسازی، فرصت‌آفرینی و آموزش را سه ضلع زندگی مستقل و سعادتمندانه مددجویان این نهاد برشمرد و اظهار کرد: تعهد امسال بهزیستی ازدواج ۱۰ هزار زوج بود که تاکنون نیمی از این هدف‌گذاری محقق شده است.

وی از فعالیت ۳۷۵ اورژانس اجتماعی در کشور خبر داد و افزود: این مراکز، امسال به هشت هزار کودک‌آزاری رسیدگی کردند. در کنار اورژانس اجتماعی، چهار هزار مراکز مشاوره سازمان بهزیستی در کشور فعال است و سامانه تلفنی ۱۲۳ نیز مشاوره رایگان ارائه می‌کند.

حسینی با بیان اینکه از سال‌ ۱۳۷۵ با تغییر رویکرد نسبت به کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی، نگاه اجتماعی در دستور کار بهزیستی قرار گرفت، افزود: در نگاه اجتماعی به پدیده‌هایی با جنس اجتماعی، نگاه سیاسی، اقتصادی و یا امنیتی نمی‌شود و اگر چنین اتفاقی بیفتد بازنده این عرصه خواهیم بود.

رییس سازمان با تاکید بر اینکه در دهه سوم انقلاب اسلامی، در کاهش و کنترل آسیب‌ها به جهت‌گیری درست دست پیدا کردیم، متذکر شد: باید مسائل اجتماعی را با نگاه اجتماعی، پیشگیرانه، مشارکت‌محورانه، حمایت‌گرایانه، فرصت‌آفرینانه و خانواده‌محور مورد توجه قرار داد.

وی ادامه داد: در کنار این نگاه، باید برای بزه‌کاران اجتماعی فکری کرد و اورژانس اجتماعی مسوول این مساله است اما باید رویکرد ساختاری مورد توجه قرار گیرد و وزارت آموزش و پرورش برای تواناسازی، تاب‌آوری و تربیت فرزندان ما کارکردهای خود را محقق ‌کند.

رییس سازمان بهزیستی با بیان اینکه کنکورزدگی، درس‌گرایی، آزمون‌گرایی و درس‌محوری هویت را از کودکان می‌رباید، گفت: کودکان ما کودکی نمی‌کنند و نظام تعلیم و تربیت ابتدایی، بزرگترین دشمن هویت کودکان است که در نتیجه آن، خشم و رفتارهای خشونت‌آمیز در هویت کودک شکل می‌گیرد.

۶۰ درصد خانواده‌های ایرانی، خاموش و پرآشوب هستند

وی تاکید کرد: سه خانواده پرآسیب، خاموش و متعادل وجود دارد که براساس تحقیقات انجام‌شده، ۶۰ درصد خانواده‌های ایرانی خاموش و پرآشوب هستند، همچنین در روابط عمودی والد و فرزند نیز چهار خانواده سخت‌گیر، سهل‌گیر، بی‌تفاوت و متعادل وجود دارد که ۶۱ درصد خانواده‌های ایرانی نسبت به فرزندان خود، سخت‌گیر، بی‌تفاوت و سهل‌گیر هستند که این نوع برخوردها، تولید خشم و رفتار خشونت‌آمیز و در بزرگسالی آسیب‌هایی همچون خودکشی، سرقت‌های مسلحانه، درگیری خیابانی و کودک‌آزاری، سالمندآزاری، شوهرآزاری، قتل یا قتل‌های سریالی را به دنبال دارد.

رییس سازمان بهزیستی با بیان اینکه سازمان بهزیستی برای ساماندهی مددجویان با کمبود مکان مواجه است، یادآور شد: هشت میلیون ایرانی و ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار خانوار معادل ۱۱ درصد خانوارهای ایرانی تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار گرفتند.

حسینی با بیان اینکه مجتمع شوق زندگی و طرح نماد ۲ طرح تخصصی و مشارکت‌جویانه برای کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی است، افزود: زندان‌ها در کنار اقدامات تامینی، در حوزه اصلاح و تربیت نیز گام برمی‌دارند که اقدامی ارزشمند است.

ورود سالانه ۶ هزار کودک به مراکز بهزیستی 

رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به ورود سالانه ۶ هزار کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست به مراکز بهزیستی ، یادآور شد: ۲۵ هزار مرکز شبه خانواده در کشور وجود دارد که فقط ۶۴۰ مرکز شبه خانواده مخصوص کودکان است که به بیش از هشت هزار و ۵۰۰ کودک خدمات ارائه می‌کند.

حسینی گفت: باید خانواده‌محوری آغاز شود و از سالانه ۶ هزار کودک متقاضی ورود به مراکز بهزیستی، بخش زیادی از آنها در قالب طرح‌های مختلف به جمع خانواده‌ها بروند که در همین راستا، سه هزار کودک بی‌سرپرست با تلاش مددکاران به جمع خانواده‌های زیستی می‌روند و سالانه هزار و ۵۰۰ کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست به خانواده جایگزین (پدربزرگ، مادربزرگ و دیگر خویشاوندان) سپرده می‌شوند.

وی با بیان اینکه برخی از فرزندان بی‌سرپرست نیز در قالب طرح فرزندخواندگی به خانواده‌های دارای صلاحیت واگذار می‌شوند، تصریح کرد: ۲۵ هزار کودک در کشور به فرزندخواندگی واگذاری شدند.

به گفته رییس سازمان بهزیستی کشور؛ اگر کودک فاقد شرایط فرزندخواندگی باشد باز هم در قالب طرح «خانواده میزبان» به صورت موقت به خانواده‌های متقاضی سپرده می‌شود و در آخرین مرحله و در صورت نبود متقاضی، در مراکز بهزیستی نگهداری خواهد شد.

حسینی مهارت‌افزایی کودکان ساکن در مراکز بهزیستی را یکی از رویکردهای بهزیستی در دولت چهاردهم برشمرد و تاکید کرد: هیچ کودکی در سن ۱۸ سالگی بدون مهارت از مراکز بهزیستی خارج نمی‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =