نشست تخصصی بررسی بسته جامع حمایت از کودکان کار و خیابان در بستر نهاد خانواده با حضور معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور و جمعی از کارشناسان و اساتید این حوزه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، به مناسبت هفته ملی کودک در نشستی تخصصی با حضور اساتید دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و علامه طباطبایی، نمایندگان مرجع ملی حقوق کودک، کارشناسان و مسئولان سازمان بهزیستی و نمایندگان مراکز کودکان کار و خیابان،" پیشنویس راهنمای جامع حمایت از کودکان کار و خیابان در بستر نهاد خانواده" مورد نقد و بررسی قرار گرفت. هدف از این نشست، ارتقای کیفیت برنامههای حمایتی از این کودکان و بهرهمندی از دیدگاههای کارشناسی برای بهبود وضعیت زندگی آنها در بستر نهاد خانواده بود.
در ابتدای این نشست، محسن کرمانی معاون اورژانس اجتماعی سازمان در باب معرفی این راهنما گفت: مروری مختصر بر نتایج اقدامات انجام شده، نشان می دهد که هر گونه تلاش برای سامان بخشی به وضعیت کار کودکان می بایست مبتنی بر مفاهیم «جامع، خانواده محور، نظاممند، دارای قابلیت اجرا، مشارکتی و انعطافپذیر» باشد. راهنمای حاضر به منظور معرفی اقدامات لازم در ابعاد و سطوح مختلف جهت حمایت از کودکان کار و خیابان در بستر نهاد خانواده تهیه شده و با شناسایی بازیگران، شرکای اجتماعی و منابع حمایتی بالقوه و بالفعل موجود در سطح جامعه نقش مؤثری تسهیل و تسریع فرایند ارائه خدمات به فعالان این عرصه خواهد کرد.
وی در ادامه اشاره کرد: از سال ۱۴۰۲ هدف ویژه سازمان بهزیستی در حوزه کودکان کار و خیابانی خروج تدریجی کودکان از چرخه کار تعیین شده و در سال گذشته با حمایت سازمان و تلاش مراکز کودکان کار و خیابان حدود ۱۴۰۰ کودک از چرخه کار خارج شده اند. همچنین تاکید نمود اصلاح دستورالعملهای سازمان با رویکرد خانوادهمحوری و همافزایی منابع حمایتی درون سازمان در زمینه حمایت از کودکان کار و خیابان و خانواده ایشان در دستور کار معاونت اورژانس اجتماعی قرار دارد.
در ادامه نشست، شرکتکنندگان با بررسی دقیق پیشنویس راهنمای تهیه شده، نقاط قوت و ضعف آن را شناسایی کرده و پیشنهادهای خود را در راستای تکمیل و بهبود آن ارائه دادند. بر اساس نظرات کارشناسان، حمایت از کودکان کار و خیابان در بستر خانواده امری ضروری و اجتنابناپذیر است؛ لازم است در کنار سازمان بهزیستی سایر سازمانها و دستگاههای متولی نیز به شکل مؤثر و به موقع به وظایف قانونی و مسئولیت اجتماعی خود در این زمینه عمل کنند تا ریشههای این معضل اجتماعی به شکل پایدار برطرف شود.
نظر شما