به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان زنجان سلمان حسینی ضمن گرامیداشت روز جهانی افراد دارای اختلال اوتیسم، سن طلایی تشخیص و آگاهسازی اوتیسم در کودکان را ۲ تا ۵ سال عنوان کرد و گفت: سامانه کشوری تشخیص طیف اوتیسم به آدرس autism.behzisti.net در دسترس همگان قرار دارد و خانواده ها می توانند علاوه بر استفاده از این سامانه با مراجعه به پایگاه غربالگری با راهنمایی مربیان و کارشناسان آموزش دیده، کودک خود را از نظر احتمال دارا بودن علایم این اختلال مورد سنجش و غربال قرار دهند.
وی افزود : در صورت مشکوک بودن کودک به ابتلای این اختلال، توسط کارشناسان تخصصی آموزش دیده آزمون تشخیصی گارس ۲ انجام شده ودر صورت قطعی شدن تشخیص، کودک به مرکز آموزشی و توانبخشی اختلال طیف اوتیسم استان جهت مداخلات مرکز محور و خانواده محور، ارجاع داده خواهد شد.
حسینی با بیان اینکه مرکز آموزشی-توانبخشی کوشان زنجان تنها مرکز تخصصی بهزیستی در استان است که به امور کودکان دارای اختلال اوتیسم در امر غربالگری، تشخیص، درمان، آموزش، مددکاری و … میپردازد، تصریح کرد: سن پذیرش در این مرکز بین ۶ تا ۲۸ سال است.
وی یادآور شد : وجود حرکات یا اصوات تکراری وکلیشهای، نقص در برقراری ارتباط با دیگران، چه به صورت کلامی و چه غیر کلامی، مشهود بودن علایم اختلال از حدود ۱۸ ماهگی، مادام العمر بودن اختلال طیف اتیسم و بهبودی نسبی در صورت غربالگری، تشخیص و توانبخشی بهنگام از خصوصیات قابل توجه این اختلال است.
مدیرکل بهزیستی با اشاره به اینکه بیشترین نیاز ما ایجاد آگاهی از چگونگی رفتار با افراد مبتلا به اوتیسم در جامعه است، یادآور شد: برخی از بیماران اوتیسم، از ضریب هوشی بسیار بالایی برخوردار هستند که در صورت توجه ، آنان می توانند پیشرفتهای چشمگیری داشته باشند.
نظر شما