معاون توسعه ی پیشگیری بهزیستی استان یزد در کارگاه کشوری ارزشیابی برنامه غربالگری شنوایی گفت: ماحصل این غربالگری شناسایی 46 کودک و نوزاد با اختلال شنوایی بود که به مراکز تخصصی ارجاع شدند.
"ناصرصباغ زادگان" با اشاره به آغاز اجرای برنامه غربالگری شنوایی نوزادان از سال 84 در استان یزد گفت: از همان ابتدا تلاش بر این بود پوشش برنامه رشد قابل توجه ای داشته باشد و این در آمار و گزارش عملکردی استان بسیار مشهود است.
وی با بیان اینکه سال 84 در شروع برنامه 608 نوزاد غربالگری شدند اظهار داشت: در سال 87 یعنی 3 سال بعد بیش از 8 هزار و 200 نفر نوزاد غربالگری شدند که این رشد فزایند و قابل توجه نشان از اهمیت موضوع دارد.
معاون توسعه پیشگیری بهزیستی استان یزد یکی از مهم ترین فعالیت های بهزیستی را غربالگری بینایی دانست و گفت: هرچه بتوانیم نتیجه این کار را شفّاف تر و دقیق تر بدست بیاوریم ورودی ما در حوزه معلولیت و توانبخشی کاهش پیدا می کند.
وی سیاست بهزیستی را پوشش حداکثری طرح های غربالگری دانست و گفت: در همین راستا 99درصد و حتی در برخی سال ها صد در صد از متولدین در استان غربالگری شنوایی شدند.
صباغ زادگان شناسایی اختلال شنوایی در یک زمان طلایی را حائز اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات خوب بهزیستی یزد در تعامل با مرکز بهداشت، مهمور کردن کارت واکسیناسیون نوزادن به غربالگری شنوایی است.
وی افزود: هر نوزادی که بدو تولد غربالگری شنوایی می شود مهر سبزی بر روی کارت واکسیناسیون وی زده می شود که این در پیگیری بعدی بسیار کمک کننده است و در صورتی که تست ها انجام نشده باشد در ماه های بعد ارجاع داده می شود.
معاون توسعه پیشگیری بهزیستی استان یزد راه اندازی مرکز پیگیری غربالگری در سال 89 را از دیگر اقدامات بهزیستی ذکر کرد و گفت: با راه اندازی این مرکز تمام مواردی که نیاز به ارجاع دارند جهت پیگیری نهایی و حصول به نتیجه به این مرکز ارجاع می شوند.
گفتنی است؛ کارگاه کشوری ارزشیابی برنامه غربالگری شنوایی با حضور کارشناسان غربالگری شنوایی بهزیستی سراسر کشور 18 و 19 خرداد ماه به مدت دو روز به میزبانی یزد در حال برگزاری است.
نظر شما