سالانه ۱۱۰۰ کودک کاندیدای کاشت حلزون هستند/غربالگری ژنیتک قبل از ازدواج اقدام خوب بهزیستی در کاهش معلولیت شنوایی

مدیرعامل بنیاد خیریه شنوایی بخشش و فوق تخصص گوش همزمان با گرامیداشت روز جهانی با اشاره به اینکه از ۱.۵ میلیون جمعیت مولود کشور یک در هزار نفر ناشنوا هستند، گفت: خانواده‌ها فرانشیزی به مبلغ ۶ میلیون تومان پرداخت می‌کنند که برای خانواده‌های نیازمند ۳ میلیون از طرف سازمان بهزیستی کشور پرداخت می‌شود و سهم هر خانواده ۳ میلیون تومان است.

دکتر «محمد اجل‌لوئیان» مدیرعامل بنیاد خیریه شنوایی بخشش و فوق تخصص گوش همزمان با گرامیداشت روز جهانی ناشنوایان در گفت‌وگو با ستاد خبری سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه کاشت حلزون تقریباً ۴ دهه پیش در دنیا و از سه دهه گذشته در ایران و قدمتی ۲۸ تا ۳۰ سال دارد، گفت: از سال ۸۸ تعداد کاشت حلزون روند رو به رشدی داشت بطوری که از ۸۰ کاشت در سال به یکهزار تا یکهزار و ۱۰۰ عمل رسیده است.

سالانه ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ کودک کاندیدای کاشت حلزون هستند

مدیرعامل بنیاد خیریه شنوایی بخشش و فوق تخصص گوش با اشاره به اینکه از ۱.۵ میلیون جمعیت مولود کشور یک در هزار نفر ناشنوا هستند، تصریح کرد: سالانه به طور متوسط یکهزار و ۵۰۰ ناشنوا جدید به جمعیت کشور اضافه می‌شوند که از این تعداد ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ الزام به کاشت حلزون دارند و راه دیگری برای آنها وجود ندارد.

پوشش غربالگری شنوایی در سیستان و بلوچستان مطلوب نیست

به گفته وی غربالگری شنوایی از سوی سازمان بهزیستی کشور برای شناسایی این افراد در اکثر بیمارستان‌ها صورت می‌پذیرد و نزدیک ۹۰ درصد پوشش در کشور دارد؛ بر این اساس نوزادان در بدو تولد غربالگری شنوایی می‌شوند که در یک ارزیابی کلی در اکثر استان‌ها وضعیت بسیار مطلوب است اما در سیستان و بلوچستان وضعیت مناسب نیست؛ چراکه غربالگری شنوایی هنوز به نُرم ۹۰ درصد نرسیده است.

فعالیت  ۱۳ مرکز رسمی کاشت حلزون در کشور

دکتر اجل‌لوئیان، ادامه داد: این افراد بعد از مرحله شناسایی، لوازم کمک توانبخشی همچون سمعک دریافت می‌کنند و در صورتی که ناشنوایی محرز شود به مراکز کاشت حلزون ارجاع داده می‌شوند. در حال حاضر ۱۳ مرکز کاشت حلزون رسمی وجود دارد که از سوی وزارت بهداشت پشتیبانی می‌شوند و پروتزی که توسط وزارت بهداشت خریداری می‌شود تنها به این مراکز تحویل داده می‌شود.

درصد جراحی کاشت حلزون موفقیت‌آمیز است

مدیرعامل بنیاد خیریه شنوایی بخشش و فوق تخصص گوش با بیان اینکه ۹۸ درصد جراحی کاشت حلزون موفقیت‌آمیز است، اذعان کرد: این کودکان بعد از گذراندن مراحل توانبخشی که نهایتاً ۲ سال به طول می‌انجامد همچون کودکان عادی در مدارس آموزش می‌ببینند. امروزه بعد از گذشت حدود ۲۷ تا ۳۰ سال از جراحی کاشت حلزون در ایران جمعیتی حدود ۳۰۰ نفر از این افراد فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های معتبرند و در حال حاضر به عنوان یک کارآفرین نمونه مطرح هستند بر خلاف قدیم که این افراد ناگویا و ناشنوا بودند و عضوی معلول از اجتماع محسوب می‌شدند و دائماً باید به آنها کمک می‌شد.

دولت پروتز ۱۰ هزار دلاری را رایگان در اختیار مردم می‌گذارد

وی با اشاره به اینکه دولت پروتز را به قیمت حدود ۱۰ هزار دلار خریداری می‌کند و به صورت رایگان در اختیار مردم می‌گذارد، اذعان کرد: خانواده‌ها فرانشیزی به مبلغ ۶ میلیون تومان پرداخت می‌کنند که برای خانواده‌های نیازمند ۳ میلیون از طرف سازمان بهزیستی کشور پرداخت می‌شود و سهم هر خانواده ۳ میلیون تومان است که حدود ۷۰ درصد آحاد جامعه قادر به پرداخت این ۳ میلیون هستند و ۳۰ درصد مابقی با مراجعه به مراکز کاشت حلزون نهایتاً به بنیاد خیریه شنوایی «بخشش» ارجاع می‌شوند و به صورت رایگان کاشت صورت می‌پذیرد.

غربالگری ژنیتک قبل از ازدواج اقدام خوب بهزیستی در کاهش معلولیت

دکتر اجل‌لوئیان در پایان شایع‌ترین علل ناشنوایی را ژنتیک عنوان کرد و یادآور شد: خانواده‌هایی که یک فرد ناشنوا دارند حتماً قبل از ازدواج، غربالگری ژنیتک که خوشبختانه سازمان بهزیستی کشور این اقدام را به خوبی ارائه می‌کند، انجام دهند. اما اگر یک خانواده یک بچه ناشنوا را دارند و درصدد فرزندآوری مجدد هستند باید به مراکز کاشت حلزون مراجعه کنند تا سازوکاری برای آنها اندیشه شود. این در حالی است که ازدواج فامیلی، دارا بودن ژن ناشنوایی، عفونت‌های ویروسی در دوران بارداری، مشکلات زمان تولد علل دیگر ناشنوایی است که باید به آنها نیز توجه داشت.

خبرنگار: ریحانه منصوری

کد خبر 5659

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 9 =