میزان زکات فطریه ماه رمضان سال ۱۴۰۰ از سوی دفاتر مراجع اعلام شد

نظرات مراجع درباره میزان زکات فطره  در سال ۱۴۰۰ به شرح زیر است:

مسئول بخش استفتائات دفتر مقام معظم رهبری گفت:  زکات فطره برای امسال هر نفر ۲۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.و برای افرادی که برنج ایرانی مصرف می‌کنند هر نفر حدود ۱۰۰ هزار تومان و برای کسانی که برنج خارجی مصرف می‌کنند هر نفر ۷۵ هزار تومان در نظر گرفته شده است.

بر اساس اعلام دفتر آیت‌الله‌ ناصر مکارم شیرازی، میزان زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ ۲۰ هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ ۷۰ هزار تومان اعلام شده است، مؤمنین در انتخاب هر یک از این موارد مخیر هستند.
کفاره روزه غیر عمد مبلغ پنج هزار تومان است که باید به‌صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ ۳۰۰ هزار تومان است.

در اطلاعیه دفتر آیت‌الله‌ سیدعلی سیستانی آمده است: از آن‌جا که میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم است، مبلغ آن برای فطریه بدل از آرد بیست و یک (۲۱) هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی یکصد (۱۰۰) هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیر ایرانی، هفتاد و پنج (۷۵) هزار تومان تعیین شده است.

طبق نظر آیت‌الله‌ حسین نوری همدانی میزان زکات فطره برای هر نفر، یک صاع که تقریباً سه کیلوگرم گندم یا برنج و یا اجناسی که در رساله عملیه ذکر شد، است. فطریه هر نفر به حساب گندم تقریباً ۲۰ هزار تومان و به حساب برنج ۷۵ هزار تومان است.

طبق نظر آیت‌الله‌ محمدعلی علوی گرگانی مبلغ فطریه ۱۴۰۰ براساس قوت غالب گندم هر نفر حداقل ۲۰ هزار تومان و براساس قوت غالب برنج، متوسط ۱۰۰ هزار تومان است. همچنین، کفاره غیر عمد روزه برای هر روز مبلغ پنج هزار تومان پول نان برای فقرا است و کفاره عمد حداقل برای هر روز مبلغ سیصد هزار تومان برای سیر کردن شصت فقیر است.

در اطلاعیه دفتر آیت‌الله‌ لطف‌الله صافی گلپایگانی آمده است: مؤمنان مبلغ معادل یک صاع (سه کیلوگرم) گندم یا برنج را به‌عنوان قوت غالب جهت زکات فطره بپردازند. کفاره روزه غیرعمدی، برای هر روز، یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام مثل گندم است. کفاره عمدی، برای هر روز افطار عمدی، اطعام شصت مسکین؛ هرکدام یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام، مثل گندم پرداخت شود.

طبق نظر آیت‌الله‌ جعفر سبحانی میزان زکات فطره برای هر نفر، یک صاع (که تقریبا سه کیلو) گندم یا برنج یا جو یا خرما یا کشمش یا ذرت و مانند این‌هاست. قیمت هر کیلو گندم (به نرخ آزاد) در برخی مناطق نزدیک به هفت هزار تومان، و قیمت هر کیلو برنج متعارف، ۲۵ هزار تومان است.

در متن اطلاعیه دفتر آیت‌الله‌ حسین وحید خراسانی آمده است: میزان زکات فطره برای هر نفر، یک صاع که تقریبا سه کیلوگرم گندم یا برنج و مانند این‌ها از طعام‌های متعارف در محل  است. فطریه هر نفر به حساب گندم تقریبا ۲۰ هزار تومان و به حساب برنج ۷۵ هزار تومان است.

نظر دفتر آیت‌الله‌ شبیری زنجانی درباره مبلغ زکات فطره و کفاره این گونه است: هر نفری یک صاع (تقریبا ۳کیلو و ۶۰۰گرم) از خوراکی‌های رایج در منطقه خود (مانند گندم، برنج و ...)  یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد. مبلغ ۲۵هزار تومان را بابت فطریه هر نفر (به‌حساب قیمت گندم) تعیین کرده است. مبلغ ۶۵۰۰ تومان برای کفاره افطار غیر عمدی و مبلغ ۳۹۰ هزار تومان را برای افطار عمدی هر روز است.

مومنان روزه دار می توانند زکات فطریه عام خود را جهت اختصاص به مددجویان بی بضاعت بهزیستی به شماره کارت  ۷۰۷۵ - ۷۰۷۰ - ۹۵۷۰ - ۶۳۶۷ نزد بانک مرکزی به نام سازمان بهزیستی کشور واریز نمایند.

گفتنی است، هر سال با نزدیک شدن به پایان ماه مبارک رمضان، میزان زکات فطره که بر اساس روایات وارد شده از معصومین (ع) به عنوان ضمانت سلامتی بدن و همچنین کامل کننده روزه ماه مبارک رمضان معرفی شده است از سوی دفاتر مراجع معظم تقلید و بر اساس قیمت روز اعلام می شود.

در این موضوع باید توجه داشت که بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی، افراد مُکلّف باید برای خودشان و کسانی که نان خور ایشان هستند، هر نفر یک صاع (تقریبا معادل سه کیلوگرم) گندم، برنج، جو، خرما، کشمش، ذرت و مانند این ها به مستحق بدهند و البته اگر معادل پول یکی از این ها را هم بدهند کافی است، بنابراین بر اساس فتوای معظم له، زکات فطره مُنحصر در قوت غالب نیست و پرداخت هر یک از این موارد کفایت می کند.

در عین حال معظم له درباره زمان پرداخت این واجب الهی چنین فتوا داده اند که از زمان اثبات حلول ماه شوال، شخص مکلف می تواند عین زکات یا معادل پولی آن را کنار بگذارد و اگر نماز عید فطر را می ‏خواند، بنابر احتیاط واجب باید آن را پیش از نماز پرداخت کند یا کنار بگذارد و اگر نماز عید نمی‏‌خواند، تا ظهر روز عید فطر مهلت پرداخت دارد.

همچنین اگر مستحق دریافت زکات فطره در شهر یا محلّی پیدا نشود، می‏ توان زکات فطره را به شهر یا محل دیگری بُرد و در آن جا توزیع کرد.

کد خبر 35988

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =