به گزارش خبرنگار مهر، فرید براتی سده ظهر چهارشنبه در نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه در محل بهزیستی استان برگزار شد عنوان کرد: بر حسب آمار دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر ۲ میلیون ۸۰۰ هزار مصرف کننده دائمی در کشور داریم که خوشبختانه بیش از نیمی از این افراد از خدمات درمانی به انحاء مختلف استفاده میکنند.
وی افزود: در بحث نظارت جدی بر مراکز درمان ۷ هزار بازرسی انجام شده از مراکز پیشگیری، درمان و کاهش آسیبهای اعتیاد در سطح کشور انجام شده است و پروتکلها و دستورالعملهای مراکز به روز رسانی شده است.
مدیرکل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: با توجه به اینکه طبق دستورالعمل ستاد ملی مدیریت کرونا پذیرش معتادین در مراکز ممنوع بود اخیراً طی ابلاغیهای این مراکز میتوانند با رعایت کلیه ضوابط بهداشتی پذیرش بیمار جدید داشته باشند که این آغاز فعالیت از ۷ تیرماه در اردبیل انجام خواهد شد.
جایگاه نمونه کشوری اردبیل در زمینه پیشگیری از مصرف مواد
براتی سده تصریح کرد: خوشبختانه اردبیل به لحاظ مصرف مواد مخدر جزو استانهای پاک است، بر این اساس تاکید ما بر این است که پیشگیری و تداوم وضعیت پاکی در این استان بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: اردبیل فعالیتهای خوبی در زمینه پیشگیری انجام داده که طی سه سال گذشته این استان جزو رتبههای نمونه کشوری در زمینه پیشگیری از مصرف مواد بوده و طبق ارزیابیهای انجام شده از کمیته ستاد مبارزه با مواد مخدر، اردبیل به عنوان کمیته برتر معرفی شده است.
بهزاد ستاری مدیرکل بهزیستی استان اردبیل نیز با اشاره به وجود تفاوتهای اساسی بین مجموعه جامع درمان و بازتوانی و کمپهای ترک اعتیاد، افزود: مدت اقامت معتادین در این مرکز ۴ ماه است و در راستای درمان کامل ارتباط بهبود یافتگان با مرکز تا سه سال ادامه خواهد داشت. گفتنی است ایجاد مجموعه اشتغال و بازتوانی هم در دستور کار است و بزودی به این مجموعه اضافه خواهد.
ایجاد مرکز درمان و بازتوانی زنان در اردبیل
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل در ادامه بیان کرد: با توجه به نبود کمپ بانوان در استان، با اقدامات انجام شده توسط یکی از مؤسسات پیشگیری مجموعهای در نظر گرفتیم و در تلاشیم مرکز درمان و بازتوانی زنان ظرف یکماه آینده به بهره برداری برسد.
ستاری به اعزام باشگاه مثبت و تیمهای سیار به مناطق پر خطر جهت کاهش آسیبهای اعتیاد در جامعه اشاره کرد و افزود: در بحث کرونا و پیشگیری از آسیبهای آن اقداماتی در محلات و پاتوقهای معتادین انجام شد و در این خصوص پکیج بهداشتی به افراد آسیب دیده از کرونا اهدا شد.
وی در رابطه با حمایتهای انجام شده از گروه های آسیب پذیر در زمینه اعتیاد عنوان کرد: در فروردین ماه ۹۹ تیمهای سیار بهزیستی ۳۷ محله پر خطر را تحت پوشش قرار دادند و ۱۷ هزارو ۷۷۵ قلم کالای پیشگیری در محلات توزیع کردند و در مراکز اقامتی و سرپایی نیز ۷ هزار و ۳۳۵ نفر برای مقابله با ویروس کرونا آموزش دیدند.
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل افزود: در بحث پیشگیری، درمان و کاهش آسیب اعتیاد، انجمنهایی در حال فعالیت هستند که در بخش پیشگیری از اعتیاد ۱۳ انجمن، در بخش درمان ۱۰ انجمن و در بخش کاهش آسیب دو انجمن فعالیت دارند.
وی پیشگیری از اعتیاد در محیطهای کاری را مهم دانسته و اظهار کرد: در حوزه پیشگیری، پیشگیری از اعتیاد در محیطهای کاری اهمیت بسزایی دارد چرا که طبق آمار میزان شیوع در این مکانها بیشتر است که در این خصوص ۱۴۱ تیم در محیطهای شهری و ۸۹ تیم اجتماع محور روستایی و ۵۴ تیم در محیطهای کاری به فعالیت مشغول هستند.
ستاری گفت: ۹۴۰ نفر مشمول یارانه آماده سازی شغلی شدند و مجموعاً ۹۰۱ نفر در حوزه کاهش آسیب و درمان خدمات دریافت کردند.
بهنام بهشتی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز هفته گرامیداشت مبارزه با مواد مخدر را فرصتی مهم برای ارزیابی فعالیتها در این حوزه دانست و عنوان کرد: معتاد متجاهر به معنای واقعی در استان نداریم اما افراد بیماری داریم که از طرف خانواده حمایت نمیشود که در راستای حمایت از این افراد برنامه ریزی هایی انجام شده است.
وی افزود: در استان اردبیل ۹۲ مرکز درمان سوء مصرف مواد مخدر وجود دارد و در خصوص افرادی که در چرخه درمان قرار گرفته اند ۱۵ هزار و ۲۹۰ مورد گزارش شده است.
بهشتی از آمار مرگ و میر بر اثر سوء مصرف مواد خبر داد و اظهار کرد: ۶۵ نفر فوتی ناشی از سوء مصرف مواد مخدر در سال ۹۸ در استان اردبیل گزارش شده که ۵۷ نفر آن مرد و ۸ نفر زن بودند که در این خصوص برنامه ریزی هایی برای پیشگیری از اعتیاد و جلوگیری از تلفات ناشی از آن انجام شده است.
نظر شما