جشنواره‌ای برای درخشش استعدادها؛ همفکری برای برگزاری هر چه بهتر تئاتر افراد دارای معلولیت

جشنواره منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت "طلوع"؛ بار دیگر محفل هم‌اندیشی مدیران بهزیستی را برای انتخاب استان میزبان دوره جدید، تبادل تجربه‌های ارزشمند و ارتقای کیفیت اجراها و آثارهنری فراهم آورد. این نشست آنلاین، با حضور استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل،زنجان و قزوین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل بهزیستی آذربایجان شرقی، جلسه‌ هماهنگی و همفکری برای برگزاری مطلوب دوره جدید جشنواره تئاتر افراد دارای معلولیت "طلوع" با هدف تقویت تعامل بین استان‌های شرکت کننده منطقه‌ای، با حضور دکتر صحاف، مدیرکل بهزیستی استان آذربایجان شرقی و معاون توانبخشی بهزیستی استان برگزار شد. در این نشست مدیران‌کل و معاونان بهزیستی استان‌های آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان و قزوین نیز به‌صورت آنلاین شرکت کردند. این نشست با بررسی تجربیات دوره‌های گذشته و انتخاب میزبان جدید جشنواره منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت برگزار شد؛ رویدادی که بستری برای نمایش توانمندی‌های هنری این عزیزان و ایجاد فرصت‌های برابر برای آنان در جامعه است.

تأثیر هنر در توانمندسازی اجتماعی افراد دارای معلولیت 

 دکتر صحاف در این نشست با تأکید بر اهمیت تداوم برگزاری جشنواره تئاتر برای افراد دارای معلولیت، اظهار داشت:   این جشنواره نه‌تنها زمینه‌ساز شکوفایی استعدادهای هنری است، بلکه گامی مؤثر در افزایش اعتماد به نفس و تعامل اجتماعی این افراد محسوب می‌شود. حضور آن‌ها در صحنه، فرصتی برای اثبات توانمندی‌هایشان و تغییر نگرش جامعه نسبت به نقش و ظرفیت‌های آنان است.  

هنر، پلی به سوی خودباوری و توسعه اجتماعی 

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی همچنین از رئیس سازمان بهزیستی کشور و معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور و دیگر کارشناسان تلاشگر این حوزه به دلیل حمایت‌های ارزشمند و تلاش‌های مستمر در ارتقای سطح این جشنواره قدردانی کرد و افزود: حمایت‌های سازمان بهزیستی کشور، نقش کلیدی در تحقق اهداف ما دارد. این همراهی مستمر، نویدبخش برگزاری جشنواره‌ای موفق‌تر با تأثیرگذاری گسترده‌تر است. 

وی با تأکید بر نقش هنر در توانبخشی نوین گفت:  امروزه توانبخشی دیگر به مفهوم سنتی و درمان‌های صرف محدود نیست؛ بلکه باید به توانمندسازی جامع افراد دارای معلولیت توجه کنیم. هنردرمانی و تئاتر، ابزارهای قدرتمندی هستند که می‌توانند مهارت‌های فردی و اجتماعی، اعتماد به نفس و حضور فعال در جامعه را تقویت کنند. جشنواره‌های هنری همچون جشنواره تئاتر افراد دارای معلولیت، بستری مناسب برای نمایش استعدادها و تقویت خودباوری این عزیزان است. 

وی ادامه داد: ما باید فراتر از روش‌های سنتی حرکت کنیم و هنر را به عنوان یک ابزار توانمندسازی اجتماعی به رسمیت بشناسیم. این جشنواره فرصتی است تا افراد دارای معلولیت در قالب اجراهای هنری، مهارت‌های خود را شکوفا کنند و ارتباط مؤثرتری با جامعه داشته باشند. 

چشم‌انداز آینده؛ جشنواره‌ای فراتر از هنر/ اهمیت انتخاب میزبان شایسته برای دوره جدید جشنواره 

 در ادامه این نشست، مدیران حاضر به بررسی معیارهای لازم برای انتخاب میزبان جدید پرداختند و دیدگاه‌های خود را در راستای ارتقای کیفیت جشنواره ارائه کردند. 

مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی نیز، دراین گفت‌وگو با بیان اهمیت حمایت و به‌کارگیری شیوه‌های نوین توانمندسازی از طریق هنر، نشست چندجانبه را فرصتی ارزشمند برای بهره‌گیری از تجربیات گذشته و بهبود فرآیندهای اجرایی جشنواره دانست. 

معاونان توانبخشی استان های‌ قزوین و اردبیل نیز اظهار داشتند تا  برگزاری مطلوب جشنواره بتواند تأثیرات مثبت بیشتری در جامعه ایجاد کند و فضایی مناسب برای رشد هنری افراد دارای معلولیت فراهم آورد.

در نهایت در جمع بندی این نشست اظهار امیدواری شد تا جشنواره پیش‌رو،  با تعامل و همکاری گسترده میان استان‌ها، سطح بالاتری از اجرا، محتوا و اثرگذاری را تجربه کند و به بستری مناسب برای رشد و شکوفایی استعدادهای هنری افراد دارای معلولیت تبدیل شود و با ارتقای کیفیت برگزاری جشنواره، زمینه‌ای برای پذیرش اجتماعی بیشتر، تقویت تعامل اجتماعی و حمایت از استعدادهای هنری این افراد رقم بخورد و جایگاه هنر در توانمندسازی اجتماعی آنان بیش از پیش تقویت شود.

جشنواره‌ای برای درخشش استعدادها؛ همفکری برای برگزاری هر چه بهتر تئاتر افراد دارای معلولیت

جشنواره‌ای برای درخشش استعدادها؛ همفکری برای برگزاری هر چه بهتر تئاتر افراد دارای معلولیت

جشنواره‌ای برای درخشش استعدادها؛ همفکری برای برگزاری هر چه بهتر تئاتر افراد دارای معلولیت

کد خبر 137397

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد