به گزارش پیشتاب نیوز، سیدجواد حسینی در نشست صمیمی و هم اندیشی با کارکنان اداره کل بهزیستی آذربایجان شرقی با تأکید بر مشکلات موجود در ساختار اداری و پرداختها، اعلام کرد که این نارساییها به شکل آشکاری بر زندگی کارکنان اثر گذاشته و نیازمند بررسی و حلوفصل جدی است.
وی افزود: هدف از برگزاری این جلسه، تفکر مشترک برای یافتن راهکارهای مؤثر برای رفع مشکلات موجود است، تا بتوانیم شرایط بهتری برای کارکنان و نظام اداری کشور رقم بزنیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به سه حوزهی حاکمیتی که هیچ دولتی امکان واگذاری آنها را ندارد؛ امنیت، آموزش و سلامت را سه رکن اصلی هر حکومت برشمرد و تصریح کرد: امنیت، اولین وظیفهی دولتها است، آموزش نیز باید در اختیار تمام افراد جامعه قرار گیرد و سلامت، که ما در این حوزه فعالیت داریم، شامل ابعاد زیستی، روانی و اجتماعی است.
حسینی همچنین گفت: در حوزهی سلامت، بخشهای مختلفی همچون شبکههای بهداشت، بیمارستانها، آزمایشگاهها، ماماها، پزشکان، پرستاران و داروخانهها، به دلیل ساختار گستردهتری که دارند، نقش مهمی در تأمین رفاه شهروندان ایفا میکنند.
سلامت روانی و اجتماعی نیازمند توجه بیشتری است
معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اهمیت تأمین سلامت شهروندان اظهار داشت: هر فردی در جامعه انتظار دارد که در زمان بیماری به امکانات بهداشتی مناسب دسترسی داشته باشد و به درستی درمان شود.
حسینی تأکید کرد که در بخش سلامت روانی و اجتماعی، سازمان بهزیستی بر اساس قانون، متولی سلامت اجتماعی است.
وی افزود: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، سلامت روانی و اجتماعی ۸۰ درصد از حوزهی سلامت را شامل میشود، در حالی که تنها ۲۰ درصد مربوط به بهداشت جسمی است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور به عدم تخصیص کافی منابع به حوزهی سلامت روانی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: مشکل اینجاست که نهتنها به اندازهی ۸۰ درصد موردنیاز، بلکه حتی در حد ۲۰ درصد هم به این بخش از لحاظ ساختاری و اعتباری پرداخته نشده است و درواقع، ما با یک تأخر اداری و ساختاری در پرداختن به سلامت روانی و اجتماعی در مقایسه با سلامت جسمی مواجه هستیم.
حسینی ضمن بیان اینکه این چالش در سطح جهانی نیز وجود دارد، اما سایر کشورها فاصلهی میان این دو بخش را کاهش دادهاند، تصریح کرد: در کشور ما این فاصله همچنان قابلتوجه است و ما نه از لحاظ ساختار، نه اعتبار و نه اختیار، بهاندازهی ۲۰ درصد موردنیاز هم امکانات نداریم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین به تفاوت در جبران خدمات میان کارکنان دستگاه های مختلف و فعالان حوزهی سلامت روانی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: اعضای هیئت علمی و کارکنان بعضی دستگاه از مزایا و خدمات بهتری برخوردار هستند، در حالی که ارائه خدمات در بخش روانی و اجتماعی، بهویژه با توجه به شاخصهای رنجش بشری، سختی و فشار بیشتری دارد. بار روانی و مسئولیت مضاعفی بر دوش کسانی است که در این حوزه فعالیت میکنند و این مسئله یکی از چالشهای جدی ماست.
وی با تاکید بر اینکه این مشکلات محدود به یک شهر یا یک مقطع زمانی خاص نیست، بلکه نیازمند یک تغییر اساسی در نگاه جامعه و تصمیمگیران است، اظهار داشت: باید یک گفتمان ملی پیرامون سلامت روانی و اجتماعی شکل بگیرد.
نظر شما