وی افزود: هدف از برگزاری این جلسه، تفکر مشترک برای یافتن راهکارهای مؤثر برای رفع مشکلات موجود است، تا بتوانیم شرایط بهتری برای کارکنان و نظام اداری کشور رقم بزنیم.
او با اشاره به سه حوزهی حاکمیتی که هیچ دولتی امکان واگذاری آنها را ندارد، گفت: امنیت، آموزش و سلامت سه رکن اصلی هر حکومت محسوب میشوند.
امنیت، اولین وظیفهی دولتها است، آموزش نیز باید در اختیار تمام افراد جامعه قرار گیرد و سلامت، که ما در این حوزه فعالیت داریم، شامل ابعاد زیستی، روانی و اجتماعی است.
وی افزود: تمام رؤسای سازمان همیشه در تلاش بودهاند تا خدمات به کارکنان بهزیستی را بهبود ببخشند، اما این مسئله نیازمند یک گفتمان ملی است تا بتوانیم جایگاه سلامت روانی و اجتماعی را ارتقا دهیم.
اجتماعیسازی، راهکاری برای ارتقای برنامهریزی و توجه بیشتربه بهزیستی
معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر ضرورت آشنایی بیشتر مسئولان با حوزهی کاری بهزیستی اظهار داشت: از همکاران خواستهام که همهی مسئولان را به حوزههای کاری بهزیستی بیاورند تا از نزدیک شرایط را مشاهده کنند. حضور در رسانهها، جلسات هیئت دولت، کمیسیونها و استانها و ارائهی سخنرانی دربارهی بهزیستی، بخشی از تلاش ما برای اجتماعیسازی است.
این روند زمانی به موفقیت میرسد که به یک گفتمان غالب تبدیل شود؛ در این صورت، دغدغههای کارکنان بهزیستی در ذهن برنامهریزان تثبیت میشود و توجه بیشتری به این حوزه جلب خواهد شد.
وی با اشاره به منابع اعتباری محدود سازمان، افزود: ما یک منبع اعتباری مشخص داریم و باید بر اساس آن، برنامهریزی کنیم. خوشبختانه سازمان بهزیستی در سالهای اخیر رشد قابلتوجهی در توسعهی کمی و کیفی داشته است که حاصل تلاش مدیران و همکارانی است که در این مجموعه فعالیت کردهاند.
تحول در سازمان بهزیستی نیازمند توجه ویژه به منابع انسانی است
وی افزود: هیچ سازمانی بدون توجه به منابع انسانی باانگیزه و متخصص، قادر به ایجاد تحول نخواهد بود. مدیران سازمان در سطوح کشوری، استانی و شهرستانی باید تمام تلاش خود را بر ایجاد انگیزه در کارکنان و ارتقای مهارتهای آنان، چه در ابتدای ورود و چه در حین خدمت، متمرکز کنند. اگر کارکنان انگیزه نداشته باشند، حتی بالاترین سطح مهارت نیز اثربخش نخواهد بود؛ همچنین داشتن انگیزه بدون مهارت کافی نیز نمیتواند تحول مورد انتظار را رقم بزند.
حسینی با اشاره به اهمیت منابع انسانی در سازمانها تصریح کرد: پاشنه آشیل هر سازمان، نیروی انسانی باانگیزه، ماهر و باکیفیت است. سازمان بهزیستی نیز از نظر مهارت و تخصص، یکی از برترین مجموعههای کشور محسوب میشود و باید تمرکز بیشتری بر انگیزش کارکنان داشته باشیم. به دلیل ارتباط مستقیم فعالیتهای سازمان با جامعهی هدف، ضروری است که شرایط لازم برای ارتقای انگیزه کارکنان فراهم شود.
وی همچنین با اشاره به نشست خود با رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور و معاونین این سازمان گفت: در این نشست ۱۱ موضوع مهم را مطرح کردم. یکی از این موارد، تصویب فوقالعاده ویژه در شورای عالی حقوق و دستمزد بود. این مصوبه به تصویب رسید، اما متأسفانه در احکام درج نشده است و تمامی کارکنان باید از مزایای ۵۰ درصدی بهرهمند شوند، در حالی که در حال حاضر تنها ۳۰ تا ۳۵ درصد از آن برخوردارند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: دومین اقدام عملی که هفتهی گذشته به نتیجه رسید، تصویب فوقالعاده خاص بود. اگر دستگاه های دیگر از این مزایا بهرهمند شدهاند، سازمان بهزیستی نیز باید در اولویت قرار میگرفت؛ چراکه فعالیتهای این سازمان از نوع پیچیدهترین و سختترین مأموریتهای انسانی، امدادی، حمایتی و حرفهای است.
وی با تأکید بر ماهیت سخت و پرچالش فعالیتهای سازمان بهزیستی بیان کرد: ما در موقعیتهای حساس خانوادگی و اجتماعی وارد عمل میشویم تا افراد را از شرایط خطرناک نجات داده و محیطی امن و آرام برای آنان فراهم کنیم. این مأموریتها اغلب با مخاطراتی برای خود کارکنان نیز همراه است، و هیچ دستگاه دیگری چنین مسئولیتی ندارد. سازمان بهزیستی تنها مجموعهای است که به شکل عملی وارد خانوادهها شده و اقدام به حمایت و نگهداری از افراد آسیبدیده میکند.
وی با اشاره به اقداماتی برای ارتقای سطح رفاهی کارکنان اظهار داشت: هفتهی گذشته تصویب فوقالعاده خاص در شورای حقوق و دستمزد را داشتیم. علاوه بر پیگیری مطالبات در خارج از سازمان، شورای رفاه و معیشت کارکنان را نیز تشکیل دادهایم تا امکانات لازم در داخل سازمان فراهم شود. هدف ما این است که حداقل منزلت، رفاه و معیشت کارکنان را یک قدم به جلو ببریم. ما با کارکنان سازمان بهزیستی همدل هستیم و در مسیر حمایت از آنان گامهای مؤثری برخواهیم داشت.
نظر شما