تلاش های سازمان بهزیستی برای افزایش اعتبارات، انگیزش و رفاه کارکنان/ اجتماعی سازی سلامت؛ راهکاری برای ارتقای جایگاه سازمان بهزیستی و سلامت اجتماعی

معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در جمع اعضای شورای اداری و کارکنان اداره کل بهزیستی آذربایجان شرقی بر اجتماعی سازی سلامت و گفتمان ملی پیرامون این موضوع تاکید کرد تا سیاست‌گذاران و مسئولان، نگاه عمیق‌تری به این بخش داشته باشند.

 به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی آذربایجان شرقی، سیدجواد حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در نشست صمیمی و هم اندیشی با کارکنان اداره کل بهزیستی آذربایجان شرقی  با تأکید بر مشکلات موجود در ساختار اداری و پرداخت‌ها، اعلام کرد که این نارسایی‌ها به شکل آشکاری بر زندگی کارکنان اثر گذاشته و نیازمند بررسی و حل‌وفصل جدی است.

 وی افزود: هدف از برگزاری این جلسه، تفکر مشترک برای یافتن راهکارهای مؤثر برای رفع مشکلات موجود است، تا بتوانیم شرایط بهتری برای کارکنان و نظام اداری کشور رقم بزنیم.

 او با اشاره به سه حوزه‌ی حاکمیتی که هیچ دولتی امکان واگذاری آن‌ها را ندارد، گفت: امنیت، آموزش و سلامت سه رکن اصلی هر حکومت محسوب می‌شوند.

 امنیت، اولین وظیفه‌ی دولت‌ها است، آموزش نیز باید در اختیار تمام افراد جامعه قرار گیرد و سلامت، که ما در این حوزه فعالیت داریم، شامل ابعاد زیستی، روانی و اجتماعی است.

 رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین تصریح کرد: در حوزه‌ی سلامت، بخش‌های مختلفی همچون شبکه‌های بهداشت، بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها، ماماها، پزشکان، پرستاران و داروخانه‌ها، به دلیل ساختار گسترده‌تری که دارند، نقش مهمی در تأمین رفاه شهروندان ایفا می‌کنند.

سلامت روانی و اجتماعی نیازمند توجه بیشتری است

 معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اهمیت تأمین سلامت شهروندان اظهار داشت: هر فردی در جامعه انتظار دارد که در زمان بیماری به امکانات بهداشتی مناسب دسترسی داشته باشد و به درستی درمان شود.

 وی تأکید کرد که در بخش سلامت روانی و اجتماعی، سازمان بهزیستی بر اساس قانون، متولی سلامت اجتماعی است. وی افزود: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، سلامت روانی و اجتماعی ۸۰ درصد از حوزه‌ی سلامت را شامل می‌شود، در حالی که تنها ۲۰ درصد مربوط به بهداشت جسمی است.

 با این حال، رئیس سازمان بهزیستی کشور به عدم تخصیص کافی منابع به حوزه‌ی سلامت روانی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: مشکل اینجاست که نه‌تنها به اندازه‌ی ۸۰ درصد موردنیاز، بلکه حتی در حد ۲۰ درصد هم به این بخش از لحاظ ساختاری و اعتباری پرداخته نشده است. درواقع، ما با یک تأخر اداری و ساختاری در پرداختن به سلامت روانی و اجتماعی در مقایسه با سلامت جسمی مواجه هستیم.

 وی ضمن بیان اینکه این چالش در سطح جهانی نیز وجود دارد، اما سایر کشورها فاصله‌ی میان این دو بخش را کاهش داده‌اند، تصریح کرد: در کشور ما این فاصله همچنان قابل‌توجه است و ما نه از لحاظ ساختار، نه اعتبار و نه اختیار، به‌اندازه‌ی ۲۰ درصد موردنیاز هم امکانات نداریم.

 رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین به تفاوت در جبران خدمات میان کارکنان دستگاه های مختلف و فعالان حوزه‌ی سلامت روانی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: اعضای هیئت علمی و کارکنان بعضی دستگاه  از مزایا و خدمات بهتری برخوردار هستند، در حالی که ارائه خدمات در بخش روانی و اجتماعی، به‌ویژه با توجه به شاخص‌های رنجش بشری، سختی و فشار بیشتری دارد. بار روانی و مسئولیت مضاعفی بر دوش کسانی است که در این حوزه فعالیت می‌کنند و این مسئله یکی از چالش‌های جدی ماست.

 وی تأکید کرد که این مشکلات محدود به یک شهر یا یک مقطع زمانی خاص نیست، بلکه نیازمند یک تغییر اساسی در نگاه جامعه و تصمیم‌گیران است. او اظهار داشت: باید یک گفتمان ملی پیرامون سلامت روانی و اجتماعی شکل بگیرد.

اجتماعی‌سازی سلامت یکی از سیاست‌های اصلی سازمان بهزیستی است

حسینی خاطرنشان کرد: هدف ما این است که سختی‌های کار در این حوزه و اهمیت سلامت روانی و اجتماعی در مقایسه با سلامت جسمی، هم برای مردم و هم برای برنامه‌ریزان و تصمیم‌گیران کشور به درستی تبیین شود.

 وی  افزود: تمام رؤسای سازمان همیشه در تلاش بوده‌اند تا خدمات به کارکنان بهزیستی را بهبود ببخشند، اما این مسئله نیازمند یک گفتمان ملی است تا بتوانیم جایگاه سلامت روانی و اجتماعی را ارتقا دهیم.

اجتماعی‌سازی، راهکاری برای ارتقای برنامه‌ریزی و توجه بیشتربه بهزیستی

معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر ضرورت آشنایی بیشتر مسئولان با حوزه‌ی کاری بهزیستی اظهار داشت: از همکاران خواسته‌ام که همه‌ی مسئولان را به حوزه‌های کاری بهزیستی بیاورند تا از نزدیک شرایط را مشاهده کنند. حضور در رسانه‌ها، جلسات هیئت دولت، کمیسیون‌ها و استان‌ها و ارائه‌ی سخنرانی درباره‌ی بهزیستی، بخشی از تلاش ما برای اجتماعی‌سازی است.

این روند زمانی به موفقیت می‌رسد که به یک گفتمان غالب تبدیل شود؛ در این صورت، دغدغه‌های کارکنان بهزیستی در ذهن برنامه‌ریزان تثبیت می‌شود و توجه بیشتری به این حوزه جلب خواهد شد.

 وی با اشاره به منابع اعتباری محدود سازمان، افزود: ما یک منبع اعتباری مشخص داریم و باید بر اساس آن، برنامه‌ریزی کنیم. خوشبختانه سازمان بهزیستی در سال‌های اخیر رشد قابل‌توجهی در توسعه‌ی کمی و کیفی داشته است که حاصل تلاش مدیران و همکارانی است که در این مجموعه فعالیت کرده‌اند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ضمن اشاره به گسترش وظایف این سازمان گفت: در ابتدای تأسیس، سازمان بهزیستی تنها ۷ مأموریت داشت، اما امروز این تعداد به ۱۷۰ مأموریت افزایش یافته است. از نظر ساختاری نیز سازمان روزبه‌روز گسترده‌تر شده و به لحاظ حجم مسئولیت‌ها، کمتر از یک وزارتخانه نیست؛ چراکه وظایف حساسی بر عهده دارد.

وی تأکید کرد: این توسعه‌ی ساختاری و کمی محقق شده است. اما در کنار آن، باید توسعه‌ی کیفی را نیز تقویت کنیم. خوشبختانه، بسیاری از سیاست‌هایی که بر آن‌ها تأکید داشته‌ایم، در سازمان بهزیستی در دوره‌های مختلف مورد توجه قرار گرفته‌اند. ما قصد داریم محورهایی همچون تلفیق اجتماعی، عدالت‌گستری، محله‌محوری، تصمیم‌گیری دانش‌بنیان، اجتماعی‌سازی، مشارکت‌محوری، خانواده‌محوری و توانمندسازی را بیش‌ازپیش تقویت کنیم.

 رئیس سازمان بهزیستی کشور با ابراز خرسندی از حمایت همکاران در پیشبرد اهداف سازمان، تصریح کرد: خوشبختانه جهت‌گیری‌های موردنظر ما با همراهی کارکنان سازمان اجرایی شده‌اند و اکنون هدف ما تقویت بیشتر این مسیر است.  از نظر کیفی نیز بسیاری از ابعاد مأموریت‌های سازمان بهزیستی مشخص شده و باید در مسیر اجرای آن‌ها، گام‌های اساسی برداریم

تحول در سازمان بهزیستی نیازمند توجه ویژه به منابع انسانی است

 معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر ضرورت ارتقای کیفیت و ضریب نفوذ اقدامات در این سازمان، اظهار داشت: جهت‌گیری‌های کلان پیش‌تر انجام شده است و اکنون وظیفه‌ی مسئولان سازمان بهزیستی این است که این برنامه‌ها را با کیفیت بالاتر و تأثیرگذاری بیشتر به پیش ببرند. برای تحقق این هدف، دو اقدام اساسی باید در سازمان صورت گیرد.

 وی افزود: هیچ سازمانی بدون توجه به منابع انسانی باانگیزه و متخصص، قادر به ایجاد تحول نخواهد بود. مدیران سازمان در سطوح کشوری، استانی و شهرستانی باید تمام تلاش خود را بر ایجاد انگیزه در کارکنان و ارتقای مهارت‌های آنان، چه در ابتدای ورود و چه در حین خدمت، متمرکز کنند. اگر کارکنان انگیزه نداشته باشند، حتی بالاترین سطح مهارت نیز اثربخش نخواهد بود؛ همچنین داشتن انگیزه بدون مهارت کافی نیز نمی‌تواند تحول مورد انتظار را رقم بزند.

 حسینی با اشاره به اهمیت منابع انسانی در سازمان‌ها تصریح کرد: پاشنه آشیل هر سازمان، نیروی انسانی باانگیزه، ماهر و باکیفیت است. سازمان بهزیستی نیز از نظر مهارت و تخصص، یکی از برترین مجموعه‌های کشور محسوب می‌شود و باید تمرکز بیشتری بر انگیزش کارکنان داشته باشیم. به دلیل ارتباط مستقیم فعالیت‌های سازمان با جامعه‌ی هدف، ضروری است که شرایط لازم برای ارتقای انگیزه کارکنان فراهم شود.

وی همچنین با اشاره به نشست خود با رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور و معاونین این سازمان گفت: در این نشست ۱۱ موضوع مهم را مطرح کردم. یکی از این موارد، تصویب فوق‌العاده ویژه در شورای عالی حقوق و دستمزد بود. این مصوبه به تصویب رسید، اما متأسفانه در احکام درج نشده است و تمامی کارکنان باید از مزایای ۵۰ درصدی بهره‌مند شوند، در حالی که در حال حاضر تنها ۳۰ تا ۳۵ درصد از آن برخوردارند. رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: دومین اقدام عملی که هفته‌ی گذشته به نتیجه رسید، تصویب فوق‌العاده خاص بود. اگر دستگاه های دیگر از این مزایا بهره‌مند شده‌اند، سازمان بهزیستی نیز باید در اولویت قرار می‌گرفت؛ چراکه فعالیت‌های این سازمان از نوع پیچیده‌ترین و سخت‌ترین مأموریت‌های انسانی، امدادی، حمایتی و حرفه‌ای است.

وی با تأکید بر ماهیت سخت و پرچالش فعالیت‌های سازمان بهزیستی بیان کرد: ما در موقعیت‌های حساس خانوادگی و اجتماعی وارد عمل می‌شویم تا افراد را از شرایط خطرناک نجات داده و محیطی امن و آرام برای آنان فراهم کنیم. این مأموریت‌ها اغلب با مخاطراتی برای خود کارکنان نیز همراه است، و هیچ دستگاه دیگری چنین مسئولیتی ندارد. سازمان بهزیستی تنها مجموعه‌ای است که به شکل عملی وارد خانواده‌ها شده و اقدام به حمایت و نگهداری از افراد آسیب‌دیده می‌کند.

 حسینی در ادامه خاطرنشان کرد: ما حق نداریم در محیط کاری خود با فرزندانمان برخوردی افسرده داشته باشیم یا تحت‌تأثیر مشکلات شخصی قرار بگیریم. همکاران ما، علی‌رغم سختی‌ها و مشکلات، همواره در کنار افراد نیازمند ایستاده‌اند و غم‌های خود را فراموش کرده‌اند تا بتوانند توانمندسازی را محقق کنند.

وی  با اشاره به اقداماتی برای ارتقای سطح رفاهی کارکنان اظهار داشت: هفته‌ی گذشته تصویب فوق‌العاده خاص در شورای حقوق و دستمزد را داشتیم. علاوه بر پیگیری مطالبات در خارج از سازمان، شورای رفاه و معیشت کارکنان را نیز تشکیل داده‌ایم تا امکانات لازم در داخل سازمان فراهم شود.

 هدف ما این است که حداقل منزلت، رفاه و معیشت کارکنان را یک قدم به جلو ببریم. ما با کارکنان سازمان بهزیستی همدل هستیم و در مسیر حمایت از آنان گام‌های مؤثری برخواهیم داشت.

 معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر اهمیت نیروی انسانی باانگیزه در پیشبرد اهداف سازمان، اظهار داشت: برای نخستین بار در کشور، در سال ۱۴۰۴، رشد ۵۶ درصدی بودجه سازمان بهزیستی را رقم زده‌ایم. در حالی که میانگین افزایش بودجه دولت ۲۰ درصد بوده است، ما توانستیم ۴۰ درصد افزایش در دریافتی مستمری‌بگیران داشته باشیم.

 وی با اشاره به بهبود وضعیت پرداخت‌ها و حمایت‌های مالی در حوزه‌های مختلف بهزیستی گفت: در دومین ماه سال، پرداختی مراکز توانبخشی و آموزشی ۴۰ درصد افزایش یافته است، خدمات ارائه‌شده در منزل ۴۳ درصد رشد داشته و مراکز شبه‌خانواده نیز هفته‌ی آینده شاهد افزایش حداقل ۵۰ و حداکثر ۶۰ درصدی خواهند بود. پس از آغاز مسئولیت من، اعتبارات یارانه ای مراکزشبه خانواده ۸۰ درصد افزایش یافته است. حسینی به رشد پرداخت‌های حمایتی نیز اشاره کرد و افزود: پرداختی از ماده ۲۷ را از ۳۲۰ هزار تومان به یک میلیون تومان رسانده‌ایم.

همچنین میزان این پرداخت در بودجه‌ی امسال به سه میلیون و ۷۰۰ هزار تومان افزایش یافته و هفته‌ی گذشته نامه‌ای به دولت ارسال کرده‌ایم تا حداقل این مبلغ به چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برسد.

 وی در ادامه گفت: در این راستا، دو سناریوی پیشنهادی ارائه شده است. در سناریوی اول، پرداخت‌های معیشتی برای دهک‌های ۱ تا ۳ به‌طور کامل به ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خواهد رسید. در دهک‌های ۴، ۵ و ۶ مبلغ پرداختی هشت میلیون تومان خواهد بود و دهک‌های ۷، ۸ و ۹ نیز حداقل مبلغ چهار میلیون و  ۲۰۰ هزار تومان دریافت خواهند کرد. البته اجرای این طرح نیازمند اعتباری بالغ بر ۱۶ هزار میلیارد تومان است.

لزوم توسعه‌ی شبکه‌ی داوطلبان با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی

 رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به حمایت‌های مالی گسترده از افراد دارای معلولیت بیان کرد: برای نخستین بار، قانون جامع حمایت از معلولین را از ۱۳ میلیارد تومان به بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان افزایش داده‌ایم.

 وی همچنین به توسعه‌ی خدمات اورژانس اجتماعی اشاره کرد و گفت: اورژانس اجتماعی از موفق‌ترین اقدامات سازمان بوده و بر اساس برنامه‌ی هفتم توسعه، تنها اداره‌ای است که مجوز گسترش فعالیت‌های خود را دارد. ما به‌دنبال تقویت ساختار، افزایش اعتبار از منابع دولتی، گسترش فعالیت‌های مرتبط با مسئولیت اجتماعی (LSR) و توسعه‌ی شبکه‌ی داوطلبان با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی علاقه‌مند به امور خیرخواهانه هستیم.

 حسینی با اشاره به افزایش مشارکت‌های مردمی تصریح کرد: در سال گذشته، شاهد افزایش ۳۲ درصدی مشارکت‌های مردمی بوده‌ایم. همچنین سازمان بهزیستی در سطح کشور دارای ۲۹۹۹ ملک است که با مولدسازی آن‌ها، می‌توانیم توسعه‌ی پایدار را در این حوزه رقم بزنیم.

 وی در پایان تأکید کرد: باید پیوندهای اجتماعی را تقویت کنیم و در عین حال بهره‌وری را افزایش دهیم.   همواره باید در نظر داشت که حتی ضعیف‌ترین خانواده، برای فرد توانخواه بهتر از بهترین مؤسسات نگهداری است. لذا هدف ما فراهم کردن شرایط مطلوب برای توانمندسازی افراد در محیط خانوادگی است.

اجتماعی‌سازی سلامت؛ راهکاری برای ارتقای جایگاه سلامت اجتماعی

اجتماعی‌سازی سلامت؛ راهکاری برای ارتقای جایگاه سلامت اجتماعی

اجتماعی‌سازی سلامت؛ راهکاری برای ارتقای جایگاه سلامت اجتماعی

اجتماعی‌سازی سلامت؛ راهکاری برای ارتقای جایگاه سلامت اجتماعی

اجتماعی‌سازی سلامت؛ راهکاری برای ارتقای جایگاه سلامت اجتماعی

کد خبر 137071

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 6 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد