به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، عبدالله کرمزاده، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی سازمان بهزیستی، امروز در جلسه کارکنان این مرکز با حضور رئیس سازمان بهزیستی گفت: این مرکز دارای سه معاونت شامل معاونت برنامهریزی و اطلاعات راهبردی، معاونت توسعه فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی و هوشمندسازی و همچنین معاونت نوآوری و خدمات دانشبنیان است.
وی افزود: در معاونت برنامهریزی و اطلاعات راهبردی، یکی از اصلیترین گروهها، گروه آمار و دادهکاوی است. این گروه در رویکرد جدید خود در سال گذشته همواره تلاش کرده است صحت دادهها را بررسی کند تا بتواند از طریق سامانههایی که در اختیار دارد، موضوع پایش و نظارت را با همکاری سایر حوزهها انجام داده و داشبوردهای اطلاعاتی را در اختیار تمامی بخشها قرار دهد.
کرم زاده گفت: شاید در سالهای گذشته، حوزههای مختلف سازمان مجبور بودند اطلاعات مورد نیاز را مستقیماً از این مرکز دریافت کنند، اما در رویکرد جدید تلاش شده است به سمت استفاده از داشبوردهای اطلاعاتی حرکت شود تا همه اطلاعات موجود در سامانهها و حتی اطلاعات غیرسامانهای نیز در اختیار مجموعهها قرار گیرد.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی سازمان بهزیستی افزود: در گروه برنامهریزی و تحول اداری نیز تلاش شده است با بهرهگیری از دانش و تجربه موجود در مرکز، ایدههایی که از سطح شهرستانها، کارشناسان و حتی عموم مردم دریافت میشود، از طریق بسترهای مختلف جمعآوری و به کار گرفته شود. این دادهها و اطلاعات در کنار گروه برنامهریزی قرار گرفتهاند تا بتوان از آنها در فرآیند برنامهریزی استفاده کرد.
وی گفت: رویکرد اصلی مرکز، رویکردی تحولی است. هرچند جریانسازی و جاریسازی برنامهریزی در سازمان بهزیستی توسط این مرکز هدایت میشود، اما واقعیت این است که تمامی بخشهای سازمان در فرآیند برنامهریزی مشارکت دارند و در مرحله اجرا نیز همکاری خواهند کرد. ما سعی کردهایم این فرهنگ را در سازمان جاری و نهادینه کنیم.
کرم زاده در ادامه با اشاره به موضوع هوشمندسازی اظهار کرد: رویکرد اصلی دولت که در برنامه هفتم توسعه نیز بر آن تأکید شده، هوشمندسازی دولت است. بر همین اساس، تجمیع بانکهای اطلاعاتی و ادغام سامانههایی که تاکنون به صورت مجزا فعالیت میکردند در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: برخی سامانههایی که در سالهای گذشته طراحی و پیادهسازی شدهاند، نیازمند بازنویسی و تجمیع هستند تا بتوان با معماری جدید سامانههای کارآمدتری را راهاندازی کرد.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی سازمان بهزیستی گفت: موضوع هوش مصنوعی نیز از یک تا دو سال گذشته به صورت جدی در سازمان مطرح شده و مورد توجه قرار گرفته است. در همین راستا، با همکاری روابط عمومی سازمان، از چت آنلاین بهره گرفتیم و تلاش داریم هوش مصنوعی را وارد سازمان کنیم. هرچقدر این اتفاق دیرتر رخ دهد، به ضرر سازمان خواهد بود. از این رو، هوش مصنوعی یکی از رویکردهای اصلی مرکز در حوزه هوشمندسازی است.
وی در ادامه با اشاره به معاونت نوآوری و خدمات دانشبنیان عنوان کرد: این معاونت، یکی از معاونتهای نسبتاً جدید در سازمان بهزیستی است. پیشتر موضوع بهرهوری در معاونت توسعه پیگیری میشد، اما اکنون گروه تخصصی مستقلی برای این موضوع ایجاد شده است.
کرم زاده افزود: بهرهگیری از ظرفیتهای نخبگانی، علم و دانش، ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی و شرکتهای دانشبنیان در حوزه پژوهش مورد تأکید این معاونت قرار دارد.
وی همچنین گفت: در گروه استانداردسازی، موضوع استاندارد در گذشته به طور جدی در دستور کار سازمان قرار نداشت اما از چند سال پیش، استاندارد اجباری در حوزه مراکز نگهداری سالمندان تعریف شده و بازنگری آن در دستور کار قرار دارد.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی سازمان بهزیستی افزود: حوزه استانداردسازی به دنبال ارتقای کیفیت مراکز تحت پوشش سازمان است و سال گذشته ارزیابی بهرهوری کل عوامل را انجام داده است. اکنون نیز در همکاری با سازمان ملی بهرهوری، موضوع بهرهوری را به صورت تخصصی دنبال میکند.
نظر شما