به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان خوزستان،کریمیان با اشاره به اینکه اختلال طیف اتیسم یکی از اختلالات عصبی-رشدی شایع است، اظهار داشت: این اختلال بر تعامل اجتماعی، ارتباطات و رفتارهای فرد تأثیر گذاشته و ممکن است از سنین اولیه زندگی آشکار شود .
وی بر اهمیت تشخیص زودهنگام این اختلال تأکید کرد و گفت: تشخیص اتیسم در سنین پایین، مداخلات بهنگام را تسهیل کرده و تأثیر بسزایی در بهبود کیفیت زندگی افراد دارای اتیسم و خانوادههای آنان دارد.
مدیر کل بهزیستی خوزستان افزود:شیوع این اختلال در سراسر جهان تقریباً یک درصد است و علت آن همچنان ناشناخته باقی مانده، اما عوامل ژنتیکی و محیطی در بروز آن مؤثر هستند.
مهران کریمیان به مشکلاتی که خانوادههای دارای فرزند با اختلال طیف اتیسم با آن مواجه هستند، اشاره کرد و افزود: "والدین این کودکان با چالشهای متعددی از جمله استرس بالا، مشکلات مالی ناشی از هزینههای آموزشی و توانبخشی، و دشواریهای اجتماعی روبهرو هستند. لذا حمایت همهجانبه از این خانوادهها ضروری است.
وی اقدامات بهزیستی استان در زمینه حمایت از افراد دارای اختلال طیف اتیسم را برشمرد و اظهار داشت: بهزیستی استان خوزستان با ۱۳ مرکز تخصصی روزانه توانبخشی به ۵۳۰ کودک و ۱۱ پایگاه غربالگری، خدمات متعددی از جمله ارزیابی، تشخیص، توانبخشی، و آموزش خانوادهها را ارائه میدهد.
کریمیان افزودتاکنون به ۱,۸۹۱ فرد مبتلا مستمری ماهانه پرداخت شده است و ۲۶۵ فرد دارای اتیسم شدید از حق پرستاری بهرهمند شدهاند.
مدیر کل بهزیستی خوزستان گفت:همچنین، سامانه ملی غربالگری اتیسم به آدرس autism.behzisti.net نیز در راستای تسهیل فرآیند تشخیص و ارجاع به مراکز تخصصی راهاندازی شده است و در سال گذشته از طریق این سامانه ۳۲۰ مورد غربالگری انجام شده است که از این تعداد، ۲۵۱ کودک مبتلا شناسایی شدهاند.
وی با اشاره به راه اندازی نخستین مرکز اقامت موقت برای کاهش فشار بر خانوادهها در سال جاری گفت : ۴۴ مرکز حرفهآموزی و ۴ کارگاه تولیدی نیز در استان در حال ارائه خدمات اشتغالزایی به افراد دارای اختلال اتیسم هستند.
مدیر کل بهزیستی خوزستان گفت:روز جهانی آگاهسازی اتیسم فرصتی است برای افزایش شناخت عمومی و ارتقای سطح آگاهی جامعه نسبت به این اختلال عصبی-رشدی که بر زندگی هزاران کودک و خانواده در سراسر جهان تأثیر میگذارد.
وی تصریح کرد:در سال جاری، سازمان بهزیستی با شعار "حمایت از خانوادههای افراد با اختلال اتیسم، وظیفه همگانی"تأکید دارد که خانوادهها بهعنوان اصلیترین محور حمایت از کودکان دارای اختلال طیف اتیسم، نیازمند همراهی، آموزش و پشتیبانی همهجانبه از سوی جامعه، نهادهای دولتی و بخشهای غیردولتی هستند.
کریمیان در پایان از تمامی مسئولان، متخصصان، فعالان اجتماعی و خیرین دعوت کرد تا با همدلی و همکاری، زمینههای بهتری را برای حضور و مشارکت مؤثر این کودکان در جامعه فراهم آورند و ابراز امیدواری کرد که با تلاشهای مستمر و برنامهریزیهای اصولی، بتوانیم دنیایی شایستهتر برای کودکان دارای اختلال طیف اتیسم و خانوادههایشان بسازیم.
نظر شما