مرکز فرآوری زعفران ؛ طرح‌های اشتغال‌زایی متناسب با ظرفیت‌های محلی/تلاش می‌کنیم با کمترین امکانات، بیشترین خدمات را به جامعه هدف برسانیم  

رئیس سازمان بهزیستی کشور، در بازدید از شهرستان زاوه از تهیه ۴۰۴ سری جهیزیه برای خانواده‌های کم‌درآمد، راه‌اندازی اورژانس اجتماعی، پروژه‌های نوآورانه اشتغال‌زایی مانند مزارع پنل خورشیدی و فراوری زعفران خبر داد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی در شورای اداری شهرستان زاوه با اشاره به گزارش رییس دادگستری شهرستان در حوزه آسیب های اجتماعی گفت: «جامعه کلنگی» یا «جامعه کوتاه مدت» عنوانی است که برخی اندیشمندان علوم اجتماعی به جامعه ایران داده اند براساس این نظریه در ایران، هر مسئول جدید که روی کار می آید پروژه‌های قبلی را کنار میگذارد و طرح‌های جدیدی بدون توجه به تداوم برنامه‌های گذشته اجرا می‌کند. این رویکرد باعث اتلاف منابع و عدم پیشرفت پایدار می‌شود.موضوعی که دولت چهاردهم با درکی درست از آن پرهیز می نمایدوتوجه درست به این مسأله نکته ای مهم در ثبات اقتصادی و اجتماعی و یکی از جلوه های عمیق و عمودی وفاق اجتماعی  در نتیجه کاهش وکنترل آسیب های اجتماعی است
وی با اشاره به تأثیر جهانی شدن و تهدیدهای فرهنگی افزود: شاهد «شبیخون فرهنگی» هستیم و جهانی شدن و فناوریهایی مانند فضای مجازی و هوش مصنوعی، مرزهای فرهنگی را از بین برده‌اند.
  دکتر حسینی تفاوت بین «گلوبالیزیشن» (تعامل طبیعی فرهنگها) و «یونیورسالیسم» (تحمیل یک الگوی فرهنگی خاص توسط قدرتهای جهانی) را توضیح داد و گفت: گروه‌هایی پشت پرده وقدرت های بزرگ علاقه مند تحولات جهان را به سمتی که خود می خواهند هدایت کنند.خود این موضوع هم در رشد آسیب ها بویژه آسیب های نو پدید موثر است
وی درباره آسیبهای اجتماعی و فضای مجازی متذکر شد: آسیبهای اجتماعی پدیده‌ای جهانی است در ایران، هم این آسیبها تحت تأثیر فضای مجازی بدون مرز تشدید شده است.
دکتر حسینی به نقش سازمان بهزیستی در کاهش آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و افزود: از همکاری دستگاه‌هایی مانند دادگستری بویژه در خصوص مراکزی چون شوق زندگی ،طلاق اعتیاد کودکان کار و خیابانی اجرای قانون حمایت از اطفال و نوجوانان قدردانی می‌کنیم.
وی گفت: ما در سطح دنیا وار جمله جامعه ایران با جامعه طوفانی مواجه هستیم جامعه امروز به دلیل سرعت و عمق تغییرات، به یک جامعه طوفانی تبدیل شده است. این طوفان همه ابعاد زندگی را دربرگرفته؛ از خانواده و مدرسه تا فرهنگ و اقتصاد. تغییرات نه سطحی، که عمیق و گاه مبهم و غافلگیرکننده‌اند و گاه سبب قرار گرفتن نسل‌ها  با یکدیگر  شده اند این موضوع نیز در گسترش آسیب های اجتماعی اثر گذار است.  
وی افزود: نسل جدید به سادگی سنت‌های پیشین را نمی‌پذیرد؛ واین موضوع در جلوه های رفتاریش کاملا مشهود است نه در مهمانی‌ها با خانواده همراهی می‌کند، نه در سفرها، نه در غذاخوردن، و حتی عزاداری‌های ما را به رسمیت نمی‌شناسد. و به شیوه خود عمل می کنند موسیقی، سبک زندگی و حتی نحوه اعتراضشان متفاوت است. این طوفان، یک واقعیت جهانی است، ودر ایران با چالش‌های هویتی و فرهنگی خاصی همراه شده است.
دکتر حسینی بیان کرد: یکی از ویژگی های نسل جدید  سلطه‌ناپذیر است. این سلطه، الزاماً زور فیزیکی نیست، بلکه هر رابطه قدرت نابرابر است؛ مثلاً پدری که با پولش کنترل می‌کند یا معلمی که با نمره، دانش‌آموز را مدیریت می‌کند. 
رئیس سازمان بهزیستی متذکر شد: این نسل همچنین به دنبال عدالت است، اما باید زبانشان را فهمید. به عنوان مثال قیام امام حسین (ع) را می‌توان به زبان امروزی برایشان بازگو کرد ومهمترین جلوه های عدالت و سلطه ناپذیری که خواسته این نسل است را از آن استخراج وبه  زبان این نسل برایشان تشریح کرد . امام حسین ع سلطه‌ناپذیرترین انسان تاریخ بود؛ الگویی که می‌تواند پاسخگوی نیاز این نسل به سلطه ناپذیری و عدالت جویی  باشد.

مقاومت به جای مشارکت

وی گفت: وقتی ما اینگونه نیندیشیم سلطه ناپذیری در این نسل جلوه های منفی به خود می گیرد به عنوان مثال مدارس ما به جای پرورش مشارکت، مقاومت را تقویت می‌کنند. دانش‌آموز کتاب را پرت می‌کند یا از کلاس فرار می‌کند، چون سیستم آموزشی نتوانسته با زبان و نیازهایش ارتباط برقرار کند. 
دکتر حسینی بیان کرد: باید از روش‌های دستوری فاصله بگیریم و به سمت گفت‌وگو و همکاری حرکت کنیم. آموزش باید درد و درک شود، نه تحمیل!

پیوند نسل‌ها در جامعه طوفانی
وی گفت: در این وضعیت طوفان، تنها راه نجات، درک زبان نسل جدید و ایجاد پیوند بین ارزش‌های اصیل و نیازهای روز است. امام حسین (ع) را باید به زبان امروز بیان کرد تا برای نسل آلفا و زد جذاب باشد. 

رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: نسل جوان به دنبال آزادی و عدالت است، اما این مفاهیم باید در چارچوب هویت ملی و دینی تعریف شود. اگر این پیوند ایجاد نشود، شکاف نسلی به بحران تبدیل خواهد شد. در این راستا فعالیت های علمی ورزشی و هنری وفاق آفرین یکی از راهکارهایی است که هم در سازمان بهزیستی وهم سایر دستگاه‌ها باید مورد نظر قرار گیرد ومفهوم عمیق شعار وراهبرد دولت چهاردهم از وفاق اجتماعی را در این نگاه باید جستجو نمود

وی گفت: از ۸۵ هزار نفر جمعیت شهرستان زاوه، ۱۶ هزار نفر به گونه های مستقیم و غیر مستقیم از خدمات سازمان بهزیستی بهره می‌برند. این خدمات تنها محدود به مستمری‌گیری نیست، بلکه شامل مشاوره، توانبخشی و اورژانس اجتماعی و....می باشد

وی افزود: در راستای تسهیل در ازدواج و تشکیل خانواده تاکنون ۴۰۴ جهیزیه برای خانواده‌های کم‌درآمد تأمین کرده‌ایم. این طرح به جوانان کمک می‌کند تا با فشار اقتصادی کمتری زندگی مشترک را آغاز کنند.

رئیس سازمان بهزیستی مطرح کرد: شهرستان زاوه نسبت به بسیاری از شهرستان‌های بزرگتر، در حوزه خدمات بهزیستی از امکانات بهتری برخوردار است؛ از جمله مراکز مثبت زندگی و مرکز خدمات ژنتیک که خدمات تخصصی به مددجویان ارائه می‌دهد.در خیلی شهرهای بزرگتر وجود ندارد

وی افزود: اورژانس اجتماعی اینجا با کمبود خودروی ون مواجه است.که انشالله سعی در تأمین آن خواهیم نمود.

اشتغال‌زایی از طریق انرژی سبز و زعفران

رئیس سازمان بهزیستی بیان کرد: پیشنهاد احداث مرکز فراوری زعفران در تربت حیدریه نیز مطرح شد. این طرح بر اساس مزیت‌های محلی طراحی خواهد شد و می تواند الگویی از «توسعه صورت‌بندی شده» به جای برنامه‌های کلیشه‌ای.باشد

وی بیان کرد: تأمین مسکن برای خانواده‌های کم‌درآمد، یکی از اولویت‌های ماست. با همکاری نهادهای دیگر، پروژه‌های مسکن مددجویی را پیگیری می‌کنیم.طرح روستای پاک عاری از اعتیاد را تلاش می‌کنیم به شکل الگویی در روستای ساق شهرستان زاوه دنبال نماییم

ایجاد پایگاه هم ی توانبخشی روستایی توجه به ایجاد باشگاههای سالمندی ،تلاش جهت پیوند آموزش با مهارت تولید ازجمله فعالیت های دیگری است که به شکل جدی در این شهرستان مورد نظر قرار خواهد گرفت

دکتر حسینی در پایان گفت: ما در سازمان بهزیستی تلاش می‌کنیم با کمترین امکانات، بیشترین خدمات را به جامعه هدف برسانیم. شهرستان زاوه نمونه‌ای از این تلاش است.

وی افزود: چالش‌هایی مانند کمبود خودرو یا نیروی انسانی داریم، اما با همکاری مسئولان و مردم، امیدواریم این موانع را برطرف کنیم. توسعه پایدار تنها با تمرکز بر مزیت‌های محلی و مشارکت مردم ممکن است.

کد خبر 133614

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =