«حسین نورعلیوند» روز دوشنبه به مناسبت ۱۳ اسفند، روز جهانی شنوایی، در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد که از میان نوزادان غربال شده، ۲۰ نوزاد دارای مشکلات شنوایی شناسایی و برای انجام مداخلات درمانی به درمانگاه های شنوایی ارجاع و معرفی شدهاند.
وی ادامه داد: طرح غربالگری شنوایی نوزادان با هدف تشخیص زودهنگام معلولیت شنوایی و انجام به موقع مداخلات درمانی، توسط اداره کل بهزیستی و با استفاده از ۱۴ دستگاه غربالگری در سراسر استان اجرا میشود.
نورعلیوند با اشاره به اینکه این طرح از سال ۱۳۸۶ آغاز شده است، افزود: در سال جاری، کمکهزینه خرید سمعک به هفت کودک دارای مشکلات شنوایی پرداخت شده است.
مدیرکل بهزیستی ایلام با تأکید بر اثرهای جبرانناپذیر معلولیت شنوایی بر رشد مهارتهای گفتاری، شناختی، عاطفی و روانی افراد، گفت: طرح غربالگری شنوایی نوزادان برای شناسایی نقصهای شنوایی و مداخله زودهنگام در استان اجرا میشود تا از این معلولیت جلوگیری شود.
وی همچنین از اجرای طرح غربالگری شنوایی کودکان سه تا پنج ساله خبر داد و بیان کرد: در این طرح، غربالگری این گروه سنی به صورت رایگان در مهدهای کودک، مراکز بهزیستی و شبکههای بهداشت استان به صورت ثابت و سیار انجام میشود.
نورعلیوند با بیان اینکه ناشنوایی قابل تشخیص و پیشگیری است، افزود: ارائه مشاورههای پیش از ازدواج، پیش از بارداری، حین بارداری و پس از زایمان میتواند کمک قابل توجهی به پیشگیری از این معلولیت کند.
وی همچنین بهترین زمان برای تشخیص ناشنوایی را یکماهگی نوزاد دانست و خاطرنشان کرد: اگر نقص شنوایی نوزاد در زمان طلایی (سهماهگی) شناسایی شود، با درمان بهموقع، نوزاد میتواند به مهارتهای گفتاری مشابه سایر نوزادان سالم دست یابد.
بر اساس اعلام بهزیستی، ایلام دو هزار و ۵۸۳ ناشنوا دارد که از این تعداد یک هزار و ۳۷۰ نفر دارای معلولیت شنوایی خفیف، ۸۰۵ نفر شدید و ۴۰۸ نفر نیز دارای معلولیت خیلی شدید هستند.
نظر شما