راه اندازی دو مرکز توانبخشی سالمندان و طیف اتیسم در شهرستان قوچان

معاون وزیر و رئیس بهزیستی کشور در جلسه شورای اداری شهرستان قوچان، گفت: بر اساس یک پیمایش ملی انجام‌شده در ۱۹ استان کشور، مشخص‌شده که ۱۱.۵ درصد افراد جامعه ایران دارای معلولیت هستند که این میزان از میانگین جهانی پایین‌تر است.

به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان خراسان رضوی، دکتر سید جواد حسینی با تأکید بر لزوم تغییر نگرش عمومی نسبت به این سازمان گفت: متأسفانه بسیاری از مردم تصور می‌کنند که بهزیستی تنها وظیفه کمک به معلولان را بر عهده دارد، در حالی که این سازمان دارای ۱۷۰ مأموریت گسترده است. بهزیستی وظایفی همچون حمایت از کودکان بی‌سرپرست، کاهش آسیب‌های اجتماعی، ارائه خدمات روانشناختی، مددکاری و توانبخشی را بر عهده دارد.

وی اجتماعی‌سازی خدمات بهزیستی و آگاه‌سازی جامعه از این مأموریت‌ها را یکی از اولویت‌ها دانست و افزود: براساس نتایج یک پیمایش ملی که در آن وضعیت معلولیت در ۱۹ استان با بررسی ۲۷۹ هزار خانوار مورد ارزیابی قرار گرفت نشان داد که ۱۱.۵ درصد از جمعیت ایران دارای معلولیت هستند.

معاون وزیر و رئیس بهزیستی کشور همچنین به دلایل افزایش تعداد افراد دارای معلولیت اشاره کرد و گفت: دو عامل اصلی شامل تصادفات جاده‌ای و آسیب‌های دوران دفاع مقدس، نقش مهمی در افزایش آمار معلولیت دارند. سالانه ۶۷ هزار تصادف جاده‌ای منجر به معلولیت رخ می‌دهد که اصلاح رفتارهای رانندگی و بهبود وضعیت جاده‌ها می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش این آمار داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹.۵ میلیون نفر در ایران دارای معلولیت هستند و تنها ۳ میلیون نفر از آن‌ها تحت پوشش خدمات بهزیستی قرار دارند، افزود: از مجموع افراد تحت پوشش، یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مستمری‌بگیر هستند و ۵۳۰ هزار معلول شدید و خیلی شدید بدون شغل و درآمد نیز شناسایی شده است.

دکتر حسینی در ادامه به خدمات سازمان به کودکان بی‌سرپرست اشاره کرد و افزود: اکنون ۶۴۰ مرکز نگهداری در کشور فعال هستند که از ۸۵۰۰ کودک نگهداری می‌کنند. این مراکز شامل ۳۳ شیرخوارگاه، ۵۸ مرکز ویژه نوباوگان (۳ تا ۶ سال)، ۲۵۰ مرکز شبه خانواده برای کودکان ۶ تا ۱۲ ساله و ۲۸۰ مرکز برای نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ ساله است.

وی با اشاره به خدمات این سازمان در کاهش آسیب‌های اجتماعی گفت: ما به مسائل مهمی مانند طلاق، اعتیاد، خشونت‌های خانگی، سالمندآزاری و کودک‌آزاری رسیدگی می‌کنیم. خط تلفن ۱۲۳ به‌عنوان مرکز مداخلات فوریت‌های اجتماعی، میلیون‌ها تماس دریافت و در بسیاری از بحران‌ها نقش مؤثری ایفا کرده است.

رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: در حوزه اشتغال نیز ایجاد ۶۰ هزار فرصت شغلی برای معلولان در برنامه قرار دارد که تاکنون ۹۴ درصد آن محقق شده است که ۴۵۰۰ مورد به استان خراسان رضوی اختصاص یافته و سهم شهرستان قوچان نیز ۲۱۰ فرصت شغلی بوده که هم اکنون ۲۲۲ فرصت ایجاد شده است.

دکتر حسینی یادآور شد: یک هزار و ۶۰۱ خانه هنر در سطح کشور به همراه ۱۳۱ پایگاه هنر روستایی برای معلولین وجود دارد که متعهد می‌شویم یک پایگاه هنر روستایی هم در قوچان ایجاد شود.

وی با اشاره به وجود ۲۲۰ هزار معلول فاقد مسکن در کشور، بیان کرد: ۳۰۰ هزار نفر نیز صاحب مسکن شده‌اند که تعهد سازمان برای سال جاری ساخت ۲۰ هزار مسکن ویژه معلولان است و از این تعداد ۵۵ واحد مسکونی برای قوچان پیش‌بینی‌شده که ۱۷ واحد واگذار و هفت واحد به‌زودی واگذار می‌شود و برای مابقی نیز باید بانک‌های عامل و مسئولین پای‌کار بیایند.

معاون وزیر و رئیس بهزیستی کشور از اجرای برنامه‌های غربالگری بینایی و شنوایی توسط بهزیستی خبر داد و اعلام کرد: تاکنون ۵۷ میلیون نفر تحت غربالگری قرارگرفته‌اند و این میزان نشان از آن دارد که درصد شیوع در ایران ۱.۵ درصد بوده درصورتی‌که درصد شیوع در دنیا حدود ۴ درصد است.

وی با اشاره به اعتبارات سازمان بهزیستی گفت: طرحی در سطح سازمان بهزیستی در حال نگارش است که از خدمات افرادی همچون پزشکان، مددکاران، هنرمندان و… در قالب سازمان داوطلبان بهره گیری شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور برای راه‌اندازی دو مرکز توانبخشی اوتیسم و سالمندان در این شهرستان قوچان قول مساعد داد و افزود: ما متعهد هستیم که تمامی پشت نوبت‌های خدمات ویژه بهزیستی مانند سمعک و ویلچر، جهیزیه زوج‌های معلول را تا پایان سال به صفر برسانیم.

کد خبر 127720

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 10 =