به گزارش روابط عمومی و پایگاه اطلاع رسانی بهزیستی لرستان سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور در مراسم رونمایی از پوستر این کارزار که به صورت وبینار و سراسری برگزار شد، گفت: امروزه خانواده ومدرسه جعبه سیاه جامعه محسوب میشوند یعنی آنکه عامل اثر گذار در همه آسیبها به ویژه در حوزه اعتیاد برای نوجوانان شناخته میشوند.
وی افزود: از دیر باز در ایران، خانواده و محله دو نهاد سنتی هویت بخش بودهاند که نقش خانواده باقی مانده ولی نقش محله در لابه لای تغییرات اجتماعی کمرنگ شده است که در دوره جدید سیاستگزاری سازمان بهزیستی "بهزیست محله " را طراحی کردهایم که دراین سیستم علاوه بر آن که در بستر محلات با رویکرد پیشگیرانه وتوانمندسازانه امور را پیگیری میکنیم به احیای محلات نیز کمک خواهیم کرد.
وی افزود: این روابط خانوادگی در صورت گرم نبودن در مدلهای خانوادههای پر آشوب و خاموش و بی تفاوت وسختگیر میتواند به روبط والد و فرزند آسیب زننده باشد از این رو در این کارزار تلاش داریم که خانواده گرم ومتعادل شکل گیرد که قرار است با راه اندازی فعالیتهای مشترک فرهنگی، ورزشی، خانوادگی و افزایش زمان گفتوگو و ادراک مشترک بین والدین ونوجوانان راه را به سمت وسوی استحکام خانوادههای گرم برای نوجوانان هدایت کنیم.
وی آغاز کارزار رسانهای پیشگیری از اعتیاد را برای جامعه سالم نوجوان بسیارثمر بخش دانست و افزود: برای دور نگداشتن فرزندان از آسیبهای اجتماعی والدین باید برنامه ریزی دقیق و علمی داشته باشند و با آموزش مهارت های زندگی و اجتماعی، آنها را از عوامل آسیب زا دور نگه دارند.
مدیر کل بهزیستی لرستان نیز در این جلسه که با حضور دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و شماری از معاونین برگزار شد، گفت: با براز محبت کلامی یکی از مهمترین و اساسیترین مسائل برای دوام بنیان خانواده است. روابط برای دوام آوردن، نیاز به ابراز محبت دارد. اما گاهی بروز آن برای برخی والدین سخت است. دشواری در ابراز محبت بصورت کلامی از سوی والدین دلایل مختلفی دارد:
گروهی از والدین به دلیل خجالتی بودن نمیتوانند به دیگران ابراز علاقه کلامی داشته باشند. برخی دیگر در دوران کودکی از ابراز عشق و محبت کلامی از طرف والدین محروم بودهاند و این مسئله باعث شده است تا ندانند چگونه باید عواطفشان را به دیگران نشان بدهند. سخت بودن ابراز محبت به فرزندان گاهی نشأت گرفته از باورهای نادرست داردبرخی از افراد معتقدند بروز محبت به فرزندان باعث بالا رفتن سطح تقاضا و خواستههای آنان میشود. یا برخی محبت کردن را دلیل احساس نیاز اطرافیان به آنها میدانند.
همایون عمودی زاده مدیر کل بهزیستی لرستان اظهار کرد: متاسفانه این باورهای اشتباه است که باعث سخت شدن ابراز علاقه و محبت کلامی بینوالدین و فرزندان میشود. شاید یکی از ابتدایی ترین مزایای کلام محبت آمیز ایجاد احساس احترام و خشنودی بین طرفین است که خود از ملزومات بقای یک زندگی شاد است. به طور کلی روح فرزندان نیازمند تعریف و تمجید و همچنین کلمات محبت آمیز است. وقتی نیاز فرزندان نادیده گرفته می شود، تبعات زیادی بر زندگی و روحیات آنان می گذارد. گاهی حتی میتوان گفت یکی از عوامل افسردگی در بسیاری از فرزندان نداشتن ارتباط موثر و خوشنود کننده کلامی با کودکان است و دلیل عمده آن بی اطلاعی از تفاوت دنیای فرزندان از منظر روان شناختی است. همانطور که میدانیم در هر راوابط اجتماعی پرده هایی از ادب و حیا وجود دارد که اگر این پرده ها دریده شود. تبعات ناگوار بسیاری بدنبال خواهد داشت. بدین ترتیب رعایت ادب در روابط بین والدین و فرزندان بسیار مهم است، به همین دلیل والدین نمی توانند در هر مکانی و در هر جمعی هر سخنی را به زبان بیاورید، در رابطه بین فرزند و والد این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است. بدین منظور والدین عزیز باید در انتخاب القاب و عناوین برای فرزندان خود همیشه جانب ادب را نگه دارند.
نظر شما