تشریح سیاست های ورزشی سازمان بهزیستی برای توانمندسازی جامعه هدف و افراد دارای معلولیت

معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در مراسم تجلیل از ناشنوایان قهرمان و مدال آور استان خراسان رضوی در مسابقات آسیایی ۲۰۲۴ مالزی؛ سیاست های ورزشی سازمان بهزیستی برای توانمندسازی جامعه هدف و افراد دارای معلولیت را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان خراسان رضوی، معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در مراسم تجلیل از ناشنوایان قهرمان و مدال آور در مسابقات آسیایی ۲۰۲۴ مالزی، گفت: ورزش امروز به عنوان یک مقوله جدی در مولفه‌های حکمرانی مطرح است. امروز کارکردها ورزش فراتر از آن چیزی است که در گذشته وجود داشته است و مازاد بر کارکردهایی نظیر گذراندن اوقات فراغت، افزایش شادابی و نشاط، سلامتی نقش دارد و در ابعاد زیستی، روانی، جسمانی، سیاسی و... دارای کارکردهای موثر و مهمی است. کارکرد هویت آفرینی، افزایش عزتمندی و تلفیق اجتماعی افراد دارای معلولیت را به دنبال دارد. کارکرد سیاسی نیز به کارکردهای ورزش اضافه شده است. به طور مثال کشوری که امکان برگزاری مسابقات بین‌المللی دارد یا کشوری که ورزشکاران آن در میادین و مسابقات جهانی موفقیت‌هایی را به دست می‌آورند، به عنوان یک کشور قدرتمند شناخته می‌شود.

وی ادامه داد: بیش از ۸میلیون نفر تحت پوشش بهزیستی هستند که حدود ۱۱ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند. سازمان بهزیستی در قالب ۳۱ اداره کل در استان‌ها و۴۷۰ اداره در شهرستان‌ها ارائه خدمت می کند که ورزش یکی از موارد بسیار مهمی است که در بهزیستی به آن توجه ویژه می‌شود. ورزش برای بهزیستی کارکرد توانبخشی و توانمندسازی دارد. آثار مثبت ورزش برای جامعه هدف بهزیستی بیشتر از مردم عادی است.

دکتر حسینی افزود: ورزش باعث به حرکت درآوردن و قرار دادن افراد دارای معلولیت در یک مسیر عادی زندگی و خودکفا نمودن آنها می‌شود. ارتباطات و مهارت‌های ورزشی در فرایند اجتماعی شدن، تلفیق و ادغام اجتماعی، افزایش اعتماد به نفس و باورمندی، هویت‌یابی و... افراد دارای معلولیت نقش بسزایی ایفا می‌کند.

معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: رویکرد توانبخشی مبتنی بر ورزش در بهزیستی اجرا می شود. برای گسترش توانبخشی توام با ورزش باید دو اتفاق در سازمان بهزیستی رقم بخورد. اول اینکه نباید ورزش منحصر به ورزشگاه‌ها و سالن‌های ورزشی بماند. البته تمام تلاش خود را برای افزایش این امکانات به کار خواهیم بست.

وی با بیان اینکه ورزش را باید به محلات و درب منزل توانخواهان ببریم تشریح کرد: برای اینکار باید ورزش محله محور شود. حداکثر تا دهه فجر طرح بهزیست محله را اجرا خواهیم کرد. بهزیست محله تمام دارایی‌ها و امکانات محلات را به کار خواهد گرفت. اولین مقوله ورزش محلات را از ورزش سالمندان آغاز می‌کنیم. آموزش بیماری‌های دوران سالمندی،تغذیه سالمندان و ورزش سالمندان در اولویت قرار خواهد گرفت زیرا شیب سالمندی در ایران بسیار تند است.

دکتر حسینی خاطرنشان کرد: باید با استفاده از پلتفرم‌ها به صورت آنلاین ورزش حرفه‌ای را آغاز کنیم و با ایجاد شبکه مربیان ورزشی داوطلب از طریق پلتفرم‌ها در فضای مجازی، ورزش را به درون محلات و منازل مددجویان ببریم و نکات ورزشی را از این طریق به توانخواهان آموزش بدهیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: موضوع مهم دیگر، ورزش قهرمانی است. خوشحالم که با همت مدیران در این عرصه اتفاقات خوبی رقم خورده است. تیم فوتبال هفت نفره cp در مسابقات جهانی اسپانیا توانست بر سکوی اول رقابت‌ها بایستد و این اتفاق بسیار مبارکی است. ورزشکاران ما فعل توانستن را صرف کرده‌اند و با کمی حمایت قطعا می‌توانند موفقیت‌های درخشان‌تری را رقم بزنند.

وی خاطرنشان کرد: این قول را می‌دهم که در راستای اشتغال ورزشکاران قهرمان اهتمام خویش را به کار گیرم. اتفاق خوشایند دیگر کسب مقام اول رقابت های آسیایی در مالزی توسط ناشنوایان بود. ما وظیفه داریم در قبال این افتخار آفرینی، سهم اندک خود را ادا کنیم.

دکتر حسینی گفت: به تمام مدال آوران طلا مبلغ ۳۰میلیون تومان و مدال نقره ۲۵ تومان و مدال برنز ۲۰میلیون تومان اهدا خواهد شد. اما اقدام اساسی تر پیگیری حق اشتغال این قهرمانان خواهد بود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: باید با تامین زیرساخت‌ها، تجهیزات ورزشی و بهره‌گیری از مربیان توانمند که در خدمت ورزش افراد دارای معلولیت هستند در مسیر شناسایی و پرورش استعدادهای بالقوه و ایجاد جامعه دوستدار افراد دارای معلولیت گام برداریم. محدودیت ‌هایی که برای حضور افراد دارای معلولیت جهت حضور در باشگاه‌های ورزشی وجود دارد را کاهش دهیم.

کد خبر 127572

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =