به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان زنجان شهرام رجبی در نشست کارگروه استانی برنامه قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت که با حضور نمایندگان دستگاه های اجرایی استان برگزار شد، ضمن احصاء گزارشات خدمات ارائهشده در رابطه با اجرای قانون مذکور توسط ادارات مربوطه، گفت: افراد دارای معلولیت در سطح جامعه، نباید هیچگونه دغدغهای برای تردد و حضور در جامعه داشته باشند.
وی مناسب سازی بناها و مبلمان شهری، اختصاص سی درصد (۳۰%) از پستهای سازمانی تلفنچی (اپراتور تلفن) دستگاهها، شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی به افراد نابینا و کم بینا و افراد دارای معلولیت جسمی، حرکتی، کاهش ده ساعت از ساعات کار هفتگی شاغلان دارای معلولیتهای شدید و خیلی شدید، استفاده از حقوق و مزایای کامل کارمندان مرد دارای همسر معلول و یا دارای فرزند معلول تحت سرپرستی و فاقد مادر به شرط نگهداری فرد دارای معلولیت در منزل با یک چهارم (۴/۱) کسر ساعات کار هفتگی، بهره مندی از حقوق و مزایای کامل جهت بانوان کارمند دارای همسر یا فرزند معلول به شرط نگهداری فرد دارای معلولیت در منزل و... را از جمله موارد قانونی برای رعایت دستگاههای اجرایی عنوان کرد.
سرپرست معاونت امور توانبخشی بهزیستی عدم مناسب سازی درست در معابر برای نابینایان و عدم وجود پله برقی در پل های هوایی برای افراد سالمند را نیاز به توجه مسئولین در این زمینه عنوان کرد و افزود: ضروری است در راستای اجرای طرح هادی در روستاها نظارت کامل بر مناسب سازی اماکن عمومی، مدارس، مساجد و... نیز توسط دستگاه های ذیربط صورت پذیرد.
رجبی با اشاره به ماده ۷ آییننامه اجرایی ماده ۳ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، افزود: سازمان ملی استاندارد ایران موظف است با پیشنهاد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به تدوین استانداردهای طراحی درگاهها و وبگاههای الکترونیکی (سامانههای ارائه خدمات الکترونیکی) همه دستگاههای مشمول به منظور مناسبسازی و دسترسپذیری افراد دارای معلولیت، اقدام کند.
این مسئول با بیان اینکه مشارکت در جامعه، مستلزم دسترسی بدون مانع به محتوای آنلاین است، خاطرنشان ساخت: مناسب سازی محتوای فضای مجازی و گسترش خدمات الکترونیک همانند مناسب سازی بستر فیزیکی جامعه و مبلمان شهری از نیاز های اساسی افراد کم بینا و نابینا است تا این قشر از جامعه نیز بتوانند با برخورداری از حقوق برابر، از امکانات جامعه بهره مند شوند.
وی در خصوص مناسب سازی اپلیکشن ها برای ناشنوایان نیز بیان کرد: سامانه امدادی اورژانس ویژه ناشنوایان” در راستای ایجاد پوشش فراگیر و دسترسی عادلانه به خدمات اورژانس پیش بیمارستانی برای تمامی مردم و گروه های خاص از جمله افراد دارای محدودیت شنوایی، طراحی شده تا این افراد در صورت نیاز به خدمات اورژانس بجای تماس تلفنی از طریق پیامک با مرکز اورژانس تماس حاصل نمایند.
نظر شما