در  رسانه| تبریز؛ شهری که نور را به چشم‌های خاموش هدیه می‌دهد

تبریز، شهری است که سالیان سال برای نابینایان، دریچه‌ای شگرف از نور، علم و توانمندی گشوده است و با بها دادن به این افراد، به آنان زندگی جدید بخشیده است.

تبریزسخن- دکتر روح اله ساعی، جامعه شناس و فعال اجتماعی افراد دارای معلولیت:

چهارمین روز ماه ژانویه (مصادف با ۱۵ دی ماه ۱۴۰۳)، روز جهانی خط بریل، یادآور تلاش‌های بی‌وقفه انسان‌ها برای شکستن مرز محدودیت‌هاست. روزی که به پاس اختراع خطی ارزشمند، زندگی هزاران نابینا و کم‌بینا متحول شد. در این میان، شهر تبریز با قدمتی دیرینه در حوزه فرهنگ و علم، نقش ویژه‌ای در ترویج این خط ارزشمند در ایران ایفا کرده است.

تأسیس اولین مدرسه نابینایان در ایران در شروع سده ۱۴ شمسی و استانداردسازی خط بریل به الفبای فارسی توسط یک تبریزی به نام محمدعلی خاموشی، نشان از نقش بی بدیل تبریز و تبریزی‌ها در توسعه علم و دانش بین نابینایان دارد. تاریخچه خط بریل به اوایل قرن نوزدهم بازمی‌گردد، زمانی که لویی بریل، نابینای جوان فرانسوی، با ابتکاری شگفت‌انگیز، سیستمی را ابداع کرد که به افراد نابینا امکان خواندن و نوشتن می‌داد.

این اختراع، انقلابی در زندگی نابینایان به پا کرد و به آن‌ها اجازه داد تا به دانش و اطلاعات دسترسی پیدا کنند.تبریز، به عنوان یکی از قطب‌های فرهنگی ایران، همواره به حوزه نشر و کتاب توجه ویژه‌ای داشته است.

کتابخانه مرکزی تبریز، با دارا بودن بخش ویژه بریل، قدم مهمی در جهت تولید و توسعه کتاب‌های بریل برداشته است.این کتابخانه با چاپ و انتشار آثار متنوع در حوزه‌های مختلف، امکان دسترسی نابینایان تبریزی و سایر نقاط کشور به منابع مطالعاتی را فراهم کرده است. به‌طوری که از سال ۱۳۹۴ تا کنون بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار صفحه مطلب به خط بریل انتشار داده است.

اهمیت روز جهانی خط بریل در این است که توجه جهانی را به نیازهای افراد نابینا و کم‌بینا جلب می‌کند و بر ضرورت فراهم کردن امکانات برابر برای همه تاکید می‌کند. خط بریل، تنها یک سیستم نوشتاری نیست، بلکه کلیدی است که درهای دانش و اطلاعات را به روی افرادی که از نعمت بینایی محرومند، می‌گشاید.

کد خبر 126879

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد