به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل، دکتر سیدجواد حسینی، معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور صبح امروز در جریان سفر به استان گلستان با علیاصغر طهماسبی استاندار این استان دیدار و گفتگو کرد.
وی در این دیدار با اشاره به خدمات، وظایف و مسئولیت سازمان بهزیستی بار دیگر بر لزوم اجتماعی سازی بهزیستی جهت شناخت بهتر مردم از خدمات بهزیستی تاکید کرد و گفت: شیوع شناسی معلولیت در ایران نشان داد که ۹.۵ میلیون نفر از جمعیت دارای معلولیت هستند و ۳ میلیون نفر آن تحت پوشش بهزیستی هستند و از این تعداد یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مستمری دریافت می کنند.
دکتر حسینی با اشاره به سیاست های برون سپاری خدمات در بهزیستی یادآور شد: در بهزیستی ۲۰ هزار مجوز تاسیس به موسسه های مختلف اعطا شده است که با استفاده از ظرفیت های آنها در حال ارائه خدمات هستیم. مراکز ترک اعتیاد، مشاوره، توانبخشی و … از جمله مراکزی هستند که در حال ارائه خدمت هستند.
وی افزود: برون سپاری به خوبی انجام شده است اما نظارت بر عملکرد هنوز به شکل ایده آل انجام نمی شود. ما به دنبال آن هستیم که نظارت بر عملکرد موسسه ها توسط خودشان انجام شود مانند اتفاقی که در اصناف، نظام مهندسی و نظام پزشکی رخ می دهد.
رییس سازمان بهزیستی با بیان اینکه در ارائه خدمات می توان از پشتوانه مردم استفاده کرد و به آن تکیه زد گفت: متاسفانه نتوانسته ایم که از این ظرفیت خوب استفاده کنیم. در کنار کمک های نقدی از ظرفیت و توانایی ارائه خدمت داوطلبین نیز می توان استفاده کرد. از این نظر ایجاد شبکه داوطلبان ضروری است.
وی ادامه داد: با توانمندسازی تشکل ها و موسسه ها و افزایش تعامل آنها با دولت می توانیم از ظرفیت آنها نیز بهره ببریم. در بهزیستی طرح توسعه کمی و کیفی تشکل ها را آماده کرده ایم با ۱۲ استراتژی به دنبال بهره برداری از تمام ظرفیت های تشکل ها هستیم.
دکتر حسینی تاکید کرد: در چنین شرایطی ما نگرانی بابت نیروی انسانی و اعتبار نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد بودجه به خدمات اجتماعی اختصاص دارد گفت: سازمان بهزیستی می تواند مدعی العموم قوانین مربوط به حقوق افراد دارای معلولیت باشد. ایجاد ستاد سالمندان در استانها و شورای مشارکت های بهزیستی می تواند کمک زیادی به حل مشکلات کند.
دکتر حسینی بحران سالمندی را یکی از جدی ترین بحران های پیش روی کشور خواند و گفت: سریع ترین روند رشد سالمندی در جهان را داریم و در سال ۱۴۳۰ سالمندترین کشور دنیا خواهیم شد که هیچ برنامه ای برای آن نداریم.
وی با اشاره به تدوین طرح بهزیست محله و استفاده از ظرفیت های موجود در محلات برای ارائه خدمات گفت: یکی از اقداماتی که در این طرح می توان انجام داد آموزش سالمندان و سالمندیاران است.
رییس سازمان بهزیستی ازدواج، اشتغال، مسکن و آموزش را مربع طلایی اقدامات بهزیستی برای مددجویان خواند و گفت: تمام مددجویان ما قبل از ۱۸ سالگی می بایست یک مهارت مبتنی بر استعداد، نیاز جامعه و علاقه فرا گرفته باشند و بعد برای آنها فرصت شغلی ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: از ۱۶ همت تسهیلات تکلیفی ایجاد فرصت اشتغال می توانیم در قالب طرح مناطق عاری از مددجوی بیکار، به تعداد هزار مددجو تسهیلات به استان گلستان اختصاص دهیم.
نظر شما