رسانه|دشتی| 
رئیس اداره بهزیستی دشتی:
گامی مؤثر در ارتقای توانمندی‌های معلولان دشتی

رئیس اداره بهزیستی دشتی گفت: مرکز حرفه‌آموزی و توانبخشی جهش با ۱۶ سال سابقه خدمات آموزشی و توانبخشی رایگان برای توان‌خواهان ذهنی، جسمی، شنوایی، بینایی و اوتیسم ارائه می‌دهد و هدف آن ارتقای سطح استقلال و مهارت‌های شغلی این افراد است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «طلوع دشتی» روز جهانی معلولین به منظور افزایش آگاهی درباره مسائل و چالش‌های افراد دارای معلولیت و ترویج حقوق آن‌ها گرامی داشته می‌شود. این روز فرصتی است تا جامعه به اهمیت ایجاد محیط‌های قابل دسترس و فراگیر برای همه افراد به‌ویژه کسانی که دارای معلولیت هستند، توجه کند.

هدف اصلی این روز افزایش آگاهی عمومی درباره چالش‌ها و نیازهای افراد دارای معلولیت است و تأکید بر حقوق افراد دارای معلولیت و ضرورت رعایت آن‌ها در جامعه.

ترغیب معلولین در زندگی اجتماعی

این روز جوامع به ایجاد محیط‌های قابل دسترس و فراگیر برای این افراد تشویق می‌کند و افراد دارای معلولیت به مشارکت فعال در زندگی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ترغیب می‌کند.

در این روز برنامه‌ها و فعالیت‌های مختلفی در سطح جهانی و محلی برگزار می‌شود. از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به سمینارها، کارگاه‌های آموزشی، نمایشگاه‌ها و کمپین‌های رسانه‌ای اشاره کرد. همچنین، بسیاری از سازمان‌ها و نهادها با برگزاری رویدادهای خیریه به جمع‌آوری کمک‌های مالی برای حمایت از افراد دارای معلولیت می‌پردازند.

با وجود پیشرفت‌هایی که در زمینه حقوق افراد دارای معلولیت صورت گرفته است هنوز هم چالش‌های زیادی وجود دارد و بسیاری از فضاها و خدمات عمومی هنوز برای افراد دارای معلولیت قابل دسترسی نیستند و افراد دارای معلولیت گاهی اوقات با تبعیض در محیط‌های کاری و اجتماعی مواجه می‌شوند و در برخی جوامع هنوز ناآگاهی درباره نیازها و حقوق افراد دارای معلولیت وجود دارد.

بمناسبت روز معلول خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «طلوع دشتی» با رئیس اداره بهزیستی شهرستان دشتی گفتگو کرده که در ذیل می‌خوانیم.

دشتی ۱۴۰ معلول دانش‌آموز تحت حمایت دارد

مراد زارع در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «طلوع دشتی» ضمن تبریک ۱۳ آذرماه روز گرامیداشت افراد دارای معلولیت اظهار کرد: واحد امور توانبخشی بهزیستی شهرستان با تحت حمایت قرار دادن ۳ هزار فرد دارای معلولیت با معلولیت‌های جسمی حرکتی، ضایعه نخاعی، ذهنی، اعصاب روان، بینایی، شنوایی، صوت و گفتار خدمات مختلفی را به این افراد ارائه می‌کند.

رئیس اداره بهزیستی دشتی گفت: از جمله خدمات توانبخشی به توان‌خواهان تحت حمایت پرداخت مستمری، حق پرستاری معلولین ضایعه نخاعی، حق پرستاری خانواده محور، هزینه لوازم بهداشتی معلولین بسترگرا، وسایل کمک توانبخشی از قبیل ویلچر، عصا، واکر، تشک مواج، توالت فرنگی، تشکچه ویلچر، لوازم کمک توانبخشی adl، وسایل آموزشی دانش‌آموزان نابینا و کم‌بینا، سمعک، باطری سمعک، هزینه‌های درمانی، هزینه‌های توانپزشکی، مناسب‌سازی منزل و خودرو معلولین، کمک هزینه درمان و تغذیه بیماران PKU، هزینه‌های ایاب ذهاب، هزینه‌های تحصیلی دانش‌آموزی و دانشجویی، کمک هزینه کاشت و تعویض قطعات حلزون شنوایی، پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی، پرداخت کمک هزینه ساخت و خرید مسکن و … است.

وی با بیان اینکه در شهرستان ۱۴۰ معلول دانش آموز تحت حمایت است که به آن‌ها کمک هزینه تحصیلی و بسته‌های لوازم التحریر اهدا شده است ادامه داد: در راستای توانمندسازی جامعه هدف مولفه‌های مختلفی وجود دارد که دو تا از اصلی‌ترین مولفه‌ها بحث اشتغال و مسکن این افراد است که به منظور استقلال اقتصادی خانوار می‌توان به قانون ۳ درصد استخدام معلولین و پرداخت حق بیمه خویش فرمایی و کارفرمایی اشاره کرد.

تسهیلات اشتغال‌زایی ۵۰ نفر از توان‌خواهان

زارع با تأکید بر اینکه در سال ۱۴۰۳ به ۵۰ نفر از توان‌خواهان تسهیلات اشتغال‌زایی پرداخت شده است، اضافه کرد: در زمینه مسکن هم واگذاری زمین، ساخت و خرید مسکن خدمات مهمی صورت گرفته است که به همت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، راه و شهرسازی شهرستان تعدادی قطعات زمین به افراد تحت پوشش واگذار شده است و به جهت ساخت مسکن نیز کمک بلاعوض ۲۰۰ میلیون تومانی بهزیستی و تسهیلات قرض‌الحسنه بنیاد مسکن پرداخت می‌شود و همچنین انشعابات آب، برق، گاز و پروانه ساختمانی توان‌خواهان رایگان است.

رئیس اداره بهزیستی دشتی اضافه کرد: در شهرستان دو مرکز توانبخشی حرفه‌آموزی جهش در زمینه آموزش حرفه‌ای و مرکز جامع روان پویا در زمینه ویزیت در منزل بیماران اعصاب روان و آموزش به معلولین و خانواده توسط مراقبین آموزش دیده خدمات ارائه می‌دهند.

وی با بیان اینکه معلولیت اگر چه باعث محدودیت‌هایی در این افراد توانخواه می‌شود ولی این به معنی ناتوانی در فرد نیست در ادامه بیان کرد: ما در شهرستان شاهد توانمندی‌هایی از این افراد در زمینه‌های اشتغال، فعالیت‌های هنری، ورزشی و فرهنگی هستیم.

زارع با اشاره به اینکه معلولین نیازمند ترحم ما نیستند بلکه باید حق و حقوق توانخواهان رعایت شود، اضافه کرد: ما باید حامی آن‌ها باشیم و زمینه حضور در جامعه را برای آن‌ها فراهم کنیم یکی از این موارد می‌توان از مناسب‌سازی معابر و مبلمان شهری همچنین مناسب‌سازی مراکز آموزشی، بهداشتی، فرهنگی و مذهبی، تفریحی، تجاری، دستگاه‌های اجرایی و … نام برد که باعث دسترس‌پذیری جامعه و حضور مستقل معلولین در جامعه شود.

توانبخشی به معلولان پسر بالای ۱۴ سال

مراد زارع درباره مرکز حرفه‌آموزی و توانبخشی جهش نیز در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «طلوع دشتی» اظهار کرد: مرکز حرفه‌آموزی و توانبخشی جهش یک مرکز غیردولتی با نظارت بهزیستی که در راستای اهداف خود در زمینه آموزشی توانبخشی و حرفه‌آموزی برای توان‌خواهان ذهنی، جسمی، شنوایی، بینایی و اوتیسم ارائه خدمت می‌کند.

رئیس اداره بهزیستی دشتی با تأکید بر اینکه مرکز جهش با سابقه ۱۶ ساله در امر آموزش حرفه‌آموزی و توانبخشی به معلولان پسر بالای ۱۴ سال شهرستان دشتی تلاش می‌کند تا با ایجاد بسترهای مناسب در جهت اشتغال کمک موثری در راستای ارتقا سطح توانمندی‌های معلولین بردارد در ادامه گفت: با شناسایی و تقویت توانمندی‌های این افراد گامی در راستای کمگ به ارتقای سطح استقلال آن‌ها در زندگی و آماده کردن آن‌ها برای بازار کار با توجه به سطح توانمندی‌های آنان است.

وی افزود: آموزش در این مرکز برپایه روشهایی است که برای آموزش مهارت‌های حرفه‌ای، تجربه و تدوین شده است.

زارع ادامه داد: مرکز حرفه‌آموزی در راستای حمایت از توان‌خواهان به آموزش مفاهیم پایه ریاضی، خواندن و نوشتن مفاهیم علوم اجتماعی رفتاری، مهارت‌های کلامی مهارت‌های زندگی گروه‌های پیش حرفه‌ای و حرفه‌ای می‌پردازد.

رئیس اداره بهزیستی دشتی بیان کرد: عمده فعالیت‌های توانبخشی قابل ارائه با توجه به شرایط و گروه مخاطب در زمینه کاردرمانی است. تمامی این خدمات برای توان‌خواهان رایگان است.

وی اضافه کرد: کارگاه‌های فرشینه‌بافی، معرق، گل‌های کریستال، کار با صدف، کار با نمد، هویه‌دوزی، ساخت عروسک، خیاطی و آموزش رایانه از جمله کارگاه‌های فعال در این مرکز است.

زارع در ادامه داد: هنر درمانی، موسیقی درمانی، نمایش درمانی فعالیت‌های دقت و تمرکز درمانی کلاس‌های هستند که برای بهبود عملکرد حرفه‌آموزان تشکیل می‌شود.

مهمترین برنامه‌های اجرایی در مرکز

رئیس اداره بهزیستی دشتی مطرح کرد: یکی از مهمترین برنامه‌های اجرایی در مرکز است که با هدف افزایش توانمندی حرکتی و افزایش حس اعتماد به نفس و روحیه نشاط و شادابی در مرکز اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه تأثیرگذارترین برنامه در جهت افزایش حس اعتماد به نفس، افزایش روحیه نشاط است، ادامه داد: در این مرکز با وجود وسایل و ابزار موسیقی آموزش موسیقی به صورت مستمر و با هدف در مرکز اجرا می‌شود و تمامی آموزش‌ها به صورت صد درصد رایگان است.

زارع با اشاره به اینکه در کنار خدمات آموزشی و توانبخشی که به صورت مستمر انجام می‌شود، افزود: خدمات مشاوره‌ای(خانواده درمانی، مشاوره فردی، مشاوره گروهی) اردوهای زیارتی، تشکیل گروه‌های ورزشی مسابقات استانی و کشوری، کلاس‌ها و کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای، کاریابی، پیگیری و بازدید از منازل توان‌خواهان و کمک در رفع مشکلات آن‌ها و ارائه خدمات حمایتی مددکاری است.

روز جهانی معلولین فرصتی است برای یادآوری این نکته که همه افراد بدون توجه به توانایی‌هایشان حق دارند در جامعه‌ای عادلانه و فراگیر زندگی کنند. با همکاری و همبستگی می‌توانیم به ایجاد دنیایی بهتر برای همه کمک کنیم.

این روز به ما یادآوری می‌کند که مسئولیت داریم تا با آگاهی و اقدام‌های عملی شرایط را برای افراد دارای معلولیت بهبود بخشیم و به سمت یک جامعه فراگیرتر حرکت کنیم.

کد خبر 124229

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد